Eleni_
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Έλα μου ντε... Που?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία
Έχοντας ως δεδομένα ότι:Λοιπόν επανέρχομαι τώρα που έκανα τη μελέτη μου και έχουμε και συγκεκριμένες μέρες:
Έχουμε 12 μέρες γεμάτες από τέλη Γενάρη μέχρι μέσα Φλεβάρη, πτήση αναχώρησης προς Μπολόνια, επιστροφής από Ρώμη. Το αρχικό σχέδιο (πάντα χωρίς αμάξι) ήταν να κάνουμε Τοσκάνη (που δεν τη γνωρίζω καθόλου) αλλά μετά σκέφτηκα να μοιράσω τις μέρες και να πάμε ολίγον και στη Σικελία (από την οποία γνωρίζω πρακτικά μόνο την Ταορμίνα), ας πούμε 5 μέρες, και λόγω καιρού.
Διαβάζοντας για τη Σικελία βρήκα τόοοοοοσα πράγματα που μου αρέσουν που μάλλον θέλει 10 μέρες μόνη της και το λογικό θα ήταν να την αφησω για άλλο ταξίδι και να αφιερώσουμε και τις 12 μέρες στην Τοσκάνη, άντε και λίγο παραπέρα (πχ Ασίζη και 1-2 βράδια Ρώμη). Με τις θερμοκρασίες όμως να είναι πολύ χαμηλές για το έτερον ήμισι, το ξανασκέφτομαι.
Εσείς τι θα κάνατε, λαμβάνοντας υπόψη τον καιρό:
Σενάριο 1: Μπολόνια 1, Φλωρεντία 2, Σιένα 1, Λουκα-Πίζα 1, Σαν Τζιμινιάνο 1, Terme de Saturnia 1 + Παλέρμο 1, Segesta-Selinunte 1, Agrigento-Casale 1, Catania-Syracuse 2
Σενάριο 2: Μόνο Τσοκάνη συν 2 βράδια Ρώμη (η συνταξιδιώτισσα δεν έχει πάει ποτέ)
Σενάριο 3¨Αφού προσγειωνόμαστε στη Μπολόνια κάνουμε μόνο Σιένα και Φλωρεντία και αφιερώνουμε 8-9 βράδια στη Σικελία.
Υπενθυμίζω ότι δε θα υπάρχει μεταφορικό μέσο, ίσως μόνο σκούτερ για κάποιες ημερήσιες από Κατάνια και Παλέρμο.
1. Η μετακίνηση σας μεταξύ των πόλεων θα είναι με μέσα μαζικής μεταφοράς και
2. πως η συνταξιδιώτισα δεν έχει πάει ποτέ Ρώμη προτείνω τα εξής:
Μπολόνια 1-2 ,
Φλωρεντία 4 ,
Σιέννα 2
Πίζα (ημερήσια από Φλωρεντία)
Ρώμη 2
Και αν θες προσθέτεις
Λουκά 1 και Αρέτσο 1 ή
Ρώμη 3 αντί για 2 και κρατάς μόνο Αρέτσο.
Όλες οι παραπάνω πόλεις έχουν αρκετά καλή σύνδεση μεταξύ τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οπότε η μετακίνηση σας θα είναι άνετη.
Σε ο.τι αφορά τις υψηλές θερμοκρασίες νομίζω πως με το περπάτημα, με ένα ισοθερμικό, γαντακια, κασκόλ θα είναι οκ το έτερον ήμισυ.
Όλα εξαρτώνται από το πόσα αξιοθέατα κ μουσεία επιθυμείτε να επισκεφθείτε