• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι στη Ξάνθη η προγραμματική σύμβαση για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Σπύρου Ευσταθόπουλου.
Η σύμβαση, έχει εγκριθεί από έντεκα Νομαρχιακά Συμβούλια των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων τις οποίες διασχίζει η Εγνατία Οδός (Ν.Σ. Γρεβενών, Ν.Σ. Έβρου, Ν.Σ. Ημαθίας, Ν.Σ. Θεσπρωτίας, Ν.Σ. Θεσσαλονίκης, Ν.Σ. Ιωαννίνων, Ν.Σ. Καβάλας, Ν.Σ. Κοζάνης, Ν.Σ. Ξάνθης, Ν.Σ. Ροδόπης και Ν.Σ. Τρικάλων), καθώς και από τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.
Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, όπως τόνισε γεν. γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και η πρωτοβουλία αυτή που πρώτη φορά αναλαμβάνουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις απ' την Ήπειρο μέχρι την Θράκη, θα συμβάλει σε μια ενιαία προσπάθεια, σ' ένα έργο, σε μια δράση. Θ' αποτελέσει την αρχή και για πολλά άλλα έργα, για πολλές προσπάθειες τουριστικής αναβάθμισης και ανάπτυξης της περιφέρειας έχοντας θετικά αποτελέσματα για ολόκληρη τη χώρα.
Πηγή:
www.ert3.gr

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τι σημαίνει τουριστική ανάπτυξη της Εγνατίας Οδού; Πως ακριβώς το έχουν άραγε συλλάβει το θέμα, γιατί πολύ αόριστο μου φάνηκε το άρθρο.

tanasis

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ
Τι σημαίνει τουριστική ανάπτυξη της Εγνατίας Οδού; Πως ακριβώς το έχουν άραγε συλλάβει το θέμα, γιατί πολύ αόριστο μου φάνηκε το άρθρο.
Όποτε ακούω τέτοιες κουβέντες το μυαλό μου παει στο....τίποτα, δεν έχουν σκεφτεί τίποτα, δεν έχουν προγραμματίσει τιποτα και στο μέλον όταν θα τα κάνουν σκ.τα δεν θα ξέρουν και τίποτα. Απλά το έργο το έχουν εγκαινιάσει 100 φορές το έχουν επιβλέψει 100 φορές οι εκάστοτε ΥΠΕΧΩΔΕ και τώρα για να πουν κάτι λένε "προγραμματική σύμβαση" - "τουριστική ανάπτυξη" και άλλα τέτοια "ξύλινα". Γνωστή πλέον συνταγή το θέμα είναι τι υποδομές έχουν κάνει για να γίνει η "τουριστική αναπτυξη". Ευτυχώς που ο τουρισμός είναι όπως μας λένε "η βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας φανταστείτε να μην ήταν τι θα της είχαμε κάνει.
Δεν θέλω να είμαι γκρινιάρης αλλά έλεος πλέον δεν μπορώ να με θεωρούν χαζό.
Αυτά είχα να πω, ίσως είχα μια ασχημη μέρα και μου βγήκε αυτή η μιζέρια...:(

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Όποτε ακούω τέτοιες κουβέντες το μυαλό μου παει στο....τίποτα, δεν έχουν σκεφτεί τίποτα, δεν έχουν προγραμματίσει τιποτα και στο μέλον όταν θα τα κάνουν σκ.τα δεν θα ξέρουν και τίποτα. Απλά το έργο το έχουν εγκαινιάσει 100 φορές το έχουν επιβλέψει 100 φορές οι εκάστοτε ΥΠΕΧΩΔΕ και τώρα για να πουν κάτι λένε "προγραμματική σύμβαση" - "τουριστική ανάπτυξη" και άλλα τέτοια "ξύλινα". Γνωστή πλέον συνταγή το θέμα είναι τι υποδομές έχουν κάνει για να γίνει η "τουριστική αναπτυξη". Ευτυχώς που ο τουρισμός είναι όπως μας λένε "η βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας φανταστείτε να μην ήταν τι θα της είχαμε κάνει.
Δεν θέλω να είμαι γκρινιάρης αλλά έλεος πλέον δεν μπορώ να με θεωρούν χαζό.
Αυτά είχα να πω, ίσως είχα μια ασχημη μέρα και μου βγήκε αυτή η μιζέρια...:(
Μακάρι να φταιγε μόνο η δική σου μέρα:D
Μια χαρά τα λές.
Ισως η αναπτυξη της Εγνατίας βασιστει στην ανάπτυξη της ΠΑΘΕ ( Αθήνα - Θεσ/νικη).
Στα 500 χιλιομετρα δυο τρια βενζινάδικα με ψευτοεμπορικά, που χρεωνουν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ (τουλάχιστο 20- 25 % πάνω απ τις κανονικές τιμές, τα καυσιμα).
Φροντίζω πάντα να φευγω απ το σπίτι με γεμάτο ρεζερβουάρ για να μην πεσω στα (νταβατζήδικα ) νυχια τους.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Μακάρι να φταιγε μόνο η δική σου μέρα:D
Μια χαρά τα λές.
Ισως η αναπτυξη της Εγνατίας βασιστει στην ανάπτυξη της ΠΑΘΕ ( Αθήνα - Θεσ/νικη).
Στα 500 χιλιομετρα δυο τρια βενζινάδικα με ψευτοεμπορικά, που χρεωνουν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ (τουλάχιστο 20- 25 % πάνω απ τις κανονικές τιμές, τα καυσιμα).
Φροντίζω πάντα να φευγω απ το σπίτι με γεμάτο ρεζερβουάρ για να μην πεσω στα (νταβατζήδικα ) νυχια τους.
Ανεβαίνοντας πάντως από Αθήνα..μπορεί κανείς να ξαναφουλάρει στο βενζινάδικο που υπάρχει ακριβώς μετά τα διόδια των Τεμπών το οποίο παρατήρησα ότι έχει νορμάλ τιμές όσες φορές πέρασα. :) (σόρυ για το offtopic)

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ανεβαίνοντας πάντως από Αθήνα..μπορεί κανείς να ξαναφουλάρει στο βενζινάδικο που υπάρχει ακριβώς μετά τα διόδια των Τεμπών το οποίο παρατήρησα ότι έχει νορμάλ τιμές όσες φορές πέρασα. :) (σόρυ για το offtopic)
Εχεις δικιο.
Το συγκεκριμενο βενζιναδικο υπάρχει ακομη, γιατι το κομμάτι εκεινο της εθνικής δεν εχει φτιαχτεί.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υποψιάζομαι ... σταθμούς διοδίων.
Γι αυτούς δε χρειάζεται να υπογραφεί καμμιά προγραμματική σύμβαση, προβλέπονται νομίζω ήδη από την υπάρχουσα σύμβαση παραχώρησης. Απλά δεν προβλέπονται πριν ολοκληρωθεί το έργο...

Γενικότερα, μου κάνει εντύπωση το γιατί η σύμβαση είναι προγραμματική. Μάλλον κάτι δεν κατάλαβε ο δημοσιογράφος και αναπαράγει ένα δελτίο τύπου, γράφοντας ως συνήθως αλλα αντ' άλλων. Μια προγραμματική σύμβαση είναι μια σύμβαση-δέσμευση για μελλοντικές ενέργειες, αλλά δεν έχει κανένα άμεσο, απτό ο αντικείμενο. Άρα, η αποκρυπτογράφηση δείχνει ότι η σύμβαση μάλλον πρέπει να έχει να κάνει με το τι θα πληρώνουν τα πούλμαν στα διόδια....

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
4 σχεδόν χρόνια ισως κάπως έτσι:
πχ να μοιράζουν εκπτωτικά κουπόνια οπως το παρακάτω για το σπήλαιο της Αλιστράτης,που μοίραζαν σήμερα στα διόδια της Εγνατίας μετά το Δερβένι

aimg204.imageshack.us_img204_9087_alistraticoupon.jpg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα