• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Φιλική Χώρα Ασίας

Kastoras

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουλγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καλησπερίζω την παρέα του Travelstories

Όντας νέος στην οικογένεια του site θα σας συστηθώ εν καιρώ, όπως επίσης και ελπίζω να μπορέσω να σας διηγηθώ κάποιες από τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες (έχοντας διαβάσει πολλές από τις ιστορίες σας σίγουρα σε αφήγηση δεν μπορώ να σας φτάσω....).

Αφορμή για το μήνυμά μου στάθηκε η απόφασή μου να " εγκαταλείψω" ταξιδιωτικά την Ελλάδα και την Ευρώπη και να ξεκινήσω την εξερεύνηση της Ασίας. Οι ιστορίες που έχω διαβάσει από τα μέλη πάρα πολλές αλλά συμπυκνωμένα θα ήθελα να με ενημερώσετε για το ποια είναι η πιο φιλική και εύκολη χώρα της Ασίας για μεμονωμένους ταξιδιώτες γιατί έχω πλήρη άγνοια και ταυτόχρονα και σχετικό φόβο για το τι μπορεί να συναντήσω.

Λέγοντας φιλική και εύκολη εννοώ: Συνεννόηση, μεταφορές, ασφάλεια και όλα τα συναφή πρακτικά πράγματα που επηρεάζουν ένα ταξίδι ενός αρχάριου στην περιοχή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπερίζω την παρέα του Travelstories

Όντας νέος στην οικογένεια του site θα σας συστηθώ εν καιρώ, όπως επίσης και ελπίζω να μπορέσω να σας διηγηθώ κάποιες από τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες (έχοντας διαβάσει πολλές από τις ιστορίες σας σίγουρα σε αφήγηση δεν μπορώ να σας φτάσω....).

Αφορμή για το μήνυμά μου στάθηκε η απόφασή μου να " εγκαταλείψω" ταξιδιωτικά την Ελλάδα και την Ευρώπη και να ξεκινήσω την εξερεύνηση της Ασίας. Οι ιστορίες που έχω διαβάσει από τα μέλη πάρα πολλές αλλά συμπυκνωμένα θα ήθελα να με ενημερώσετε για το ποια είναι η πιο φιλική και εύκολη χώρα της Ασίας για μεμονωμένους ταξιδιώτες γιατί έχω πλήρη άγνοια και ταυτόχρονα και σχετικό φόβο για το τι μπορεί να συναντήσω.

Λέγοντας φιλική και εύκολη εννοώ: Συνεννόηση, μεταφορές, ασφάλεια και όλα τα συναφή πρακτικά πράγματα που επηρεάζουν ένα ταξίδι ενός αρχάριου στην περιοχή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ιαπωνία.
Σχεδόν οι πάντες που θα συναντήσεις μιλάνε Αγγλικά, φιλικοί και εξυπηρετικοί μέχρι αηδίας, ασφάλεια ασύγκριτη με οπουδήποτε, μεταφορές με ένα από τα κορυφαία (όχι το top) σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο, και πραγματικά ενδιαφέρων πολιτισμός, φύση, μνημεία κλπ. Πολύ οργανωμένοι, και πολύ καλή πληροφόρηση στον επισκέπτη.
Μοναδικό μείον, το κόστος (πάνω από Ευρώπη).

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι πιο φιλικές χώρες δεν είναι και οι πιο ενδιαφέρουσες. Π.χ η Σιγκαπούρη είναι συμπαγής, έχει άψογες συγκοινωνίες, όλοι μιλούν Αγγλικά (στο συγκεκριμένο τομέα οι εντυπώσεις μου για την καταπληκτική κατά τ' άλλα Ιαπωνία είναι οι ακριβώς αντίθετες από τον προλαλήσαντα... επί ένα μήνα δε βρήκα πάνω από 5 άτομα που να καταλάβαιναν τα στοιχειώδη στα Αγγλικά), είναι (σχετικώς) οικονομική, αλλά τρελά ενδιαφέρουσα δεν τη λες., μάλλον το αντίθετο.

Οι περισσότεροι μεμονωμένοι έχω την εντύπωση πως έχουν ως πρώτη ασιατική επιλογή την Ταϊλάνδη. Εγώ θα επέλεγα κάτι σε Λάος & Καμπότζη: φτηνά, εύκολα στο να γίνουν ανεξάρτητα, πάρα πολύ ενδιαφέρουσες χώρες με ιστορία, θρησκευτικό ενδιαφέρον, αρχαία, φύση, ριλάξ, εξαιρετικούς ντόπιους, καλό φαγητό, απόλυτα ασφαλείς και με ποικιλία πραγμάτων να δεις.

Μεγάλη συμπάθεια έχω και στο Νεπάλ. Έχει μερικές δυσκολίες, αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια χώρα εύκολη και ασφαλής και για το μέγεθός της έχει απίστευτα πολλά αξιοθέατα και ποικιλία στα πάντα (τα τοπία π.χ αλλάζουν εντυπωσιακά).

Η πιο ενδιαφέρουσα χώρα της Ασίας κατ' εμέ είναι η Ινδία, αλλά είναι αρκετά ζόρικη από πολλές πλευρές και το ίδιο θα έλεγα και για την Κίνα (για το εσωτερικό της δηλαδή, που είναι και το ενδιαφέρον κομμάτι, για μένα το να πας να δεις τη Σαγκάη, το Πεκίνο, την Καντόνα και το Χονγκ Κονγκ δε λέει και τίποτε). Μια κάπως πιο λάιτ μορφή της Ινδίας είναι η πολύ συμπαγής και συμπαθής Σρι Λάνκα που έχει λίγο απ' όλα.

Αλλά έτσι κι αλλιώς βασικό ρόλο θα παίξει και τι ενδιαφέροντα έχεις( π.χ σε ενδιαφέρουν οι παραλίες; τα αρχαία; τα τεχνολογικά θαύματα; ο βουδισμός; ), πόσο χρόνο διαθέτεις (αν έχεις 10 μέρες π.χ το να πας στην Ινδονησία είναι μάλλον ανώφελο) και αν υπάρχει περιορισμός στο μπάτζετ.

Αν μας πεις πέντε πράγματα περισσότερα για το τι θες να κάνεις και πώς το φαντάζεσαι, ίσως πάρεις πιο χρήσιμες πληροφορίες.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Ιαπωνία.
Σχεδόν οι πάντες που θα συναντήσεις μιλάνε Αγγλικά,
Πού τους βρήκες εσύ αυτούς; Συνενόηση της προκοπής στα αγγλικά δεν κάναμε σχεδόν πουθενά, άντε ενας ή δύο άνθρωποι που συναντήσαμε να μιλούσαν αγγλικά.

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
η δικη μου προταση ειναι παρακατω..:xmas_smile:
το αντεγραψα , [ Yorgos ] και το προτεινω

Οι περισσότεροι μεμονωμένοι έχω την εντύπωση πως έχουν ως πρώτη ασιατική επιλογή την Ταϊλάνδη. Εγώ θα επέλεγα κάτι σε Λάος & Καμπότζη: φτηνά, εύκολα στο να γίνουν ανεξάρτητα, πάρα πολύ ενδιαφέρουσες χώρες με ιστορία, θρησκευτικό ενδιαφέρον, αρχαία, φύση, ριλάξ, εξαιρετικούς ντόπιους, καλό φαγητό, απόλυτα ασφαλείς και με ποικιλία πραγμάτων να δεις.

επισης προτεινω και την ταυλανδη και το υπεροχο βιετναμ ........

coconut

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Συμφωνω απολυτα με οσα σου εγραψε ο Yorgos

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Πολυγλωσσία

Δεν έχω πάει στην Ασία, μελετάω ακόμη την Ευρώπη την οποία λατρεύω. Ωστόσο, παληκάρι μου, πήγαινε όπου επιθυμείς, παντού μπορείς να πας και μόνος, αν έχεις φράγκα όλα γίνονται.
Για τις γλώσσες που λέτε, γιατί να μιλάνε Αγγλικά; Δεν υπάρχουν άλλες γλώσσες; Πολυγλωσσία έχουμε όχι μονογλωσσία. Αν εξαιρέσεις Ολλανδία, Σκανδιναβία και Γερμανία, πουθενά δεν μιλάνε όλοι καλά Αγγλικά. Κάλα κάνουν οι Γάλλοι και οι Ισπανοί που αρνούνται να μιλήσουν Αγγλικά και προτιμούν να συνεννούνται στις γλώσσες τους. Δεν καταλαβαίνω πολλούς Έλληνες που εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν πως ο τάδε λαός δεν μιλάει Αγγλικά!

GTS

Member
Κι εγώ με Yorgos και τους υπόλοιπους φίλους συντάσσομαι...Ταϋλάνδη, Λάος, Καμπότζη....το πού ακριβώς, εξαρτάται εν τέλει από το τι ακριβώς ζητάς π.χ. αν θες νησιά και παραλίες, πας Ταϋλάνδη ασυζητητί. Αν η πόρωσή σου είναι τα αρχαία, πετάγεσαι και μια Καμπότζη να δεις το ανεπανάληπτο Angkor. Άλλωστε, αν πας μια φορά προς τα κει και σε όμορφα μέρη (αποφύγεις δηλαδή τους πάτους), θα ξαναπάς και θα ξαναπάς....εμένα η πρώτη μου φορά ήταν σε νησιά της Ταϋλάνδης και τα λάτρεψα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πού τους βρήκες εσύ αυτούς; Συνενόηση της προκοπής στα αγγλικά δεν κάναμε σχεδόν πουθενά, άντε ενας ή δύο άνθρωποι που συναντήσαμε να μιλούσαν αγγλικά.
Εξαρτάται πάντα τι ορίζεις της προκοπής. Μιλάω για τα βασικά που χρειάζεσαι. Οποιοσδήποτε π.χ. υπάλληλος σε σιδηροδρομικό σταθμό χρειάστηκε να μιλήσουμε (δεν τους διαλέγαμε, πηγαίναμε στην τύχη), καταλάβαινε τόσα ώστε να μας εξυπηρετήσει σε ότι θέλαμε). Όλα (100%) τα vending machines, ATM, εκδοτήρια μετρό σε 4 πόλεις κλπ ήταν και στα Αγγλικά. Σε όλα τα εστιατόρια καταλάβαιναν τουλάχιστον τα βασικά Αγγλικά (και κάτσαμε από πολύ καλά έως πάρα πολύ πρόχειρα).

Με απλά Αγγλικά (και λίγο sign language) συνεννοηθήκαμε (χωρίς να παραλείψουμε τίποτα) με Αστυνομικούς στο δρόμο, με ενοικιαστές αυτοκινήτων (Ιαπωνική εταιρία), με ξενοδοχουπαλλήλους (οκ, εκεί είχε ο Σπύρος ένα κρούσμα ασυνεννοησίας), οδηγούς αστικών & υπεραστικών λεωφορείων & τραμ, ελεγκτές & πωλητές σε τρένα, καταστηματάρχες, παππούδες που έκοβαν εισιτήρια σε ναούς, παιδάκια στο αστικό λεωφορείο, και γενικώς με όλους τους ανθρώπους που χρειάστηκε να μιλήσουμε.

Το ζητούμενο δεν είναι αν μιλάνε ή όχι πραγματικά την Αγγλική γλώσσα. Το ζητούμενο είναι αν θέλουν να εξυπηρετήσουν (που πραγματικά το θέλουν και το προσπαθούν ειλικρινά), και αν για το σκοπό αυτό καταβάλλουν προσπάθεια και μαθαίνουν τα στοιχειώδη, φτιάχνουν τις επιγραφές τους, κλπ.

ΥΓ: Ως αντιπαράδειγμα, που δε μιλάνε Αγγλικά, δες π.χ. τη Μόσχα.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Συμφωνώ ότι στο τέλος συνενοείσαι στην Ιαπωνία με λίγη καλή θέληση, με έναν οδηγό που τους δείχνεις τις λέξεις που θέλεις και με λίγη γλώσσα του σώματος. Οι άνθρωποι πραγματικά θέλουν να εξυπηρετήσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πάντως θυμάμαι τρεις μόνο περιπτώσεις όπου μιλούσαν αγγλικά: τον υπάλληλο που μας έβγαλε το rail pass, την υπάλληλο που μας νοίκιασε το αυτοκίνητο και έναν περαστικό στο Τόκιο που μας είδε με τον οδηγό στα χέρια και μας πλησίασε από μόνος του. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η συνενόηση ήταν πιο πολύ αυτοσχεδιασμός παρά οτιδήποτε άλλο.

Όσο για το αν πρέπει όλοι να μιλάνε αγγλικά, συμφωνώ ότι δεν είναι απαραίτητο. Οι Ιάπωνες πάντως δεν μιλάνε καμιά γλωσσα που να βοηθά τους ευρωπαίους, πιθανότατα γιατί ο τουρισμός τους δεν στηρίζεται σ' αυτούς. Οι υποδομές τους όμως είναι έτσι φτιαγμένες που δεν υπάρχει περίπτωση να ταλαιπωρηθεί ο τουρίστας, όλα λειτουργούν ρολόι κι αυτό κάνει τα πράγματα πολύ εύκολα.

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Συμφωνω με ολα τα παραπανω. Η ουσια ειναι να συνεννοησαι ασχετως αν ο συνομιλητης ξερει καλα την Αγγλικη η οχι. Βεβαια υπαρχουν αυτοι που προσπαθουν να εξυπηρετησουν οσο μπορουν αν και δεν μιλανε καλαη την Αγγλικη και οι αλλοι που αρνουνται (απο πεισμα?) αν και γνωριζουν καλα. Εσυ ο τουριστας θελεις απλα πληρφοριες δεν σε νοιαζει αν μιλαει καθηγητης Αγγλικης φιλολογιας.

Οσο για τη ταμπακιερα... φιλτατε kastoras απο οπου και να το δεις για πρωτο ταξιδι στην Ασια πιστευω οτι θα καταληξεις στη Ταυλανδη. Λιγο πολυ τα συνδυαζει ολα που ζητας με πολυ μικρο κοστος.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Συμφωνώ ότι στο τέλος συνενοείσαι στην Ιαπωνία με λίγη καλή θέληση, με έναν οδηγό που τους δείχνεις τις λέξεις που θέλεις και με λίγη γλώσσα του σώματος. Οι άνθρωποι πραγματικά θέλουν να εξυπηρετήσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πάντως θυμάμαι τρεις μόνο περιπτώσεις όπου μιλούσαν αγγλικά: τον υπάλληλο που μας έβγαλε το rail pass, την υπάλληλο που μας νοίκιασε το αυτοκίνητο και έναν περαστικό στο Τόκιο που μας είδε με τον οδηγό στα χέρια και μας πλησίασε από μόνος του. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η συνενόηση ήταν πιο πολύ αυτοσχεδιασμός παρά οτιδήποτε άλλο.

Όσο για το αν πρέπει όλοι να μιλάνε αγγλικά, συμφωνώ ότι δεν είναι απαραίτητο. Οι Ιάπωνες πάντως δεν μιλάνε καμιά γλωσσα που να βοηθά τους ευρωπαίους, πιθανότατα γιατί ο τουρισμός τους δεν στηρίζεται σ' αυτούς. Οι υποδομές τους όμως είναι έτσι φτιαγμένες που δεν υπάρχει περίπτωση να ταλαιπωρηθεί ο τουρίστας, όλα λειτουργούν ρολόι κι αυτό κάνει τα πράγματα πολύ εύκολα.
Εγώ πάντως, σε όποιον κι αν είπα κάτι σαν "We'd like to book two seats on tomorrow morning's 08:10 Hikari to Kyoto", "At what time do you close?", "we have a reservation for two rooms, under the name TAVER...." ή "One mixed ice-cream, please" κλπ, δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα να γίνω αντιληπτός και να πάρω την απάντησή μου. Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα είχα αν τους ρώταγα ποια είναι η γνώμη τους για τις κοινωνικές προεκτάσεις της παγκοσμιοποίησης, αλλά δεν τους ρώτησα κάτι τέτοιο.

Αν προσθέσουμε και τους αυτόκλητους "tourist guide for hire" που περιμένανε έξω από αξιοθέατα και που όλοι μιλούσαν αρκετά καλά Αγγλικά (και μάλιστα με χαρακτηριστική καλιφορνέζικη προφορά), όπως και τους σερβιτόρους σε τουλάχιστον τα μισά εστιατόρια που επισκεφτήκαμε (όπου καταλάβαιναν αρκετά καλά τα Αγγλικά ώστε δε χρειάστηκε καν να δείξουμε την παραγγελία στον κατάλογο) κλπ, εγώ δε μιλάω για 2-3 αλλά για 40-50 τουλάχιστον.

Το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα, 10 μέρες πιο πριν είχα στη Μόσχα. Εκεί πράγματι, με τεράστια δυσκολία συνεννοηθήκαμε. 1 στους 10 μιλούσε τα πολύ βασικά σπαστά Αγγλικά που μιλούσε και ο τελευταίος Ιάπωνας. Το να ζητήσουμε κατευθύνσεις για το πλησιέστερο μετρό βρισκόμενοι μέσα σε ένα πάρκο, αποδείχθηκε πραγματικός άθλος. Έπρεπε να βρούμε κάποιο που φαινόταν νεαρός και ψιλοδιανοούμενος, για να καταλάβει το "Metro?" συνοδευόμενο από στρίψιμο του δακτύλου, και να μας απαντήσει (στα Ρώσικα, αλλά με το χέρι υψωμένο στη σωστή κατεύθυνση τουλάχιστο). Και λίγες μέρες ακόμα πιο πριν, στο Macau της Κίνας πάλι τα ίδια. Μπροστά σ' αυτά τα μέρη (ή και σε κάποια μέρη στη Λ. Αμερική), η Ιαπωνία είναι παράδεισος Αγγλοφωνίας!

Για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα, η Ταϋλάνδη και η ΝΑ Ασία δε μου "βγάζει" τίποτα. Αν δεν ήταν πάνφθηνη, δε νομίζω ότι θα την προτιμούσε κανείς. Πολιτιστικό ενδιαφέρον έχει (αν και λίγο), αλλά μάλλον το Ουζμπεκιστάν έχει πολλαπλάσιο από την Ταϋλάνδη. Η Ιαπωνία συνδυάζει Ιστορία, φύση, σημερινό πολιτισμό, όλα. Από τους ναούς στο Κυότο, στο μεγαλείο του Fuji, από το ορεινό Nikko στη βαβούρα του Τόκυο (της μεγαλύτερης σύγχρονης πόλης, με πληθυσμό 50% τουλάχιστο πάνω από την επόμενη, πηγή: List of metropolitan areas by population - Wikipedia, the free encyclopedia ή List of urban agglomerations by population (United Nations) - Wikipedia, the free encyclopedia), από τις μνήμες της Hiroshima στους ρόκ σταρ της Osaka και τις Γκέισες της Gion, είναι πιθανότατα η πιο "ποικίλη" χώρα της Ασίας, και αυτή που εξάγει πολιτισμό περισσότερο από κάθε άλλη στο σημερινό (παγκόσμιο) πολιτιστικό χάρτη.

Δυστυχώς είναι και μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου (και η μόνη ασιατική στο G8), που σημαίνει ιδιαίτερα αυξημένος κόστος ενός ταξιδιού...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom