Τρομοκρατική ενέργεια στη Γερμανία

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

panpan

Member
Οι Ισλαμιστές σκοτώνουν χριστιανούς, επειδή τους σκοτώνουν οι εβραίοι.
Η ανωμαλία στο μέγιστο.
Μετά θα αναρωτιούνται γιατί θα έχουν άνοδο τα ακροδεξιά κόμματα.

Η ανωμαλία στο μέγιστο.
Ποιοι θα αναρωτιούνται για την άνοδο της ακροδεξιάς; Οι ισλαμιστές (γενικώς κι αορίστως)? Οι πολίτες της Ευρώπης;

Από την άλλη, ανωμαλία οι εξηγήσεις μιας μισαλλόδοξης τρομοκρατικής οργάνωσης για ένα φονικό τρομοκρατικό χτύπημα (γιατί μέχρι τώρα οι εξηγήσεις της έσφυζαν από σωστές -λογικά και ηθικά- αιτιολογήσεις) αλλά λογικό επακόλουθο ("μετά θα αναρωτιούνται...") η αύξηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη (μας φταίνε όλοι οι μετανάστες για τις μεμονωμένες επικίνδυνες περιπτώσεις όπως στους "Ισλαμιστές" τους φταίνε όλοι οι δυτικοί). Χμμ...
Το βρίσκω κάπως κοντόφθαλμο το σχόλιο.

Dr. Claw

Member
Νομίζω είναι σχόλιο στο πώς αντιδρά μέρος του πληθυσμού σε τέτοιες ενέργειες, όχι ότι συντάσσεται ο σχολιαστής με αυτή την αντίδραση.

Η ανωμαλία στο μέγιστο.
Μήπως γιατί τους το επιτρέπουν; Πλειοψηφία είναι (ακόμα) μαζί με τα κέντρα λήψης αποφάσεων που βρίσκονται στην πολιτισμένη και δημοκρατική Δύση

Ότι κάθε χώρος έχει καθορίσει με ακρίβεια τις ιδεολογικές του συντεταγμένες ώστε να αναστείλει τη so-called ακροδεξιά, που σε καιρούς ευμάρειας και ειρήνης αγνοείται

τ’είναι θεός; τι μη θεός; και τι τ’ανάμεσό τους;
Ισχύει για θρησκεία και πολιτική, για αυτά που γίνεται ο πόλεμος δηλαδή, για ένα πουκάμισο αδειανό

panpan

Member
Δικαίωμα σου.
μας φταίνε όλοι οι μετανάστες για τις μεμονωμένες επικίνδυνες περιπτώσεις
Χθες το βράδυ το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση,
Γερμανία: Ομολόγησε ο δράστης του μακελειού - Η ταυτότητά του και τι εξετάζουν οι αρχές
Οσοι νομίζουν ότι είναι μεμονωμένα τα χτυπήματα και όχι οργανωμένα κοιμούνται ύπνο βαθύ.
μας φταίνε όλοι οι μετανάστες
Δικό σου λογικό άλμα.

panpan

Member
Νομίζω είναι σχόλιο στο πώς αντιδρά μέρος του πληθυσμού σε τέτοιες ενέργειες, όχι ότι συντάσσεται ο σχολιαστής με αυτή την αντίδραση.
Παιδιόθεν ήμουν ενάντια στα άκρα.

Δικό σου λογικό άλμα
Αφού είναι δικό μου λογικό άλμα, πες μας τι εννοούσες; Γιατί θα ανέβει η ακροδεξιά αν δεν είναι επειδή μας φταίνε οι μετανάστες; Δεν απάντησες ούτε στην προηγούμενή μου ερώτηση, που ενδεχομένως να εξηγούσε ποιοι θα αναρωτιούνταν για αυτή την άνοδο (λες και δεν είναι ήδη αρκετά ψηλά σχεδόν παντού στην Ευρώπη).
Γερμανία: Ομολόγησε ο δράστης του μακελειού - Η ταυτότητά του και τι εξετάζουν οι αρχές
Οσοι νομίζουν ότι είναι μεμονωμένα τα χτυπήματα και όχι οργανωμένα κοιμούνται ύπνο βαθύ.
Μεμονωμένο δεν σημαίνει μη υποκινούμενο, σημαίνει μη ενδεικτικό για την πλειοψηφία ενός πληθυσμού. Δεν κατάλαβα αν διαφωνείς με τη λέξη ή αν όντως πιστεύεις ότι όλοι οι μουσουλμάνοι έχουν κάποια ευθύνη για τα τρομακρατικά χτυπήματα (άλλωστε δεν είναι ότι οι "ισλαμιστές", όπως τους αποκαλείς, φορούν ταμπέλα για να ξεχωρίζεις τους επικίνδυνους από τους μη).
Κάθε σχόλιο, ανάλογα με το πώς είναι διατυπωμένο, υποδηλώνει και μια άποψη. Αν ήταν ακριβώς το αντίστροφο:
"Οι Εβραίοι σκοτώνουν μουσουλμάνους, με την ανοχή της Δύσης, επειδή Αγία Γραφή.
Η ανωμαλία στο μέγιστο.
Μετά θα αναρωτιούνται γιατί θα έχουμε περισσότερα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη."
Θα ήμασταν, άραγε, εξίσου αμερόληπτοι ή θα θεωρούσαμε ότι ο ομιλητής σαν να δικαιολογεί εδώ κάπως την τρομοκρατία;
Παιδιόθεν ήμουν ενάντια στα άκρα.
Το βρίσκω αρκετά πιθανό να ισχύει κι ούτε ισχυρίστηκα το αντίθετο (δεν σε γνωρίζω άλλωστε). Από την άλλη, αυτό είναι κάτι που κατά 90% -ίσως και με την ίδια ακριβώς φρασεολογία :p- θα έλεγε κι ένας ακροδεξιός.

panpan

Member
άλλωστε δεν είναι ότι οι "ισλαμιστές", όπως τους αποκαλείς,
Προφανώς έχεις κάποια σύγχυση. Μόνοι τους αυτοαποκαλούνται Ισλαμικό κράτος.
Γιατί θα ανέβει η ακροδεξιά αν δεν είναι επειδή μας φταίνε οι μετανάστες; Δεν απάντησες ούτε στην προηγούμενή μου ερώτηση, που ενδεχομένως να εξηγούσε ποιοι θα αναρωτιούνταν για αυτή την άνοδο (λες και δεν είναι ήδη αρκετά ψηλά σχεδόν παντού στην Ευρώπη).
Εγώ είμαι κοντόφθαλμος όπως είπες, ας μας εξηγήσεις εσύ ο ανοιχτομάτης.
θα έλεγε κι ένας ακροδεξιός.
Μακριά από μας.

Προφανώς έχεις κάποια σύγχυση. Μόνοι τους αυτοαποκαλούνται Ισλαμικό κράτος.

Εγώ είμαι κοντόφθαλμος όπως είπες, ας μας εξηγήσεις εσύ ο ανοιχτομάτης.

Μακριά από μας.
Εγώ το σχόλιο έκρινα, το οποίο γενικώς μπορεί να είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα του εκφραστή του ή και όχι, και μάλιστα αιτιολόγησα τον χαρακτηρισμό (και με παράδειγμα), σε αντίθεση με εσένα που ούτε μια απάντηση ή εξήγηση δεν έδωσες και μου ζητάς να αιτιολογήσω εγώ τη δήλωση που εσύ έκανες(!). :haha:

Τρικυμία εν κρανίω.

Δεν είμαι απόλυτος απλά έχω την αίσθηση που το ISIS είναι δημιουργία των Αμερικανών για να αποσταθεροποιήσουν τον Άσαντ στη Συρια και να ελέγξουν καλύτερα το Ιράκ και ουδέποτε έχουν επιτεθεί σε Αμερικανούς και Ισραηλινούς άσχετα αν κάποια στιγμή μάλλον αποσύραν τη στήριξη τους.οι Γιάνκηδες.
Ο Ιsis στη Ευρώπη έχει κάνει πολλές επιθέσεις στη Ρωσία,Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία. Ακόμα και πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας έγιναν σε Βυρηττό και μέρη που ελέγχουν η Χεζμπολαχ.

τεσπα να δούμε ποτέ θα ηρεμήσουν κυρίως τα πράματα στη Μέση Ανατολή.

Δυστυχώς παρότι νόμιζα ότι εξαφανίστηκε/περιοριστηκε η απειλή τρομοκρατίας συνεχίζουν να υφίστανται επιθέσεις μέσα σε Ευρωπαϊκό έδαφος αλλά σε επίπεδο μοναχικών λύκων όχι από κάποιο οργανωμένο δίκτυο άσχετα τι διαδίδεται.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh