Arkoudou
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Βρυξέλλες-Μπρυζ-Γάνδη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νορβηγικα Φιορδ - Ν.Υόρκη
Φανταστικές φωτογραφίες!! Ελπίζω να φάγατε μπόλικες ελβετικές σοκολάτες
Ευχαριστώ Γιάννη! Νομίζω πως και το κάθε ταξίδι είναι και αναλόγως το timing. Π.χ. εμείς το συνδυάσαμε έτσι γιατί θέλαμε κατά βάση να πάμε στο Europa-park αλλά να δούμε και λίγο περισσότερο εξοχή. Τώρα π.χ είμαι πάλι σε φάση που θέλω να επισκεφτώ κάποια μητρόπολη, με τα μετρό της, τη φασαρία της, τα μουσεία της κλπ. Άρα δεν έχει να κάνει με "περίεργα" γούστα, αλλά με το τι τραβάει η όρεξη του καθένα!Kαλά οι φωτογραφίες αριστούργημα τα έχουμε ξαναπεί αυτά! Τι να σχολιάσω. Πολύ ωραίο ταξίδι Γιώργο. Αν και η ευρύτερη περιοχή ξέρω πως είναι από τις ομορφότερες της Ευρώπης, δεν μπορώ να πω πως το έχω στόχο ένα αντίστοιχο ταξίδι ή όνειρο να επιστεφτώ αυτά τα μέρη. Μάλλον έχω αποκτήσει περίεργα γούστα τώρα τελευταία
Μα τι βίτσιο κι αυτό με τα roller coasters?
Αλήθεια; Δεν το γνώριζα. Έχει δίκιο πάντως, στη Βασιλεία είχαμε δει αντίστοιχα σπίτια. Όσο για το δημαρχείο της Βασιλείας, θα συμφωνήσω, πολύ εντυπωσιακό! Αν νομίζω πώς το δημαρχείο της Βιέννης με εντυπωσίασε λίγο παραπάνω.Κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο όμορφα κτίρια που έχω δει στα ταξίδια μου. Από μόνο του λόγος ταξιδιού!
Οι διαδρομές στο Μαύρο δάσος είναι υπέροχες. Όπου και να πας.
Στο Triberg υπάρχει και το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Εκεί κατά τη γνώμη μου θα περάσουν καλά και τα παιδιά, ειδικά αν δεν είναι πολύ μικρά.
Την αρχιτεκτονική αυτή την έχω δει, εκτός Γερμανίας και Αλσατίας, σε Ελβετία, όλη τη Βόρεια Γαλλία, αλλά και στη Βρετανία.
Φάγαμε, στο αεροδρόμιο Εξαιρετικές!Φανταστικές φωτογραφίες!! Ελπίζω να φάγατε μπόλικες ελβετικές σοκολάτες
Επάνω στον αυτοκινητόδρομο δεν μπορείς να δεις πολλά πράγματα γύρω πέρα απο δάση. Κάθε φορά που πλησιάζεις σε κάθε χωριό, πριν την έξοδο σου έχει ταμπέλα με το όνομα του και ένα σχέδιο με το χαρακτηριστικό του κάθε χωριού (πχ σε πολλά είδαμε σχέδια με σταφύλια δηλ. κρασί, σε άλλα το χαρακτηριστικό ναό τους κλπ). Εμείς πάντως δε βαρεθήκαμε ούτε στιγμή.Είχαμε ταξιδέψει πέρυσι τέτοια εποχή Φρανκφούρτη Στρασβούργο και θυμάμαι ότι η διαδρομή μου είχε φανεί αρκετά βαρετή..Το μόνο που έβλεπες από τον δρόμο ήταν δάση.. Έψαχνα απεγνωσμένα με τα μάτια κάποιο χωριουδάκι για να χωθούμε μέσα αλλά μόνο πόλεις προσπερνούσαμε.. Αυτή η faitytaile route είναι σαν επαρχιακή οδός ή δεν κατάλαβα καλά?!
Πραγματικά απο τους πιο ευγενικούς και χαμογελαστούς ανθρώπους που έχουμε συναντήσει στο εξωτερικό και ισχύει τόσο πολύ αυτό που λες... Μας βοηθούσαν με τόση υπομονή και διάθεση, ακόμη κι αν δε μιλούσαν καλά αγγλικά μερικοί. Εξαιρετικός λαός.εχω πάει Μόναχο-Βερολίνο αλλά καθόλου επαρχία ..... νομίζω εκεί κρύβεται η γνήσια Γερμανία .... όσο για τον κόσμο ΑΠΙΘΑΝΟΣ συνυπογράφω... το μόνο μέρος που μας έβλεπαν με τον χάρτη ..σταματούσαν μόνοι τους (χωρις να το ζητήσουμε ) και μας ρωτούσαν αν χρειαζόμασταν βοήθεια ..... κι ενω είχαμε πάει στην "καρδιά" της κρίσης και περιμέναμε ρατσισμό λόγω των άρθρων όλων των γερμανικών εφημερίδων σε πρωτοσέλιδα για την Ελλάδα ... τουναντίον μόλις άκουγαν "Griechenland" όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα απο τις δικές τους διακοπές στην χώρα μας ...και οδηγίες για το πως θα περάσουμε καλά στην δική τους .... Εμείς μάλλον πήγαμε περισσότερο προκατελημμένοι απο εκείνους ...(ξέρεις τύπου "Was?????? Griechen ???? raus !!!!!)
Σ'ευχαριστώ Γιάννη! Ανταποδίδω τα ωραία σχόλια τόσο και για τις δικές σου φωτογραφίες όσο και για τις αναλυτικές σου ιστορίες/ταξιδιωτικούς οδηγούς.Δεν θα σταματήσω να δηλώνω θαυμαστής σου γιατί οι φωτογραφίες σου είναι οτι καλύτερο εδω μέσα και το χω ξαναπεί. Ειλικρινά είναι σαν να μπαίνουμε μέσα στην φωτογραφία τόσο ζωντανές και αληθινες όπως φαίνονται.
Σ'ευχαριστούμε για ακόμα μια πανέμορφη ιστορία
Κι εσύ να'σαι καλάΟι φωτογραφίες σου είναι Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ε Σ !!!!!!Τον Αύγουστο ήμουν κι εγώ σ'αυτά τα πανέμορφα μέρη.Έκανα κι ενα γύρο της Ελβετίας όπου με καλό προγραμματισμό και μια σκηνή δε χρειάζεσαι μεγάλο budget.Η Βέρνη ήταν αποκάλυψη!
Πάντα ωραία ταξίδια εύχομαι!Να'σαι καλά για την υπέροχη ιστορία που μας χάρισες!
Τα κάμπινγκ της Ελβετίας δεν έχουν καμία σχέση με ότι ξέρεις πίστεψέ με!Εγκαταστάσεις πιο καθαρές κι από το σπίτι μου και με δυνατότητα μαγειρέματος όπου γλιτώνεις πάρα πολλά χρήματα.Ναι έκανα το γύρο της Ελβετίας συν Αλσατία,συν Μέλανα δρυμό συν Αυστρία και Βενετία,παντού σε κάμπινγκ εκτός της Γερμανίας που δε μας άρεσαν, με δύο μικρά παιδιά!Μπορείς να μη μείνεις σε σκηνή αλλά σε μικρά σπιτάκια που διαθέτουν και πάλι είναι πιο οικονομικά κι ωραία από άθλια φθηνά δωμάτια.Κι εσύ να'σαι καλά
Μακάρι να ήμουν θαυμαστής του κάμπινγκ. Έχω πολύ άσχημη εμπειρία και προτιμώ να μείνω σε μια τρώγλη που απλά να έχει ένα κρεβάτι κι ένα στρώμα παρά σε σκηνή. Αλήθεια έκανες το γύρο της Ελβετίας με σκηνή;