Ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα σου αλλά και για τον χρόνο σου. Ειλικρινά το εκτιμώ.Στην 1η μέρα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τη βαρκάδα στο Σηκουάνα, εί Επίσης, αν θες μπορείς να ανέβεις στους πύργους της Notre Dame, έχει κι απο εκεί πολύ ωραία θέα. Τους κήπους του Λουξεμβούργου μην τους αφήσεις για πολύ μετά γιατί δε θα προλάβεις το φως και δεν αξίζει διαφορετικά. Είναι πανέμορφοι! Θα σου πρότεινα να τους βάλεις μια άλλη μέρα σε περίπτωση που δεν προλάβετε μιας και την πρώτη μέρα δεν την έχετε ολόκληρη. Στον Πύργο Montparnasse καλό είναι να πάτε την ώρα που σουρουπώνει ώστε να πετύχετε τη φωταγώγηση της πόλης (αλλά να προλάβετε να τη δείτε και με φυσικό φως). Είναι κατά τη γνώμη μου η ωραιότερη θέα του Παρισιού.
Στη 2η μέρα οι Βερσαλίες θα σας φάνε τουλάχιστον τη μισή μέρα και καλό είναι να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί αν θέλετε να προλάβετε και όλα τα υπόλοιπα που έχεις συμπεριλάβει σε αυτή την ημέρα (αν δεν είστε κομμάτια απο την κούραση!) Στις Βερσαλίες μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το σπίτι που είχε απομονωθεί η Μαρία Αντουανέτα (Hameau de la Reine). Δεν έχω πάει, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα απ'όλους. Θα σου πρότεινα να βγάλεις κάτι απο τα αξιοθέατα αυτής της ημέρας και να τα βάλεις στην επόμενη ή στην 4η που έχεις ούτως ή άλλως λιγότερα. Οι Βερσαλίες πραγματικά θα σας κουράσουν αρκετά (ετοιμάσου για τρελά πλήθη τουριστών) και θα χρειαστείτε πραγματικά πολύ χρόνο για να τις ευχαριστηθείτε (βόλτα στο παλάτι, στους κήπους, στο Hameau de la Reine κλπ).
Για τη Μονμάρτη κλείσαμε tour απο εδώ: http://www.discoverwalks.com/city/paris-walking-tours/
Τα παιδιά είναι υπέροχα και το κάνουν με πολύ μεράκι. Το καλύτερο είναι οτι δεν έχει στανταρ τιμή. Πληρώνεις όσα θες στο τέλος του tour! Εκτός απο το "Montmartre tour" όπως θα δεις έχει πάρα πολλά. Ρίξε μια ματιά και στα υπόλοιπα.
Ελπίζω να βοήθησα!
Αναφορικά με όσα μου προτείνεις όντως την πρώτη μέρα θα κάνουμε βαρκάδα έχω κλείσει από ιντερνετ με την ίδια εταιρία που είχα κλείσει και κατά την πρώτη μου επίσκεψη στην πόλη 4 χρόνια πριν. Για κήπους το ξέρω ότι ενδεχομένως δεν θα τους προλάβουμε την 1η μέρα. Για άνοδο στους πύργους της Παναγίας το έχω σκόπο αν προλάβουμε να το κάνουμε την 3η μέρα, μιας και θα έχω την paris museum pass 2 day.
Τώρα για Βερσαλίες έχουμε σκοπό 9 η ώρα π ανοίγουν να είμαστε ήδη εκεί, εισιτήρια θα έχουμε ήδη οπότε θέλω να πιστεύω ότι 2 η ώρα θα είμαστε κέντρο.
Κατά τα άλλα ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές αλλά και για το tip για Μονμάρτρη. Καλά ταξίδια κι όντως αν μπορείς να πραγματοποιείς ένα ταξίδι τον χρόνο σε αυτή την υπέροχη πόλη.