• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Φλωρεντία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

ElinakiK

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βένετο
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Συνεπαρμένη από το ταξίδι, παρέλειψα τα πιο βασικά!! Φτάνουμε Κυριακή μεσημέρι αεροπορικώς στο Μιλάνο και πετάμε Παρασκευή πρωί , πάλι από Μιλάνο. Θα έχουμε 4 ημέρες γεμάτες. Από μια μικρή έρευνα που έκανα διαπίστωσα οτι τα καταλύματα στο Μιλάνο είναι πιο ακριβά από οτι στη Φλωρεντία, για αυτό είπαμε να μείνουμε Φλωρεντία και να πάμε Πέμπτη πρωί στο Μιλάνο. Θα προλάβουμε να πάρουμε έστω μια μικρή γεύση από την πόλη μέσα σε μία ημέρα;;;
Εμένα προσωπικά το Μιλάνο δε μου αρέσει ιδιαίτερα (κ έχω πάει αρκετές φορές) ενώ αντίθετα η Φλωρεντία έχει "κάτι". Επειδή οι καθαρές μέρες στη φλωρεντία είναι 3 θα πρότεινα να επικεντρωθείτε εκεί και όχι σε εκδρομές σε κοντινές πόλεις για να μην κουράσετε και το παιδί σας και να δείτε όσα περισσότερα μπορείτε. Εύχομαι να περάσετε όμορφα!

el_vl

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΚΙΝΟ & ΤΟΚΙΟ
Καλημέρα σε όλους τους Ιταλοφιλους !!
Είμαι σχετικά καινούρια στην παρέα,παρακολουθώ μεν τις ιστορίες σας αλλά σπάνια γράφω ..
Ετοιμάζω λοιπόν ένα ακόμα ταξίδι στην Ιταλία Και συγκεκριμένα στην Φλωρεντία αυτή την φορά, και ενώ έψαξα δεν βρήκα κάποιο θέμα για Φλωρεντία και φαγητό-ποτο κλπ. Από προσωπικές σας εμπειρίες (γιατί στο ταξίδι μου στην Ρώμη με είχαν βοηθήσει οι ιστορίες σας άπειρα, και ευχαριστώ πολύ γι'αυτό ) έτσι λοιπόν ζητάω βοήθεια και για Φλωρεντία!! Κάθε πρόταση δέκτη :)
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

travelsgeo

Member
Καλημέρα σε όλους τους Ιταλοφιλους !!
Είμαι σχετικά καινούρια στην παρέα,παρακολουθώ μεν τις ιστορίες σας αλλά σπάνια γράφω ..
Ετοιμάζω λοιπόν ένα ακόμα ταξίδι στην Ιταλία Και συγκεκριμένα στην Φλωρεντία αυτή την φορά, και ενώ έψαξα δεν βρήκα κάποιο θέμα για Φλωρεντία και φαγητό-ποτο κλπ. Από προσωπικές σας εμπειρίες (γιατί στο ταξίδι μου στην Ρώμη με είχαν βοηθήσει οι ιστορίες σας άπειρα, και ευχαριστώ πολύ γι'αυτό ) έτσι λοιπόν ζητάω βοήθεια και για Φλωρεντία!! Κάθε πρόταση δέκτη :)
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Την περιοχή γύρω απο ποντε βέκιο πρόσεχε γιατι απο οτι θυμάμε τα ίδια παγωτά που είχαν 3,5-5 ευρω στα υπολοιπα σημεία εκει είχαν γυρω στα 15 και μιλάμε για ενα χωνάκι . Κατα τα άλλα όλο το κεντρο είναι γεμάτο μικρά συμπαθητικά καφε τα οποια εχουν κρουασαν κλπ πολύ φθηνότερα απο οτι στην Ελλάδα δεν χρειάζεται κάτι συγκεκρίμενο μπες σε όποιο σου αρέσει και θα εκπλαγείς ευχάριστα. Προσωπική άποψη δοκίμασε τιραμισού απο don nino. Για φαγητό και ποτό δεν ξέρω απλά δυστυχώς όταν ήμουν εγώ ο κόσμος μαζευόταν πολύ νωρίς. Α και κάτι σημαντικό μπες σε ενα σουπερ μαρκετ και πάρε πολλά νερακια για το δωμάτιο, στα σουπερ μαρκετ κανουν οσο και εδω, στα διαφορα μαγαζακια συνηθως ειναι ακριβοτερα απο τον καφε(δεν ειμαι κανενας ειδικος μια φορά εχω πάει απλά επειδη βλέπω οτι δεν εχει απάντησει κανένας).

Viaggi

Member
Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις bistecca alla Fiorentina, τεράστια μοσχαρίσια μπριζόλα, απαγορεύετε η λέξη "καλοψημένη". Μια καλή επιλογή είναι η trattoria osteria da que ganzi. Για παγωτό gelateria della passera.

Last edited:

el_vl

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΚΙΝΟ & ΤΟΚΙΟ
Καλησπέρα σε όλους, και χρόνια πολλά!!!!
Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι, μιας και βρήκα χρόνο να οργανώσω το μελλοντικό μας ταξίδι στην Φλωρεντία.. ξέρει κάποιος το επίσημο site για να κλείσω εισιτήρια για palazzo vacchio και Uffizi ???
Ευχαριστώ πολύ!!!! :icon_biggrin:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα σε όλους, και χρόνια πολλά!!!!
Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι, μιας και βρήκα χρόνο να οργανώσω το μελλοντικό μας ταξίδι στην Φλωρεντία.. ξέρει κάποιος το επίσημο site για να κλείσω εισιτήρια για palazzo vacchio και Uffizi ???
Ευχαριστώ πολύ!!!! :icon_biggrin:
Το επίσημο site για τα μουσεία της Φλωρεντίας είναι αυτό
https://www.florence-museum.com/uff...MIwcX4hsKi2AIVgwvTCh3dZw1wEAAYASAAEgIpIfD_BwE
Εγώ από αυτό έβγαλα τα ηλεκτρονικά εισιτήρια.
Πρόσεξε τι θα διαλέξεις. Διάβασε καλά τις επιλογές με τα tour!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Το επίσημο site για τα μουσεία της Φλωρεντίας είναι αυτό
https://www.florence-museum.com/uff...MIwcX4hsKi2AIVgwvTCh3dZw1wEAAYASAAEgIpIfD_BwE
Εγώ από αυτό έβγαλα τα ηλεκτρονικά εισιτήρια.
Πρόσεξε τι θα διαλέξεις. Διάβασε καλά τις επιλογές με τα tour!
Όχι αυτό δεν είναι το επίσημο site για τα μουσεία της Φλωρεντίας. Το επίσημο είναι αυτόhttp://www.b-ticket.com/b-Ticket/uffizi/default.aspx
Έχει γραφτεί πολλές φορές στο φόρουμ.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ok no problem!
Εγώ δεν τα έβγαλα από αυτό όμως :)
Λυπαμαι αλλα προστέθηκες στα "θυματα" επιτηδειων που χρεωνουν για ανυπαρκτες υπηρεσιες εξωφρενικα παραπανω απο τις κανονικες τιμες (Boboli 13,75 αντι 10!!!..). Διαβαζετε φορουμ για να ειστε προετοιμασμενοι σωστα. Καλες γιορτες.

• Like
Reactions: Pel

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Λυπαμαι αλλα προστέθηκες στα "θυματα" επιτηδειων που χρεωνουν για ανυπαρκτες υπηρεσιες εξωφρενικα παραπανω απο τις κανονικες τιμες (Boboli 13,75 αντι 10!!!..). Διαβαζετε φορουμ για να ειστε προετοιμασμενοι σωστα. Καλες γιορτες.
Ηλεκτρονικό εισιτήριο έβγαλα μόνο για το Uffizi και είχα πληρώσει 12,50+4 =16,5. Είναι πιο φθηνό το εισιτήριο;
Και για Boboli πλήρωσα 10€ αλλά το έβγαλα απο τα εκδοτήρια. Έχω κρατημένα όλα τα εισιτήρια.
Επίσης, καλές γιορτές !!!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ηλεκτρονικό εισιτήριο έβγαλα μόνο για το Uffizi και είχα πληρώσει 12,50+4 =16,5. Είναι πιο φθηνό το εισιτήριο;
Και για Boboli πλήρωσα 10€ αλλά το έβγαλα απο τα εκδοτήρια. Έχω κρατημένα όλα τα εισιτήρια.
Επίσης, καλές γιορτές !!!
Τόσο κάνει το εισιτήριο* και προφανώς αυτό γράφει πάνω, αλλά εσύ πλήρωσες περισσότερα. Τώρα που δοκίμασα να αγοράσω από το σάιτ που έδωσες μου έβγαλε 21,25 €. Φέσι με τα όλα του.

*12€ αν δεν έχει περιοδική έκθεση.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τόσο κάνει το εισιτήριο* και προφανώς αυτό γράφει πάνω, αλλά εσύ πλήρωσες περισσότερα. Τώρα που δοκίμασα να αγοράσω από το σάιτ που έδωσες μου έβγαλε 21,25 €. Φέσι με τα όλα του.

*12€ αν δεν έχει περιοδική έκθεση.
Σίγουρα δεν πλήρωσα πάνω απο 20€ ευρώ για το Uffizi και είμαι σίγουρη γι' αυτό !!! Πλήρωσα γύρω στα 18€. Ρώτησα, εκεί όταν είχα πάει, τι είναι τα επιπλέον 4€ και μου εξήγησαν οτι έχει μία εποχιακή έκθεση. Το κανονικό εισιτήριο είναι 12,50€.
Είχα δεί μία διαφορά στο εισιτήριο που μου έδωσαν με το ποσό που είχα πληρώσει, αλλά ήταν γύρω στο 1-1,5€. Προμήθεια φυσικά που έχω ξαναπληρώσει πολλές φορές....είναι τα γνωστά νταβατζιλίκια.
Σε καμία περίπτωση δεν πλήρωσα πάνω απο 20€ ! Και όταν έψαχνα στο google το official page αυτό μου είχε βγάλει πρώτο. Είχα δέι οτι είχε και άλλα όμως. Εγώ απλά έκλεισα σε ένα απο αυτά, γιατί δεν μπορώ το πολύ ζάλισμα...
Εκτός αν κάνω λάθος στο site που χρησιμοποίησα.... Τέλος πάντων!
Αν θέλετε σβήστε το link που πόσταρα, δεν έχω θέμα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom