varioAthens
Member
Προσωπικά 15αύγουστο (που αναγκαστικά κάθομαι εκείνη την εβδομάδα επειδή είναι νεκρή περίοδος στη δουλειά) πηγαίνω πάντα στο σπίτι των γονιών μου στην Πελοπόννησο. Και όμορφα περνάω και ξεκουράζομαι/χαλαρώνω και συνδυάζω θάλασσα και βουνό και δε μπλέκω στην τρέλα που επικρατεί. Ταξίδια πηγαίνω σε άλλες περιόδους και γενικά έχω πολύ διαχωρισμένη στο μυαλό μου την έννοια των διακοπών από εκείνη των ταξιδιών.
Θυμάμαι στον οργανισμό που δούλευα για πολλά χρόνια γινόταν ένας κακός χαμός με τις άδειες το καλοκαίρι. Ήθελαν όλοι Δεκαπενταύγουστο απαραίτητα! Και μιλάμε για έναν οργανισμό όπου μπορούσαμε να πάρουμε άδεια οπότε θέλαμε και παράλληλα Αύγουστο δουλεύαμε ελάχιστα λόγω της φύσης του αντικειμένου. Ειλικρινά αδυνατούσα να καταλάβω για ποιο λόγο μαλλιοτραβιόντουσαν για να κάνουν διακοπές την πιο εφιαλτική περίοδο με τον άπειρο κόσμο και τις τρισαθλιες τιμές. Γενικά νομίζω ότι αυτό είναι πολύ έντονο στην ελληνική κουλτούρα και εντελώς ακατανόητο (για μένα).
Οπότε καθόμουν κατά βάση μόνη εγώ, έκανα γραμματεία (αφού οι διοικητικές υπάλληλοι ήταν σε άδεια) σε ένα άδειο κτίριο, χαλαρωνα και συνήθως έκανα ένα πολυήμερο τέλος Αυγούστου -αρχες Σεπτέμβρη κι ένα Οκτώβριο που γινόταν χαμός από δουλειά, αλλά τι με ένοιαζε έμενα; Εγώ είχα ακόμα σχεδόν όλη την άδεια ανέγγιχτη.
Ειλικρινά θεωρώ θα έπεσε πολύ μαλλιοτραβηγμα άπαξ και έφυγα για το ποιος "άτυχος" θα δούλευε τις άγιες μέρες του Δεκαπενταύγουστου και θα αναγκαζόταν ο καημένος να κάνει διακοπές στο 1/3 της τιμής λίγο πριν/μετά.
Και μενα μου κανει εντυπωση αυτο που μαλλιοτραβιουνται ολοι για Αυγουστο. Εκτος και αν εχουν μικρα παιδια που πραγματικα δεν εχουν τι να τα κανουν τον Αυγουστο γιατι ουτε camp λειτουργουν ουτε κδαπ (νομιζω)...