Τουρκία Φαγητό στην Κωνσταντινούπολη

tatooine

Member
Γενικώς, δε ξέρω αν φταίει που έμεινα και γύριζα στο Beyoglu, αλλά έχουν ακριβύνει τα πάντα σε επικίνδυνο βαθμό. Ίσως να φταίει και η περιοχή, δε ξέρω αλλά σοκαρίστηκα.
Λίγο πριν τις γιορτές σε παράδρομο της ιστικλαλ.
Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-30, 09.07.39.png

dfrd.png

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Γενικώς, δε ξέρω αν φταίει που έμεινα και γύριζα στο Beyoglu, αλλά έχουν ακριβύνει τα πάντα σε επικίνδυνο βαθμό. Ίσως να φταίει και η περιοχή, δε ξέρω αλλά σοκαρίστηκα.
Όντως οι τιμές έχουν ανέβει πολύ και σε όλα. Αν και δεν είχα προσωπικό μέτρο σύγκρισης γιατί η τελευταία μου επίσκεψη ήταν χρόνια πριν όλα μου φάνηκαν υπερβολικά ακριβά και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν τιμές Ελλάδας πλέον.
Τα είδη πρώτης ανάγκης στις αγορές απλησίαστα για τον μέσο Τούρκο.
Χαρακτηριστικά θυμάμαι την τιμή του κιμά και όχι της πρώτης ποιότητας στο Kadikoy, στις 900 λίρες ενώ την ίδια μέρα είχα αγοράσει άθραυστη βαλίτσα μεσαίου μεγέθους στις 1300 λίρες.

Το κλασσικό street food και όχι μόνο στην περιοχή του Πέραν, που λογικά οι τιμές είναι υψηλότερες, επίσης ακριβό και με αισθητά μειωμένη ποσότητα κρέατος και μεγέθους.

Ενδεικτικα στις 280 λιρες (7.5 euro) το μετρίου μεγέθους durum και το κρέας το έψαχνες μέσα.
Το tanduni σε γνωστή αλυσίδα στην Ιστικλαλ στις 175 λίρες (4.70 euro) στην κλασσική πίτα και (220 λίρες (5.90 euro) σε ψωμάκι.
Οι πατάτες kumbir 320 λίρες (8.60 euro) το τεμάχιο .
Ακόμα και στα lokantasi που θεωρείται η οικονομικότερη επιλογή στο θέμα φαγητού αν τα πιάτα που διάλεγες είχαν κρέας ή ψάρι, οι τιμές ήταν ίδιες η ακριβότερες απο Ελληνικό μαγειρείο και οι ποσότητες μερίδας μικρές.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Λίγο πριν τις γιορτές σε παράδρομο της ιστικλαλ.
View attachment 487314
View attachment 487315
Καλές τιμές αν και η ποσότητα είναι ικανοποιητική. Τας κεμπαπ με 270 λίρες (7.20 ευρο) είναι σχεδόν τιμές Ελλάδας. , τα γιαπράκια που εμείς φάγαμε ήταν ακριβώς 4 στο πιάτο για μεζέ και τα πληρώσαμε 120 λίρες και τα izmir kofte επίσης μικροσκοπικά 4 τεμαχια στiς 180 λιρες.
Δυο φορές που κάτσαμε και φάγαμε απο μια σουπα με κόκκινες φακες, ενα κυριως με κοτοπουλο και δυο τρια ορεκτικά και ayran ξεπεράσαμε τις 1000 λίρες για δυο άτομα.

Είναι φθηνότερες κατά 25-30 % οι τιμές σε αυτό που παρουσιάζεις απο αυτά που εμείς φάγαμε .
Αν θέλεις άφησε την διεύθυνση για μελλοντικούς επισκέπτες .

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Θα ξαναπεράσω πολύ σύντομα και θα δω τις τιμές ξανά.
View attachment 487316
Πολύ κοντά στην πλατεία και να φανταστείς έμενα μερικά στενά πιο κάτω στο στενό που είναι ακριβώς γωνία με την αλυσίδα potatos και της Ziraat .

Ta updates πλεόν ανα μήνα με την καθημερινή κατρακύλα της Λίρας είναι όντως χρήσιμα. Απο αρχές Γενάρη που πήγαμε είδα ήδη αρκετές ανατιμήσεις απο περιγραφές μελών.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.825
Μέλη
39.576
Νεότερο μέλος
Dimispap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom