• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Υπερτουρισμός

alma

Member
Τέλη Αυγούστου στο Dubrovnik τα πράγματα ήταν τραγικά... Με έκανε όλη η κατάσταση να παραμείνω μόνο λίγες ώρες.
Τουρισμό είχε και η υπόλοιπη Κροατία πχ Split αλλά όχι και έτσι.
Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά ευχάριστη στις μη παραθαλάσσιες περιοχές όπου έπαιζαν και πολλά φεστιβαλάκια όπως στο Varazdin.
Πάντως με έκανε να είμαι πολύ πιο προσεκτική για τις επόμενες επιλογες μου γιατί η εμπειρία του Dubrovnik μου έκατσε στραβά....
Όλοι αυτό λένε και προβληματιζόμαστε όσοι δεν έχουμε πάει...κάποια στιγμή λέμε να πάμε αποκλείοντας την περίοδο Ιούλιο Αύγουστο και Ιούνιο μη σου πω....

paefstra

Member
Όλοι αυτό λένε και προβληματιζόμαστε όσοι δεν έχουμε πάει...κάποια στιγμή λέμε να πάμε αποκλείοντας την περίοδο Ιούλιο Αύγουστο και Ιούνιο μη σου πω....
Το 2021 ειχαμε κλεισει για Πασχα. Τιμες 50 το δικλινο εντος των τειχων. Ριχνει μια ακυρωση η Aegean εναν μηνα πριν, σοκ. Πηγαμε Ελσινκι (αλλος ωραιοτατος προορισμος για ανοιξη καλοκαιρι χωρις πληθη)

IrisAthens

Member
Ακριβώς, οφ season καλύτερα. Ένιωθα σαν να ήμουν σε θεματικό πάρκο. Αυτό δεν μου άρεσε. Ίσως αν τελικά έμενα το βράδυ να έβλεπα την πόλη αλλιώς. Αλλά όπου φύγει φύγει!

Το 2021 ειχαμε κλεισει για Πασχα. Τιμες 50 το δικλινο εντος των τειχων. Ριχνει μια ακυρωση η Aegean εναν μηνα πριν, σοκ. Πηγαμε Ελσινκι (αλλος ωραιοτατος προορισμος για ανοιξη καλοκαιρι χωρις πληθη)
Τέλη Αυγούστου από 200Ε και πάνω σε καταλύματα με χώρο στάθμευσης. Τελικά μείναμε Μπούντβα με 60!

paefstra

Member
Τέλη Αυγούστου από 200Ε και πάνω σε καταλύματα με χώρο στάθμευσης. Τελικά μείναμε Μπούντβα με 60!
Το 'χω παθει και με τη Λουμπλιανα αυτο, να μεινουμε Τεργεστη 1,5 ωρα αποσταση απο κει γιατι οι Σλοβενοι καβαλησαν καλαμι αλλα αμα ειναι να κοιμομαστε σε αλλη χωρα, βραστα.

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Ειδικα για τη Βενετια εχω προθεση να ξαναπαω χειμωνα με βροχη και ομιχλη, γιατι ειναι πολη που της ταιριαζει και θα ειναι μια αλλη πολη, οπως υποψιαζομαι και το Παρισι. Σιγουρα με λιγοτερο κοσμο.
Συμφωνώ κ γω αν κ τώρα που πήγα Χριστούγεννα είχε αρκετό κόσμο, σίγουρα λιγότερο από καλοκαίρι αλλά κ πάλι καμία σχέση με πριν δύο χρόνια που ειχα πάει πάλι Χριστούγεννα...δε ξέρω τι γίνεται γενικά ο κόσμος πλέον ταξιδεύει πολύ, όποια εποχή κ να πας τα πλήθη στα τουριστικά σημεία δε τα αποφεύγεις...Το καλό είναι ότι όντως είναι φτηνότερα τότε τα καταλύματα στη Βενετία. Αν δε σε πειράζει το κρύο με υγρασία, η βροχή κλπ πήγαινε χειμώνα αλλά εκτός εορτών κ πριν το καρναβάλι εννοείται

Last edited:

alma

Member
Συμφωνώ κ γω αν κ τώρα που πήγα Χριστούγεννα είχε αρκετό κόσμο, σίγουρα λιγότερο από καλοκαίρι αλλά κ πάλι καμία σχέση με πριν δύο χρόνια που ειχα πάει πάλι Χριστούγεννα...δε ξέρω τι γίνεται γενικά ο κόσμος πλέον ταξιδεύει πολύ, όποια εποχή κ να πας τα πλήθη στα τουριστικά σημεία δε τα αποφεύγεις...
Ακριβώς.Έχω φωτό από Βενετία χειμώνα(όχι Χριστούγεννα,ούτε Πρωτοχρονιά,ούτε Καρναβάλι,παρά μία άσχετη περίοδο)και ΚΑΜΙΑ σχέση με τις φωτο που κυκλοφορούν από περίοδο πανδημίας.Ισχύει αυτό που έγραψα πάνω.Τέτοια περίοδος με Βενετία άδεια,όπως στην πανδημία,τώρα δεν υπάρχει...

Μόνο αν-χτύπα ξύλο-έρθει νέα πανδημία μπορεί...

annoula

Member
Ακριβώς.Έχω φωτό από Βενετία χειμώνα(όχι Χριστούγεννα,ούτε Πρωτοχρονιά,ούτε Καρναβάλι,παρά μία άσχετη περίοδο)και ΚΑΜΙΑ σχέση με τις φωτο που κυκλοφορούν από περίοδο πανδημίας.Ισχύει αυτό που έγραψα πάνω.Τέτοια περίοδος με Βενετία άδεια,όπως στην πανδημία,τώρα δεν υπάρχει...

Το Ντουμπρόβνικ είναι πανέμορφο, όπως και όλες οι δαλματικές ακτές. Εγώ πήγα Μάιο, αν θυμάμαι καλά, και από κόσμο ήταν παρα πολύ καλά.

paefstra

Member

Παρε 2 δικες μου. Πρωι Αυγουστου.
Δεν πειραζει ρε σεις, οταν ξαναπηγα μεταπανδημιακως ειχε 40 βαθμους και βογκηξαμε με την υγρασια.
FB_IMG_1736167291677.jpg
FB_IMG_1736167310402.jpg

Μονο χειμωνα τωρα λογω κλιματικης αλλαγης.

Δεν ξεχνω οτι ειχα κλεισει και αεροπορικα για Μιλανο μην ακυρωσει η Aegean (χαθηκαν τα λεφτα) και ακτοπλοικα απο Βενετια μην ακυρωσει η Aegean (χαθηκε ενα μικρο ποσο) γιατι οι πτησεις ηταν με ερωτηματικο, παροτι πεταξαμε με Aegean τελικα, ενω τα μουσεια ειχαν ανοιξει μολις λιγες μερες πριν

Πολυ δυσκολο ταξιδι.

Last edited:

alma

Member
Παρε 2 δικες μου. Πρωι Αυγουστου.
Δεν πειραζει ρε σεις, οταν ξαναπηγα μεταπανδημιακως ειχε 40 βαθμους και βογκηξαμε με την υγρασια. View attachment 485023 View attachment 485024
Μονο χειμωνα τωρα λογω κλιματικης αλλαγης.

Δεν ξεχνω οτι ειχα κλεισει και αεροπορικα για Μιλανο μην ακυρωσει η Aegean (χαθηκαν τα λεφτα) και ακτοπλοικα απο Βενετια μην ακυρωσει η Aegean (χαθηκε ενα μικρο ποσο) γιατι οι πτησεις ηταν με ερωτηματικο, παροτι πεταξαμε με Aegean τελικα, ενω τα μουσεια ειχαν ανοιξει μολις λιγες μερες πριν

Πολυ δυσκολο ταξιδι.
Φωτογραφία από περίοδο πανδημίας να φανταστώ,ε;;

alma

Member
Το Ντουμπρόβνικ είναι πανέμορφο, όπως και όλες οι δαλματικές ακτές. Εγώ πήγα Μάιο, αν θυμάμαι καλά, και από κόσμο ήταν παρα πολύ καλά.
Δεν αμφιβάλλω για αυτό το έχω σαν ταξιδιωτικό στόχο κάποια στιγμή.Ποιά χρόνια πήγες;

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.780
Μέλη
39.516
Νεότερο μέλος
Travelena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom