• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κροατία Υπάρχει τρένο για Ζάγκρεμπ ??

mourohavlos

Member
Καποτε πριν καποιες δεκαετιες υπηρχε το θρυλικο ακροπολις εξπρες που αν δεν με απατα η μνημη μου περνουσε κ απο Ζαγκρεμπ
Νομίζω περνούσε από Βελιγράδι - Μάριμπορ - Βιέννη - Μόναχο, χωρίε όμως να είμαι απόλυτα σίγουρος.
Είχε 2-3 τρένα την ημέρα για Γερμανία, τότε που στοιβάζονταν στην κυριολεξία οι Έλληνες αλλά και Τούρκοι Gastarbeiter...

panpan

Member
Τα τραίνα ήταν δύο.Το ακρόπολης εξπρές και το Ελλάς εξπρές.

paefstra

Member
Νομίζω περνούσε από Βελιγράδι - Μάριμπορ - Βιέννη - Μόναχο, χωρίε όμως να είμαι απόλυτα σίγουρος.
Είχε 2-3 τρένα την ημέρα για Γερμανία, τότε που στοιβάζονταν στην κυριολεξία οι Έλληνες αλλά και Τούρκοι Gastarbeiter...
Πήγαινε και Βουδαπέστη. Το είχα κοιτάξει τότε. Πάντως για την ταλαιπωρία που περνούσες δεν άξιζε και τόσο τα λεφτά του για τόσο μακρινούς προορισμούς, εκτός κι αν φοβόταν κάποιος το αεροπλάνο.

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Τα τραίνα ήταν δύο.Το ακρόπολης εξπρές και το Ελλάς εξπρές.
Και τα δυο περνάγανε από το Ζάγκρεμπ. Σταδιακά αποκόπτονταν βαγόνια και προστίθεντο, αλλά σταμάταγαν και άλλα συνέχιζαν για άλλες κατευθύνσεις, Κάποια βαγόνια, του Ελλας εξπρές, φτάναμε μέχρι το Παρίσι και κάποιες κλινάμαξες Λονδίνο, Μόσχα ... Το έχω κάνει αυτό το ταξίδι πάρα πολλές φορές. Αν και λίγο κουραστικό και σε κάποια κομμάτια της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας λόγω του κάμπου μονότονο είχε μια γοητεία.
Πέραν των γνωριμιών που έκανες είχες και τη δυνατότητα να κατεβαίνεις σε κάποια πόλη και να παίρνεις το επόμενο της άλλης μέρας, τότε βέβαια ήμουν νέος και άντεχα!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Και τα δυο περνάγανε από το Ζάγκρεμπ. Σταδιακά αποκόπτονταν βαγόνια και προστίθεντο, αλλά σταμάταγαν και άλλα συνέχιζαν για άλλες κατευθύνσεις, Κάποια βαγόνια, του Ελλας εξπρές, φτάναμε μέχρι το Παρίσι και κάποιες κλινάμαξες Λονδίνο, Μόσχα ...
Δηλαδη αναλογα με τον προορισμο σου σε βαζαν στο βαγονι σου; Κι αμα εμπαινες κατα λαθος σε αλλο βαγονι, εκει που ταξιδευες για Λονδινο πχ, μπορει ξαφνικα να βρισκουσαν Μοσχα; Αυτο ειναι εμπειρια!!!

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Δηλαδη αναλογα με τον προορισμο σου σε βαζαν στο βαγονι σου; Κι αμα εμπαινε κατα λαθος σε αλλο βαγονι, εκει που ταξιδευες για Λονδινο πχ, μπορει ξαφνικα να βρισκουσαν Μοσχα; Αυτο ειναι εμπειρια!!!
αυτό το πάθαμε μια φορά, που γυρνάγαμε από Πράγα
σε μια στάση στην Τσεχία (Οστράβα) κάτι γνωστοί μου, πήγαν σε ένα άλλο βαγόνι, για να βρουν κάτι γκόμενες. Μετά από λίγο το τρένο ξεκινά, με αυτούς να μένουν σε άλλο βαγόνι που πάει για Βιέννη και εγώ να πηγαίνω προς Κρακοβία ;Ρ

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Δηλαδη αναλογα με τον προορισμο σου σε βαζαν στο βαγονι σου; Κι αμα εμπαινε κατα λαθος σε αλλο βαγονι, εκει που ταξιδευες για Λονδινο πχ, μπορει ξαφνικα να βρισκουσαν Μοσχα; Αυτο ειναι εμπειρια!!!
Περίπου. Το κάθε βαγόνι έγραφε μέχρι που πάει, αν είχες αριθμημένο εισιτήριο με θέση έχει καλώς αλλιώς έπρεπε να προσέχεις, ιδιαίτερα στους σταθμούς, που γινόταν η αλλαγή γραμμής των βαγονιών. Το να βρεθείς αντι Λονδίνο Μόσχα ήταν μάλλον απίθανο, μια που θα σε κατέβαζε ο υπεύθυνος της κλινάμαξας, ειδικά για Μόσχα απλά από το διάδρομο μόνο πέρναγες. Πάντως αρκετές φορές, δεν ξέρω αν ήταν για γκόμενες που λέει ο ThanasisU2, έχουμε πάρει επιβάτες που ήρθαν με ταξί στον επόμενο σταθμό, που ευτυχώς οι στάσεις ήταν συχνές και το τρένο σχετικά αργό. Πολύ παλαιότερα η διέλευση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας ήταν αυστηρά transit, και φρόντιζε η αστυνομία του τρένου να μην μπερδευτείς. Πολύ μικρός με την μητέρα και την αδελφή μου έχουμε κάνει αυτό το ταξίδι και το θυμάμαι ακόμη για αυτόν ακριβώς το λόγο. Είχε όμως αυτό το ταξείδι, επιμένω, μια γοητεία.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
αυτό το πάθαμε μια φορά, που γυρνάγαμε από Πράγα
σε μια στάση στην Τσεχία (Οστράβα) κάτι γνωστοί μου, πήγαν σε ένα άλλο βαγόνι, για να βρουν κάτι γκόμενες. Μετά από λίγο το τρένο ξεκινά, με αυτούς να μένουν σε άλλο βαγόνι που πάει για Βιέννη και εγώ να πηγαίνω προς Κρακοβία ;Ρ
Καταλαβες βεβαια πως ο ατυχος της υποθεσης ησουν εσυ,ε;

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
να σου πω, δε πλήρωσα πρόστιμο κοντά στα 80 ευρώ για μη κατοχή εισιτηρίου ;)

tupacgr13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Σε όλα μου τα ταξίδια μέσα στα Βαλκάνια τις μισές φορές βρέθηκα σε λάθος τρένο με λάθος εισιτήριο είναι εκπληκτικό δηλαδή. Και όμως όλες τις φορές πάντα στο τέλος βρίσκαμε μια λύση και ποτέ δεν πλήρωσα παραπάνω ή με κατέβασαν από το τρένο. Μαγευτικά Βαλκάνια χαχα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384
Νεότερο μέλος
Lilla

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα