Vegerazaros
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ελβετία ξανά
Οταν λες "πρεπει" εννοεις οτι θα πρεπει να μεινετε και τις 7 ημερες στη Φλωρεντια λογω δουλειας¨η εχεις εναλλακτική να κανεις εναν "κυκλο" ας πουμε . Εγω πέρσι τον Μαιο Πέταξα απο Χανια για Πίζα μείναμε ενα βραδυ διπλα στο αεροδρομιο επειδη φτασαμε αργα..Νωρις την αλλη μερα το πρωι πηραμε λεωφορειο εξω απο το αεροδρομιο και πηγαμε Φλωρεντία καθίσαμε 3 ημερες και ηταν υπερ αρκετες! Απο εκει ενα απογευμα πηγαμε στο "Σαν Τσιμινιανο" ενα χωριό μεσα σε κάστρο ( κατι σαν Μονεμβασια να πω?)με τραινο πηγαμε "Λούκα" μειναμε αλλα 2 βράδια στη παλια πολη και αυτο υπερ αρκετο!..και μετα με λεωφορείο πηγαμε ξανα Πιζα νωρίς το πρωί και πολυ αργα το απογευμα την αλλη μερα πετάξαμε για Κρητη. Αν πηγαινα τωρα θα εμενα 2 Βραδια Φλωρεντία ( δεν θα εχανα την επισκεψη στο Σαν Τσιμινιανο) θα επισκεπτομουν την Σιενα για 2 βραδια ,θα πηγαινα Λούκα 1 βραδυ και 1 βράδυ Πίζα. Αυτα με ΜΜΜ γιατι δεν θελω να οδηγώ, αν ομως εσας δεν σας τρομάζει το οδηγημα και το χετε με τα GPS νομίζω οτι θα σας βγει πιο φτηνα να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να επισκεφτείτε αυτες τις πόλεις που δεν ειναι μακρια η μια με την αλλη....Πάντως 7 μερες ΜΟΝΟ Φλωρεντία ειναι παρα πολλες θα βαρεθητε...Καλησπερα σε ολους.
Την εβδομαδα του Πασχα πρεπει να κανουμε ενα ταξιδι για τουλαχιστον 7 ημερες στην Φλωρεντια με τον συζυγο μου (Σαββατο Λαζαρου με Μ.Σαββατο).Ειμαστε στην διαδικασια ερευνας για αεροπορικα εισιτηρια,διαμονη και ολα συνεπαγεται ενα τετοιο ταξιδι.
Προς το παρον εχουμε καποιες αποριες που ελπιζω να βρουν απαντησεις ωστε να κανουμε σωστη επιλογη μιας και υπαρχουν πολλα δεδομενα και καπου η εμπειρια σας πιστευω θα βοηθησει ιδιαιτερα.
Ψαχνοντας για δρομολογια βρηκαμε οτι πιο οικονομικα ερχονται αυτα απο το αεροδρομιο της Θεσαλλονικης παρα της Αθηνας.Για εμας που θα μεταβουμε απο Δυτικη Ελλαδα ειναι το ιδιο οσον αφορα την μεταβαση μας ειτε στο Μακεδονια ειτε στο Ελ.Βενιζελος.Οσον αφορα την πτηση καθεαυτη σκεφτηκα οτι ισως συμφερει καλυτερα να ειναι τελικος σταθμος η Φλωρεντια με λογικη σταση στην Ρωμη(βρηκαμε με 170 ευρω το ατομο με Αλιταλια) παρα να μεταβουμε Ρωμη-Φιουμιτσινο (με 80 ευρω το ατομο,αλλα με easyjet και οτι συνεπαγεται αυτο σε αποσκευες,στενοτητα χωρου κλπ) μιας και εκει παλι θα εχουμε να υπολογισουμε χρονο και χρημα για τραινο( το γρηγορο βγαινει ιδιαιτερως τσιμπημενο και ισοφαριζει τα αεροπορικα),αλλαγη συρμων και τα συναφη!
Σε καθε περιπτωση το 5ωρο το θελουμε απλα νομιζω οτι στην πρωτη η παραμονη θα ειναι μεσα στο αεροδρομιο ενω στην δευτερη το πηγαινε-ελα θα ειναι κουραστικο.
Δεν εχουμε καταληξει ακομη που θα μεινουμε,μιας και ακομη μας στελνουν καποιες προσφορες αλλα πιστευω οτι συντομα θα ξερουμε και την περιοχη του καταλυμματος.
Και τωρα ερχονται οι ερωτησεις σχετικα με την πολη....
εχει καλη συγκοινωνια?συχνα δρομολογια λεωφορειων ας πουμε και ποιος αλλο τροπος μετακινησης υπαρχει με ΜΜΜ?
Υπαρχει δυνατοτητα να βγαλει κανεις πασο/εισιτηριο πολλων ημερων για την μετακινηση του στην πολη?
Οσον αφορα τα αξιοθεατα,τι ισχυει με τιμες-καρτες,αναμονη για επισκεψη σε μουσεια?
Σε αυτες τις 7 μερες που θα ειμαστε εκει,μπορουμε να κανουμε και καποια επισκεψη σε καποια αξιολογη κοντινη περιοχη πχ Πιζα ή οπου αλλου?
Υπαρχει καποιο λινκ που να με πληροφορησει για ολα αυτα για να μην σας κουραζω (ηδη εχω πει πολλα,αλλα συγχωρειστε με...ειμαι αρκετα ενθουσιασμενη στην ιδεα και μονο)
Ευχαριστω εκ των προτερων
.