• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τσουχτερά πρόστιμα για κάπνισμα στο ΙΧ με παιδιά

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
- Το πρόστιμο αφορά όσους οδηγούς έχουν μέσα στο αυτοκίνητό τους παιδιά κάτω των 12 ετών
- Απογοήτευση από τους ελέγχους - Μόνο στο Γκάζι το 70% κάπνιζε κανονικά
- 12.382 κλήσεις το Σαββατοκύριακο για καταγγελίες

Το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων από 1.500 - 3.000 ευρώ, ή ακόμη και αφαίρεσης του διπλώματος, μελετούν στελέχη του Υπουργείου Υγείας, για τους οδηγούς που στο εξής θα «συλλαμβάνονται» να καπνίζουν στο αυτοκίνητό τους, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Οι σκέψεις αυτές αναμένεται να πάρουν μορφή και να κατατεθούν την Τετάρτη στην Βουλή, ως τροπολογία, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αντικαπνιστικός νόμος και με άλλες, πιο αυστηρές, διατάξεις.

Η εφαρμογή του νόμου, άλλωστε, αποτελεί εκπεφρασμένη πρόθεση του υπουργού, Αν. Λοβέρδου. Είναι ενδεικτικό ότι πέραν των διενεργούμενων ελέγχων και τα προστίμων που επιβάλλονται από την 1η του τρέχοντος μηνός, με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ειδικοί σύμβουλοι έκαναν επισκέψεις όλο το Σαββατοκύριακο σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία οι άτυποι ελεγχτές ανέφεραν ότι το μέτρο εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό. Υπήρξαν, ωστόσο, απογοητευτικές αναφορές για περιπτώσεις μπαρ σε ιδιαίτερα πολυσύχναστες περιοχές, όπως το Γκάζι, όπου σε ποσοστό 70% υπήρχαν σταχτοδοχεία και οι θαμώνες κάπνιζαν.

Το μέτρο εφαρμόζεται σταδιακά για λόγους τακτικής, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κλίμα αγανακτήσης. Διαβεβαίωσε, δε, ότι τις επόμενες εβδομάδες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι ακόμη πιο σκληροί, καθώς σε καθημερινή βάση φθάνουν στο Υπουργείο Υγείας αρνητικές αναφορές από τους πέντε μεγάλους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας και του Ηρακλείου.

Οι επόπτες Υγείας σε όλη την Ελλάδα αναφέρουν τις δυσκολίες, αλλά διαβιβάζουν, επίσης, τη θέση του Υπουργείου, η οποία αυτή τη φορά είναι ξεκαθάρη: Ο νόμος θα εφαρμοστεί με όποιο κόστος. Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του Υπουργείου σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου είναι ότι γίνονται συζητησεις με τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία θα εποπτεύει τους δρόμους γύρω από τα σχολεία, ώστε να εντοπίζει οδηγούς, που καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι μόνον τις τρεις τελευταίες ημέρες, που άρχισαν να κόβονται πρόστιμα, το τηλεφωνικό κέντρο 1142 έχει δεχθεί 12.382 κλήσεις. Από την αρχή εφαρμογής του μέτρου έως χθες οι κλήσεις ξεπέρασαν τις 118.000, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες αυξήθηκε ο αριθμός των καταγγελιών. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούσαν καπνίζοντες εντός καταστημάτων, σταχτοδοχεία στα τραπέζια, καθώς και καπνιστές σε χώρους του ιδωτικού τομέα και εταιρείες.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ: NewsIt.gr: Έως 3.000 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για όποιον καπνίζει στο αυτοκίνητο

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
-
Σημειώνεται, πάντως, ότι μόνον τις τρεις τελευταίες ημέρες, που άρχισαν να κόβονται πρόστιμα, το τηλεφωνικό κέντρο 1142 έχει δεχθεί 12.382 κλήσεις. Από την αρχή εφαρμογής του μέτρου έως χθες οι κλήσεις ξεπέρασαν τις 118.000, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες αυξήθηκε ο αριθμός των καταγγελιών. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούσαν καπνίζοντες εντός καταστημάτων, σταχτοδοχεία στα τραπέζια, καθώς και καπνιστές σε χώρους του ιδωτικού τομέα και εταιρείες.
Το κυνήγι των μαγισσών.......

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Υπαρχει αυτο το θεμα στο γκρουπ μας :ταξιδευτες -φουγαρα πολεμηστε !!
χεχεχε
Have a look!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κοίτα να δείς ρουφιανιά σ'αυτή τη χώρα ε.....

ANEL

Member
-

Η συνέχεια του άρθρου εδώ: NewsIt.gr: Έως 3.000 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για όποιον καπνίζει στο αυτοκίνητο
Αρτέμη Μάτσα τρέμε,ήρθε ο νεοέλληνας!:(

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Aς πούμε ότι αυτοί που καταγγέλλουν είναι ρουφιάνοι... αυτοί που επιμένουν και καπνίζουν σε κλειστούς χώρους α) αγνοώντας το σχετικό νόμο και το χρηματικό πρόστιμο που επισύρει και β) ενοχλώντας με το ανθυγιεινό ντουμάνι που εκπνέουν όλους τους υπόλοιπους που τηρούν το μέτρο (καπνιστές και μη), δεν είναι γ@ιδούρια με την κυριολεκτική έννοια;

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Aς πούμε ότι αυτοί που καταγγέλλουν είναι ρουφιάνοι... αυτοί που επιμένουν και καπνίζουν σε κλειστούς χώρους α) αγνοώντας το σχετικό νόμο και το χρηματικό πρόστιμο που επισύρει και β) ενοχλώντας με το ανθυγιεινό ντουμάνι που εκπνέουν όλους τους υπόλοιπους που τηρούν το μέτρο (καπνιστές και μη), δεν είναι γ@ιδούρια με την κυριολεκτική έννοια;
Επειδή το Σάββατο ήμουν Γκάζι, να σας πω την εμπειρία μου: όταν φτάσαμε, περίπου στις 11, το μαγαζί είχε ανοιχτή την εξωτερική τζαμαρία, παρ'όλα αυτά δεν μπορούσες να καπνίσεις μέσα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα λοιπόν οι καπνιστές, έβγαιναν στο δρόμο για τσιγάρο. Στις 12 η τζαμαρία κλείνει για να μην ενοχλούνται οι γείτονες από την μουσική. Περίπου στη 1.30 αρχίζουν τα πρώτα τσιγάρα μέσα και εως τις 4 όλοι οι καπνιστές έκαναν κανονικά τα τσιγάρα τους στον εσωτερικό χώρο.
North66, νομίζω πως η όλη κατάσταση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανοχή των καταστηματαρχών.

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
νομίζω πως η όλη κατάσταση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανοχή των καταστηματαρχών.
Και κυρίως στην ανοχή των θαμώνων που δεν έχουν πρόβλημα να διασκεδάζουν (ή και να τρώνε) σε χώρους γεμάτους καπνό. Από τη στιγμή που ο πελάτης δεν έχει πρόβλημα, τί να σου κάνει ο καταστηματάρχης ή ο νόμος...

Borealis

Member
Θέλω να σας μεταφέρω μια απίστευτη ιστορία που έζησα σήμερα και πριν την αρχίσω θα πρέπει να δηλώσω ότι καπνίζω, σχεδόν μανιωδώς.
Λόγω χιονιά στη Κοζάνη μου τηλεφωνεί φίλη μου να περάσω να την πάρω από τα Δικαστήρια της Κοζάνης. Φτάνω, μου λέει πιες ένα καφέ γιατί αργούμε (συνέλευση Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης). Πάω για καφέ, μου λένε άμα θέλετε να καπνίσετε καθίστε κάτω από το νάυλον στα χιόνια, λέω ΟΚ θα το αντέξω. Τελειώνω τον καφέ και επειδή αργάει και άλλο μπαίνω ΜΕΣΑ στα Δικαστήρια να τη βρω να δω τι θα γίνει, όπου αντικρύζω την εξης εικόνα. Μαζεμένοι περίπου 70 δικηγόροι, από τους οποίους οι 50 ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΥΡΟΙ! (επαναλαμβάνω μέσα στα Δικαστήρια, σε αίθουσα ακροατηρίου). Αυτοί κάπνιζαν κανονικά και εγώ έβγαζα καπνό από τα αυτιά! Με τα πολλά έρχεται η καλή μου, της λέω με ύφος τί έχει να πει για το φουγάρο των Δικαστηρίων και μου απαντά: Μα είμασταν μόνοι μας δεν ήταν ούτε δικαστές ούτε πελάτες στην αίθουσα! και πάει να ανάψει τσιγάρο. Το άρπαξα από τα χέρια της το πέταξα και πρόλαβα να ψελλίσω: εδώ δεν είναι Δικαστήρια! εδώ υπάρχουν νόμοι! να μη πολυλογώ ακόμη τρέχω και το βράδυ μάλλον θα κοιμηθώ στην μαμάκα μου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom