Χανιά - προτάσεις για καλό φαγητό

agmi

Member
Μηνύματα
529
Likes
2.678
Oλα τα αναφερομενα ειναι τουριστικομαγαζα! Για δοκιμαστε της Ηλεκτρας και του Τζικα στα Περβολια, το Μπαρμπα Αντωνη στις Στερνες, η Γωνια του Λειβαδιωτη στο Κοκκινο Μετοχι. Στου Κουντουρη στη πλατεια στο πλαι του σχολειου στις Μουρνιες εχω να παω χρονια. Τελευταια φορα ητανε 10χρονια στο πρπ το'χε ο γυιος, τωρα το'χουνε τα κοπελια του γιου. Στραβωσα γιατι καταλογο με τιμες δεν ειδα...ολα στο μιλητο! Για δεκαετιες παλια ητανε μπακαλικο/ταβερνα, χασαποταβερνα. Στη μεσα μερια διαλεγες το κρεας το κοβε στον κορμο που τον ευλογουσανε οι μυγες και μετα στα καρβουνα...
 
Last edited:

dammys

Member
Μηνύματα
422
Likes
832
Ο Ντουνιας έχει τουριστικοποιηθει πολύ. Πήγα πριν 2 εβδομάδες και δεν υπήρχε παρέα μη τουριστών. Επίσης οι μερίδες παρότι πεντανοστιμες , είναι μικρές και ακριβές συγκριτικά με δεδομένο το που βρίσκεται η ταβέρνα. Όπως και να έχει είναι μια εναλλακτική.
Από τα προαναφερομενα , μοναδική εμπειρία όχι τόσο για το φαγητό ή την πρωτοτυπία αλλα για το σέρβις είναι ο Κούντουρης στις Μουρνιες . Ο άνθρωπος καλησπέριζει, συζητάει και παραγγέλνει μόνος του ..
Ελπίζω να μην τα τρώει και μόνος του!!
 

ManEf23

Member
Μηνύματα
75
Likes
255
Έχω να πατήσω το πόδι μου στα Χανιά περίπου 17 χρόνια. Απο τον Ιούλιο του 2007. Έμενα 7 χρόνια. Αλλά θυμάμαι Περβολια, και στα χωριά όπως φεύγεις απο Χανιά προς Ρέθυμνο μακρά οι καλύτερες ταβέρνες. Και κάποιες άλλες υπήρχαν όπως μια στις Μουρνιές. Βέβαια, μπορεί όλα αυτά να έχουν αλλάξει. Όπου ειναι τα τουριστικά ήταν τα χειρότερα.
 

annoula

Member
Μηνύματα
371
Likes
876
Γειά σας! θα βρισκόμαστε στα Χανιά ένα τριήμερα αρχές Σεμπτεμβρίου για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.
Ξέρω ότι το ταβέρνες/ εστιατόρια έχει συζητηθεί εκτεταμένα σε αυτό το ποστ αλλά μήπως υπάρχει καμία νέα πρόταση? ΄Ή από τις παλίες προτάσεις που να έχει διατηρήσει την ποιότητα της?
Τελευταία φορά θυμάμαι είχαμε ξεχωρίσει και ακόμα τα θυμάμαι
1. Το πηγάδι του Τούρκου
2. Ταμαμ
3. Ριζινια
4. Χρυσόστομος
Πηγάδι, ταμάμ, χρυσόστομος και δρακώνα μόνιμες και σταθερες αξίες. Το ότι πανε κ τουρίστες δεν αλλάζει το ότι εχουν εκπληκτικο φαγητο και δεν τα κανει τουριστικομαγαζα. Φαε κουνελι στον ντουνια κ αν βρεις καλυτερο πες το κ σε μενα. Οσο για Χρυσοστομο μπορω να χορτασω κ μονο με το ψωμι απο τον ξυλοφουρνο. Κατα τα λοιπα, ωραίο τσιμπημα με εκπληκτικο περιβαλλον κ θεα εχει το παλλάς. Φοβερο φαγητο σχεδον παντου στο Θερισο. Σταχυ για vegan που ομοιο του δεν εχω ξαναφαει. Α! Και Τζιτζικας στους Αρμενους μ αρεσει πολύ. Το φαγητο τσι Κρητης για μενα δεν συγκρινεται.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.588
Likes
8.095
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.... χρυσοστομος οντως αξια σταθερη... συμπληρωνω arismari,, γλωσιτσες, νεωρια ξηλουρη για καλο ψαρι, παλιο αρχοντικο στο κολυμπαρι, Κυανο στο πλατανια, ψαρος στη αλμυριδα, θρουμπι πλακια, naya beach bar πριν το καστελι,πατρελακι στο Μαραθι,Μυλοπετρα στο βαμβακοπουλο...γενικα στα χανια δυσκολα δεν θα φας καλα.....
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
504
Likes
1.755
Να προσθέσω μερικά ακόμα. Στην πόλη ο Αποκορωνας και ο Αλικαμπιωτης και στον Σαμωνα η Αετοφωλια . Σταθερές αξίες ο Χρυσόστομος, ο Μήτσος στα Κουνουπιδιανα Γενικά όπως λέει και η Lulu δύσκολα να μη φας καλά στα Χανιά...
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
504
Likes
1.755
Ελπίζω να μην τα τρώει και μόνος του!!
:haha:.

Όποιος έχει πάει καταλαβαίνει τι λέω. Εγώ είχα πάει πριν 15 ετια...Στο μεταξύ αυτός είναι μια μορφή που ψιλοκουτσαινε και ήταν απλά μοναδική εμπειρία. Θυμάμαι μάλιστα ότι στο λογαριασμό δε χρεωνε πχ χωριάτικη σαλάτα αλλά όλα με το βάρος ( δλδ έγραφε μυζηθρα 0.100 γρ Χ τόσο, ντομάτα 150 γρ Χ τόσο).....
 

annoula

Member
Μηνύματα
371
Likes
876
Συμφωνω επισης με γλωσσίτσες, νεώρια και αετοφωλια στον σαμωνα και προσθετω αρτζεντινα στο κολυμπαρι. Ενταξει νομθζω εχεις προτασεις για να τρως ενα μηνα.
 

agmi

Member
Μηνύματα
529
Likes
2.678
Οι Αμερικανοι στα Χανια το λενε Souda steak house, μονο που δεν ειναι στη Σουδα, ειναι στη πλατεια του σχολειου των Μουρνιων! Νμζ ειναι και ενα μνημειο εκει. Μπριτζολες μοσχαρισιες τεραστιες γευστικοτατες και μαλακες, κοπη μπριτζολας, οχι τα fancy oνοματα, δεν υπαρχει στο λεξικολογιο εκει, dry age η Αngus! Μουσχαρισιες, χοιρινες, παιδακια. Στο μυγιοφτυσμενο κορμο κοπης/το κουτσουρο. Ο κυριος που περιγραφεις ειναι το 'παλιο' αφεντικο, απ'οτι ακουσα αναβαθμιστηκε γιατι το αναλαβαν τα παιδια. Ολα τα κρεατα/τυρια με το κιλο. Γι'αυτο και 'χασαποταβερνα'. Οσο για την αναπηρια, ειναι απο πολιομυελιτιδα😐. Ποιοτικο μαγαζι σε συγκριση με τη τιμη; Τιμιο για τα λεφτα του!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.529
Μηνύματα
899.333
Μέλη
39.248
Νεότερο μέλος
Georgetsn

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom