• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Το YouTube χρεώνει τα τραγούδια στα βίντεο

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Προς 1,6 ευρώ θα πωλούνται τα τραγούδια που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Θέλετε να «ανεβάσετε» ένα τραγούδι στο YouTube; Πληρώστε 1,6 ευρώ!

Η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα βίντεο στον κόσμο αποφάσισε να χρεώνει το μουσικό περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες της, υπό τις «ασφυκτικές» πιέσεις της μουσικής βιομηχανίας.

Η εφαρμογή της -ήδη ισχύουσας- νομοθεσίας παίρνει από αύριο σάρκα και οστά, με το YouTube να απαγορεύει στους χρήστες του να αναρτούν περιεχόμενο χωρίς προηγουμένως να έχουν πληρώσει γι’ αυτό.

Η κίνηση αυτή, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των απλών «οικιακών» χρηστών, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς, βασίζεται στην αρχή ότι η χρήση ενός προϊόντος με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα (π.χ. ενός τραγουδιού), προϋποθέτει άδεια από τον δημιουργό του.

η συνέχεια του άρθρου TA NEA On-line - Το YouTube χρεώνει τα τραγούδια στα βίντεο

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Pandora μου, λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά εγώ δεν θα διαφωνήσω με την απόφαση του youtube.

Το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, είναι αρκετά λεπτό. Και γω βεβαίως έχω κατεβάσει παράνομα άπειρα mp3 και τανίες και ελπίζω να μην διαβάζει η ΑΕΠΙ την δήλωση αυτή. Τον καθένα βέβαια τον συμφέρει να έχει δωρεάν πρόσβαση σε υλικά ή πνευματικά αγαθά. Όμως αυτό είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συμβαίνει, τουλάχιστον στο δικό μας οικονομικοπολιτικό σύστημα. Από την άλλη θεωρώ ότι οι εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων δείχνουν αδικαιολόγητη δυσκινησία, αμηχανία και έλλειψη φαντασίας. Στοχοποιούν τους χρήστες αντί να βρούν τρόπους να πουλάνε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με το internet φτηνά, αλλά μαζικά - άρα με το ίδιο ή και περισσότερο κέρδος - τα προϊόντα που εκπροσωπούν. Κατά την άποψή μου λοιπόν, χρήστες και εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων πρέπει να βρούν μιά χρυσή τομή, που να λαμβάνει υπ'όψιν τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται και να βλέπουν προς το μέλλον.

Για παράδειγμα το youtube έχει πολύ κακής ποιότητας βίντεο, τόσο όσον αφορά την εικόνα όσο και τον ήχο. Εγώ αν ήμουνα στη θέση τους θα άφηνα ελεύθερα αυτά τα βίντεο και θα πουλούσα βίντεο με καλή ποιότητα σε μία φτηνή-προσιτή τιμή. Όταν δίνουμε 3-4 ευρώ για έναν καφέ, ποιός θα σκεφτεί να δώσει 3,2 ευρώ για να ανεβάσει δύο αγαπημένα του βίντεο και μάλιστα σε καλή ποιότητα; Μαζί θα έδινα και δώρο, τα λόγια και μάλιστα και μεταφρασμένα στη γλώσσα του χρήστη και βιογραφικό των συντελεστών. Και θα έβαζα τους συμβούλους μου να βρούν εφάνταστους τρόπους προώθησης των πωλήσεων σε όφελος τόσο δικό μου όσο και των χρηστών. Θα προσπαθούσα να βρίσκομαι μπροστά σε ιδέες και τρόπους ικανοποίησης των αναγκών και των επιθυμιών των χρηστών αντί να τους στοχοποιώ και να βρίσκομαι πίσω από τις εξελίξεις του διαδικτύου.

Τον τελευταίο καιρό για να δείξω στο travelstories ορισμένα τραγούδια που δεν έβρισκα ή που δεν είχαν την εκτέλεση που ήθελα, αναγκάστηκα να ανεβάσω - για πρώτη φορά- καμιά 30αριά βιντεάκια στον λογαριασμό μου του youtube. Όλα ελέγχονται για τα πνευματικά τους δικαιώματα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά για μόνο δύο από τα 30 μου ήρθε μήνυμα : "Τα τραγούδια αυτά, ειδοποιηθήκαμε από την εταιρεία ότι μάλλον έχουν πρόβλημα δικαιωμάτων. Ή τα αφαιρείς μόνος σου ή εάν αυτό αποδειχτεί αλήθεια χωρίς να τα έχεις αφαιρέσει θα σου κλείσουμε όλο τον λογαριασμό". Και βέβαια τα αφαίρεσα. Γι'αυτό δύο τραγούδια που έχω ανεβάσει δεν μπορείτε να τα δείτε. Το ίδιο συμβαίνει με πολλά βίντεο στο travelstories. Ε, και βέβαια θα προτιμούσα να δίνα 1,6 ευρώ, προκειμένου να έχω το δικαίωμα αυτό και κανείς να μην στεναχωριέται.

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μα δεν με στενοχωρείς καθόλου...:) Ίσα-ίσα, βρίσκω τις ιδέες σου εξαιρετικές και συμφωνώ με όσα προτείνεις...Κι εγώ θα έδινα το ποσό για να έχω τέλεια εικόνα και ήχο...πολύ φοβάμαι όμως ότι οι εταιρείες, δεν σκοπεύουν να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να κοιτάξουν προς το μέλλον, όπως λες...;)

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Pandora μηπως να κανουμε συγκροτημα-εμεις που εχουμε και φοβερη φωνη:haha::haha:-γυρνωντας και βιντεοκλιπ μπας και βγαλουμε κανενα φραγκο??:D

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Pandora μηπως να κανουμε συγκροτημα-εμεις που εχουμε και φοβερη φωνη:haha::haha:-γυρνωντας και βιντεοκλιπ μπας και βγαλουμε κανενα φραγκο??:D
:haha::haha::haha: και σου΄χω πει κρύβε λόγια...:bleh: αλλά μου αρέσει η ιδέα...:clap:για ρώτα και τον έτερο Καππαδόκη...τι λέει επ΄αυτού...:D

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Για χορευτικά βιντεάκια πόσο δίνουν???:D
θα χορέψω πεντοζάλι με φιγούρες!!:cool:

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ενσταση!!!
Εκανα αναρτηση το βιντεο αυτου του καταπληκτικου καλλιτεχνη και ανεβηκε κανονικοτατα.!!!!!
Μηπως το γιουτιουμπ κανει διακρισεις????:haha:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Σε γουστάρω xene γιατι έχεις γούστο ρε γαμώ το!!!!!:D:D:D

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κι εγώ θα έδινα το ποσό για να έχω τέλεια εικόνα και ήχο...πολύ φοβάμαι όμως ότι οι εταιρείες, δεν σκοπεύουν να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να κοιτάξουν προς το μέλλον, όπως λες...;)
Γι'αυτό λέω ότι είναι στενόμυαλες. Αλλά μπορούμε να τους αλλάξουμε μυαλό εμείς. Όσο βλέπουν ότι χάνουν λεφτά θα αναγκαστούν να βάλουν νερό στο κρασί τους.

Ενσταση!!!
Εκανα αναρτηση το βιντεο αυτου του καταπληκτικου καλλιτεχνη και ανεβηκε κανονικοτατα.!!!!!
Μηπως το γιουτιουμπ κανει διακρισεις????:haha:
Μα πέστε μου, ποιός δεν θα πλήρωνε για τα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ δικαιώματα του τραγουδιού αυτού;....

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Μα πέστε μου, ποιός δεν θα πλήρωνε για τα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ δικαιώματα του τραγουδιού αυτού;....[/quote]
Eγω θα πληρωνα για να μην υπαρχει καθολου στο youtube.
Tι θα εχανε ο κοσμακης...:haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.789
Μέλη
39.520
Νεότερο μέλος
Kaiser.de

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα