-αν θυμαμαι καλα γυρω στα 18 (υπολογισε και καμια αυξηση απο το καλοκαιρι )Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το ξενοδοχείο που λέμε να κλείσουμε, έχει δικό του κλειστό πάρκινγκ. Λέτε να μας ζητήσουν τρελά λεφτά για 4 μέρες;;;;
Να ρωτήσω κάτι ακόμα; Πόσο περίπου κοστίζουν τα διόδια από Ανκόνα για Φλωρεντία;
Ευχαριστώ!!
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το site www.viamichelin.com.Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το ξενοδοχείο που λέμε να κλείσουμε, έχει δικό του κλειστό πάρκινγκ. Λέτε να μας ζητήσουν τρελά λεφτά για 4 μέρες;;;;
Να ρωτήσω κάτι ακόμα; Πόσο περίπου κοστίζουν τα διόδια από Ανκόνα για Φλωρεντία;
Ευχαριστώ!!
Πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή στο ιστορικό κέντρο, στο οποίο απαγορεύεται να μπεις με το αυτοκίνητό σου. Διαφορετικά, κάμερες σε πιάνουν κάθε φορά που περνάς από συγκεκριμένα σημεία-εισόδους. Δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί πρόβλημα μόνο για όσους νοικιάζουν αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες ή αν ισχύει για όλους, καλύτερα όμως ψάξτο για σιγουριά.
Όσο για τα άλλα που ρωτάς, έχουν απαντήσει οι προηγούμενοι. Στο θέμα της οδήγησης, θα την απολαύσεις, οι Ιταλοί έχουν παιδεία (τουλάχιστον όταν φεύγουν από τη Ρώμη, όπως έχω ακούσει) και τη δείχνουν στο δρόμο κάθε στιγμή. Δεν θα ξεχάσω Ιταλό με ΤΕΡΑΣΤΙΟ τζιπ πολλών χιλιάδων ευρώ, να βγαίνει στην αριστερή λωρίδα μόνο για προσπέραση και κάθε φορά να επιστρέφει στη δεξιά, σε μία ατέλειωτη ευθεία. Στην Ελλάδα δεν το έχω δει ακόμα! (εγώ το τηρώ ευλαβικά).[/quote
Πρόσεχε τις περιοχές ZTL στην Ιταλία -Ztl in Italia: ZTL Firenze-προσεξε αυτο-Μετά από 1 μήνα που γύρισαν πίσω Ελλάδα, ήρθε η 1η κλήση ταχυδρομικά. Και μετά μέσα στους επόμενους 4 μήνες ήρθαν συνολικά κλήσεις ύψους.... €1400 !!!!
Ο άνθρωπος κόντεψε να τρελαθεί!
Οι κλήσεις όλες ήταν για παράνομη είσοδο στο δακτύλιο της Φλωρεντίας (όχι για ταχύτητα, εξ άλλου δεν έτρεχε γιατί είχε μικρό παιδί στο αυτοκίνητο). Σε κάθε είσοδο του δακτυλίου υπήρχαν πινακίδες (στα ιταλικά) που ανέφεραν για το δακτύλιο. Αλλά επειδή δεν ήξερε ιταλικά δεν ήξερε τί σήμαιναν. Έβλεπε άλλους που εμπαιναν κανονικά και έμπαινε και αυτός. Αλλά αυτό που δεν ήξερε είναι ότι οι άλλοι είχαν ειδική "άδεια" για να το κάνουν!
Οι κλήσεις όλες διαχειρίζονται εδώ στην Ελλάδα από ένα (ελληνικό) δικηγορικό γραφείο που είναι εξουσιοδοτημένο να βρίσκει τους "παραβάτες" και να συλλέγει τα πρόστιμα!
Τώρα προσπαθεί να ξεμπλέξει. Γράφει επιστολές (στα ιταλικά) προς το Δήμο Φλωρεντίας μήπως και τυχόν του αναγνωρίσουν κάποιο ελαφρυντικό ως τουρίστας/επισκέπτης και ότι δεν ξέρει ιταλικά! Ο Δήμος βρήκε τα στοιχεία του από την εταιρία ενοικίασης του αυτοκινήτου. Μύλος η υπόθεση....
ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ -ΕΛΒΕΤΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ - Navimania