georgeant
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Road trip B. Αμερική
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Εισαι φοβερος, αναλυτικος σε ολα κ πολυ καλος φωτογραφος..... σε παρακολουθώ ολες αυτες τις μερες κ με εχεις δελεάσει, εντυπωσιάσει κ συναρπάσει συνάμα για να κανω κ εγω αυτο το ταξιδι οικογενειακώς ή μονο με τον σύζυγο.
Εχω ομως καποιες ερωτησεις να σου κανω.. το 3ήμερο φτάνουν για να δεις την Κρακοβία ή πρεπει να εισαι στην σπίντα για να δεις τα αξιοθεατα εστω κ αυτα που είδες εσυ?
H ryanair εχει πτήσης μονο Τετάρτη κ Σάββατο κ με αγχώνει αυτο το 3ημερο.. ήθελα μια μερα ακομα.
κ κατι αλλο μπορω να παω με τα παιδια μου ηλικιας 12-10 στο αουσβιτς ή ειναι πολυ καταθληπτικο (σαν 1ο τους ταξιδι στο εξωτερικο)?
Η Κρακοβία από μόνη της, χωρίς εκδρομές σε Άουσβιτς ή κάπου αλλού, περπατιέται σε 2 μέρες χωρίς ιδιαίτερο τρέξιμο. Αν έχετε και μία 3η μπορείτε να την αφιερώσετε σε κάποια εκδρομή.
Τώρα για την ηλικία των παιδιών...δύσκολη ερώτηση. Αν είναι καταθλιπτικό το Άουσβιτς, ναι, είναι. Το παιδάκι που είναι 12 ίσως και να μην έχει θέμα. Για το πιο μικρό δεν ξέρω αν μπορώ να σου απαντήσω, αν και 10 χρονών παραείναι μικρό για κάτι τέτοιο νομίζω. Κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι ότι δεν υπάρχει τουρ στα Ελληνικά, παρά μόνο στα Αγγλικά και νομίζω δε θα καταλάβουν πολλά. Όπως και όλες οι επιγραφές είναι στα Αγγλικά.
Γενικότερα πάντως, ίσως είναι καλύτερο να το βλέπανε σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία για να το θυμούνται καλύτερα, να καταλάβουν περισσότερα αλλά και για να μην τους είναι πολύ τραυματική ως εμπειρία. (Ηλικιακός περιορισμός στο μουσείο δεν υπάρχει αν και οι περισσότεροι -από ότι διαβάζω- προτείνουν τα παιδιά να είναι πάνω από 14).
Διάβασε κι αυτό αν θες.
https://www.tripadvisor.com/ShowTop...w_Lesser_Poland_Province_Southern_Poland.html
ps. Για δεύτερο ταξίδι στο εξωτερικό με τα παιδιά, σκεφτείτε Παρίσι-Disneyland