• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Φλωρεντία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

black mamba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Ας πω κι εγω για το παγωτό που ευχαριστήθηκα στη Φλωρεντία. Είναι το festival di gelato και είναι σε αρκετά κεντρικό σημείο. Παίρνεις το δρόμο που συνδεει το duomo με την piazza della signoria νομίζω λέγεται Via dei Calzaiuoli. Στο ύψος της piazza della republica και καθως κατευθύνεσαι στην della signoria θα το δεις σε στενάκι στο αριστερο σου χέρι. Είναι πολύ κοντά στην κεντρική οδό. Έχει άπειρες γεύσεις φρεσκότατου παγωτού που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις . Αν είσαι λάτρης των φρούτων την έκανες. Είναι φτιαγμένο από ολόφρεσκα φρούτα που αφήνουν ένα υπέροχο άρωμα στο στόμα σου. Αν είσαι fan της σοκολάτας -όπως εγώ- θα μουγκρίζεις από ευχαρίστηση.
Bρήκα και τη διεύθυνση:Via del Corso 75r

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Ας πω κι εγω για το παγωτό που ευχαριστήθηκα στη Φλωρεντία. Είναι το festival di gelato και είναι σε αρκετά κεντρικό σημείο. Παίρνεις το δρόμο που συνδεει το duomo με την piazza della signoria νομίζω λέγεται Via dei Calzaiuoli. Στο ύψος της piazza della republica και καθως κατευθύνεσαι στην della signoria θα το δεις σε στενάκι στο αριστερο σου χέρι. Είναι πολύ κοντά στην κεντρική οδό. Έχει άπειρες γεύσεις φρεσκότατου παγωτού που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις . Αν είσαι λάτρης των φρούτων την έκανες. Είναι φτιαγμένο από ολόφρεσκα φρούτα που αφήνουν ένα υπέροχο άρωμα στο στόμα σου. Αν είσαι fan της σοκολάτας -όπως εγώ- θα μουγκρίζεις από ευχαρίστηση.
Bρήκα και τη διεύθυνση:Via del Corso 75r
το δοκίμασα και εγώ εκει το παγωτό και συμφωνώ black mamba τέλειο ..οπως και το crispino στη Ρώμη σπευστε όσοι φεύγετε για κει !:D

neraida

Member
Soggiorno Petrarca, Bed and Breakfast

για οσους ψαχνουν καταλυμα στην Φλωρεντια, ας ριξουν μια ματια σε αυτο το link..
οχι πολυτελειες αλλα τουλαχιστον καθαρο, οικονομικο και κοντα στο ponte vecchio και στο Piazza Pitti.
μου το εχει προτεινει φιλος που το εχει δει και τον εμπιστευομαι!

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
προταση για φαγητο

Για όσους βρεθούν στη Φλωρεντία και θέλουν να φάνε καλά και οικονομικά σαν γνήσιοι Ιταλοί εχω μια πρόταση που δοκίμασα μετά απο την προτροπή φίλου που σπούδασε στη Φλωρεντία ...μου είπε πως εκει θα βρω την καλύτερη πίτσα της Φλωρεντίας ατύχησα όμως γιατι πήγα Σάββατο και το Σαββατοκύριακο μου είπαν δεν σερβίρουν πίτσα Δοκιμάσαμε όμως 3 καταπληκτικές μακαρανάδες η μια ηταν αυτη με τα μπαλακια απο μακαρόνια που μέσα εχουν νομίζω πατατα νιοκι νομίζω λέγονται αυτα με σπανάκι και τυρια τελειο!!!πήραμε επισης μια σαλατα λαχανικών και μια ταλιατα(σπεσιαλιτε της Τοσκάνης χοιρινο κρεας οχι καλα ψημενο ωραιοτατο όμως) σκεπασμενη με χοντρα φύλλα παρμεζανας χύμα κρασί και νερο και πληρώσαμε μόλις 35 ευρω για όλα αυτά !!Πουθενά αλλου δεν φάγαμε τόσο φτηνά και καλά
Τουρίστας εκει δεν κυκλοφορει εύκολα γιατι ειναι εξω απο τη ζώνη τουριστικού ενδιαφέροντος ...Περπατήσαμε γύρω στα 20 λεπτά απο το σιδηροδρομικό σταθμό της Φλωρεντίας για να το βρουμε αλλά αξιζε τον κόπο ..πιστέψτε με..το περιβάλλον δεν λέει τίποτα απολυτως αλλά η κουζίνα και οι τιμές λένε πολλά
Το μαγαζάκι λοιπόν βρίσκετε στη πλατεία S.Jacopino και έχει ακριβώς το όνομα της πλατείας δηλαδή S.Jacobino ;Οσοι εχετε όρεξη για περπάτημα επισκεφτείτετο δεν θα χάσετε !

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
μια ταλιατα(σπεσιαλιτε της Τοσκάνης χοιρινο κρεας οχι καλα ψημενο ωραιοτατο όμως)
αν ηταν καλα ψημένο δεν θα ήταν ταλιάτα! η ταλιάτα όπως και η Φιορεντινα πρεπει να εχουν παρει χρωμα απέξω και μεσα κοκκινες, μαλακες, χυμωδεις..νιαμ, νιαμ..
και η κανονική ταλιάτα είναι από μοσχάρι.

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
πωπωπω πολλα tips για φλωρεντία!!! :) tnx guys... θα πάω με πολλές πολλές σημειώσεις από το travelstories!

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
αν ηταν καλα ψημένο δεν θα ήταν ταλιάτα! η ταλιάτα όπως και η Φιορεντινα πρεπει να εχουν παρει χρωμα απέξω και μεσα κοκκινες, μαλακες, χυμωδεις..νιαμ, νιαμ..
και η κανονική ταλιάτα είναι από μοσχάρι.
A Τώρα οσο για αυτο μπορει να χεις δίκιο δεν τα πάω καλά με το κρέας μπορει να ταν όντως μοσχαρι και όχι χοιρινό!Ηταν πολύ μαλακό για αυτο φαντάστηκα οτι ήταν χοιρινό αλλά μπορει να ταν και ο τρόπος μαγειρέματος που το έκανε τρυφερο ..οτι και ναταν πάντως ήταν νόστιμο !!!

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
κάποιες επιπλέον απορίες πάνω στο ψάξιμο...

1) λέτε παντού ότι για την gallery uffizi πρέπει να κλείσω από πριν, για να μην περιμένω σε ουρές... να το κάνω λέτε από το http://www.uffizi.com/online-ticket-booking-uffizi-gallery.asp ή όταν φτάσω φλωρεντία να το κάνω από εκεί την πρώτη μέρα (από reception hotel ή όπου αλλού...)

2) χρειάζεται να κλείσω κάποια άλλη ξενάγηση από πριν (από άποψη ουρών.. πέρα από την uffizi?)

3) όσον αφορά τη sienna, επειδή τελικά λέω να πάω με συγκοινωνία.. διάβασα ότι είναι καλύτερα με λεωφορεία και όχι με τρένο, γιατί σε αφήνει πιο κοντά στο ιστορικό κέντρο...
βρήκα αυτή την εταιρεία που πάει είτε express είτε με στάσεις...
http://www.sitabus.it/sita-toscana/Firenze - Siena.pdf
τι λέτε να το προτιμήσω???

4) επίσης, διάβασα ότι κυριακή έχει πολύ κίνηση και λιγότερα δρομολόγια... οπότε να κάνω την ημερήσια καλύτερα δευτέρα? (που είναι κλειστά και τα μουσεία σε φλωρεντία)

Last edited by a moderator:

black mamba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Πρώτα απ΄' όλα καλησπέρα!

Σχετικά με τα ερωτήματά σου:
1. Εγώ πήγα ένα πρωινό στην Uffizi και επί τόπου έκλεισα εισιτήρια για την ώρα που μας βόλευε. Απλά ρωτάς (νομίζω όμως ότι έχει και ταμπέλες) και πηγαίνεις εκει που γίνονται οι κρατήσεις. Μέσα σε ένα τέταρτο είχα τελειώσει. Έκανα τη βόλτα μου στους κήπους του Boboli στο palazzo pitti και επέστρεψα ένα μισάωρο πιο μπροστά από την ώρα που είχα κλείσει. Μπήκα μέσα κατευθείαν.

2. Δε γνωρίζω τι παίζεται στην Academia αλλά σίγουρα συγκεντρώνει λιγότερο κόσμο από την Uffizi. Στο palazzo vecchio και στο palazzo pitti πάντως που τα επισκέφτηκα πέρασα αμέσως χωρίς να περιμένω καθόλου. Επίσης στο καμπαναριό του Giotto που ανέβηκα (η θέα αξίζει τον κόπο) περίμενα γύρω στο εικοσάλεπτο γιατί επιτρέπουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων τη φορά. Είχα βρε΄θεί εκεί γύρω στις 5.00μμ.

3. Επειδή είχα κάνει κι εγώ την έρευνά μου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς πριν αποφασίσω να νοικιάσω αυτοκίνητο για εξόρμηση σε Τοσκάνη-Σιέννα, η εν λόγω εταιρία θεωρείται αξιόπιστη και η διαδρομή που ακολουθεί σου δίνει ίσως καλύτερη εικόνα της Τοσκάνης απ΄ότι το τρενο.

4. Ναι! Προτίμησε να εκμεταλευτείς τη Δευτέρα σου που έτσι κι αλλιώς είναι κλειστά τα μουσεία-πινακοθήκες στη Φλωρεντία. Κι εγώ το ίδιο έκανα.

Dafni

Member
Εμείς είχαμε κλείσει από πριν μέσω του site .Tο καλό που έχει το on line είναι ότι διαλέγεις ποτε θες να μπεις (ώρα και μέρα)ενώ αν γίνει από κει η κράτηση μπορει να μην υπαρχουν διαθέσιμα εισητήρια
Αποδειχτηκε καλή επιλογή γιατί όταν είχαμε πάει τα εισητήρια ήταν κλεισμένα μερες πριν
για ολόκληρη την εβδομάδα(προφανώς λόγω διακοπών χριστουγέννων)

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Ας πω και εγώ τη δική μου εμπειρία από την uffizi. Πήγα περσι πάνω στο Πάσχα των καθολικών και έκανα κράτηση μεσω της reception του ξενοδοχείου δύο μόλις μέρες πριν. Διάλεξα την ώρα και με ένα κωδικό που μου έδωσαν πήγα σε ειδικό ταμείο πλήρωσα τα εισιτήρια μου και μετά από μια αναμονή πέντε περίπου λεπτών θαύμασα τα εκπληκτικά εκθέματα του μουσείου.
Α και δεν πλήρωσα διπλάσια τιμή, όπως διάβασα παραπάνω ότι ισχύει μέσω διαδικτύου.
Να περάσεις τέλεια!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα