• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Το πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο στον κόσμο

chrisbd

Member
Το courchevel είναι το νο7 όχι courcheval , και είναι ένα απο τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στη Γαλλία .....

aetopetritis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κένυα
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού!
Πριν από ένα μήνα επισκέφθηκα το Νεπάλ. Σαν λάτρης των πτήσεων και αναζητητής της περιπέτειας, φυσικά μέσα στις προγραμματισμένες δραστηριότητές μου είχα συμπεριλάβει και επίσκεψη σε αυτό το αεροδρόμιο. Αιτία στάθηκε το παρακάτω βιντεάκι. Και ομολογώ πως ναι...φοβήθηκα κατά την προσγείωση. Όμως αυτό ήταν που αναζητούσα!
(σημ. το χωριό lukla και οι άνθρωποι του ήταν μια πραγματικά καθοριστική στιγμή κατά τη συνολική διάρκεια παραμονής μου στο Νεπάλ!!!)

Last edited by a moderator:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ένα ακόμα άγνωστο 'επικίνδυνο' αεροδρόμιο είναι το ΙFJ (Ιsafjordur), όπου στην τελική προσέγγιση ο πιλότος αναγκάζεται να κάνει μια στροφή U πάνω από την κοιλάδα που δημιουργεί ένα φιορδ πετώντας υποχρεωτικά παράλληλα με μια λοφοσειρά και στο τέλος της στροφής να είναι έτοιμος για προσγείωση σε ένα διάδρομο που βρίσκεται παράλληλα με την απέναντι πλευρά του φιορδ.

Last edited by a moderator:

villi

Member
Συγκλονιστική προσγείωση!Η αδρεναλίνη σου πρέπει να χτύπησε κόκκινο!Αν λες ότι φοβήθηκες εσύ που αναζητάς την περιπέτεια και σου αρέσουν οι πτήσεις,εγώ που κρατάω την αναπνοή μου σε κάθε συνηθισμένη προσγείωση εκεί θα πάθαινα έμφραγμα!!!
Όταν είχα πάει Νεπάλ είχε περάσει από το μυαλό μου η Lukla αλλά 5 μέρες πριν είχε πέσει ένα αεροπλάνο εκεί με τουρίστες και όπως πέρασε έτσι κι έφυγε :pilot:

Traveller

Member
Πρώτα απ όλα να πω ότι το βιντεάκι είναι υπέροχο... ευχαριστούμε...

Επί της ουσίας... η προσγείωση για το FOKKER του Ισλανδού στο Ιsafjordur είναι πραγματικά πτήση ρουτίνας... οι πιλότοι της Air Iceland έχουν κάνει δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες προσγειώσεις απογειώσεις από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο... είναι λοιπόν το λιγότερο αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι οι πτήσεις αυτές κρύβουν κινδύνους... τα ίδια ασφαλώς ισχύουν και για άλλα δεκάδες αεροδρόμια που βαφτίζονται επικίνδυνα από κάποιους δημοσιογράφους που απλά και μόνο θέλουν να εντυπωσιάσουν ένα ανίδεο κοινό...αν π.χ κάποιος που δεν ξέρει πρόσωπα και πράγματα δει μια προσγείωση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου της Νάξου ή του Καστελόριζου θα εντυπωσιαστεί και σίγουρα θα τα κατατάξει κι αυτά σε υψηλού κινδύνου...

Μην μασάτε λοιπόν και μην ψαρώνετε από όσα διαβάζετε... ακόμα και μια πτήση στη Lukla που όντως έχει προβλήματα δεν κρύβει τους κινδύνους που φαντάζεστε... ο πιλότος που θα σας πάει εκεί σίγουρα έχει πάει και ξαναπάει, γνωρίζει το αεροδρόμιο σαν το σπίτι του και να είστε σίγουροι ότι σε περίπτωση που δει πως κάτι δεν πάει καλά θα αρνηθεί να προσγειώσει ή να απογειώσει το αεροπλάν

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
οι πιλότοι της Air Iceland έχουν κάνει δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες προσγειώσεις απογειώσεις από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο... είναι λοιπόν το λιγότερο αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι οι πτήσεις αυτές κρύβουν κινδύνους...
Προφανώς λόγω της επικινδυνότητας ή καλύτερα του αθροίσματος τοπογραφικών, μετεωρολογικών και άλλων παραγόντων που αυξάνουν το ρυθμό δυσκολίας προσέγγισης και τροχοδρόμησης αεροσκαφών σε κάποια αεροδρόμια (όπως εκφράζεται πχ με τη γωνία προσέγγισης), υπάρχει πιο εντατική εκπαίδευση των πιλότων σε συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών για τα συγκεκριμένα αεροδρόμια με αποτέλεσμα η συχνότητα εμφάνισης περιστατικών να είναι μικρότερη απ'ότι σε φαινομενικά ευκολότερα αεροδρόμια.
Απ'το σημείο όμως να θεωρούμε αστείους τους πραγματικούς κινδύνους ενός αεροσκάφους να πετά υπό αντίξοες καιρικές ή γεωμορφολογικές συνθήκες στηριζόμενοι απλά στην άριστη εκπαίδευση των πιλότων, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Traveller

Member
Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι προσπαθείς να μας πεις φίλε North66... θεωρείς ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι επικίνδυνο και παίζει κάποιος την ζωή του κορώνα γράμματα αν διαλέξει να προσγειωθεί σε αυτό? αφού λοιπόν είναι τόσο αυξημένης επικινδυνότητας θα ήθελα να μου αναφέρεις τα ατυχήματα που έχουν συμβεί σε αυτό... πόσους νεκρούς και τραυματίες είχαμε στα χρόνια που λειτουργεί?

Να το ξαναπώ για όσους δεν το κατάλαβαν... ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ να υποστηρίζει κάποιος ότι ένα αεροδρόμιο Ευρωπαϊκής χώρας που δέχεται χειμώνα καλοκαίρι τουλάχιστον δυο πτήσεις την ημέρα είναι επικίνδυνο... να είστε σίγουροι ότι αν υπήρχε ένα τέτοιο αεροδρόμιο οι πιλότοι πολύ απλά θα έκαναν καταγγελίες και θα είχαν αρνηθεί να πετάνε σε αυτό... βεβαίως και υπάρχουν δύσκολα αεροδρόμια με ιδιαιτερότητες που χρειάζονται προσοχή αλλά άλλο αυτό και άλλο να υποστηρίζει κάποιος στα σοβαρά πως υπάρχουν αεροδρόμια επικίνδυνα για την ασφάλεια των πτήσεων και να τρομοκρατεί προς χάριν εντυπωσιασμού τον απλό κόσμο...

panpan

Member
βεβαίως και υπάρχουν δύσκολα αεροδρόμια με ιδιαιτερότητες που χρειάζονται προσοχή αλλά άλλο αυτό και άλλο να υποστηρίζει κάποιος στα σοβαρά πως υπάρχουν αεροδρόμια επικίνδυνα για την ασφάλεια των πτήσεων και να τρομοκρατεί προς χάριν εντυπωσιασμού τον απλό κόσμο...
και να εχουν πρωτο στην λιστα το Princess Juliana :shock::shock: ???

aetopetritis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κένυα
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού!
Συμφωνώ με την άποψή σου Traveller....όμως το γεγονός ότι οι πιλότοι κάνουν εκατοντάδες πτήσεις κατά τη διάρκεια ενός μήνα σε ένα συγκεκριμένο αεροδρόμιο αυτό καθιστά τους ίδιους πιο εξοικειωμένους, κι όχι το "επικίνδυνο" αεροδρόμιο εύκολο.
Βάλε έναν της Ολυμπιακής (τυχαία η εταιρεία) να προσγειωθεί σε ένα απ' όσα ονομάζονται επικίνδυνα και αν δεν βγει έστω και μια στάλα ιδρώτα στο μέτωπο τους, τότε ναι.... ίσως να έχεις περισσότερο δίκιο.

Προσοχή, δε λέω ότι έχεις άδικο σε ότι αναφέρεις. Άλλωστε αν υπήρχε αεροδρόμιο που δεν πληροί προϋποθέσεις και συνθήκες για ασφαλείς πτήσεις, τότε πολύ απλά θα έκλεινε.

aetopetritis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κένυα
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού!
Όσο για τη Lukla, 4 μέρες πριν φτάσω υπήρξε ατύχημα πτήσης cargo (είχε μεγάλη ταχύτητα κατά την προσγείωση και τόσο τα φρένα όσο και ο ανηφορικός - κατά την προσγείωση - διάδρομος, δεν σταμάτησαν το αεροπλάνο με αποτέλεσμα να χτυπήσει στην άλλη άκρη του διαδρόμου.) Πριν δύο χρόνια υπήρχε ένα τραγικό θανατηφόρο με πολλούς νεκρούς τουρίστες. Χρόνια πριν το ίδιο.
Δε νομίζω να θες να υποστηρίξεις πως στα συγκεκριμένα περιστατικά οι πιλότοι ήταν αρχάριοι.
Δηλώνω λοιπόν ανίδεος από αεροπλάνα και ότι έχει να κάνει με αυτά και τις πτητικές τους ικανότητες-δυντότητες, όμως έχω και την ικανότητα να κρίνω ποιο από αυτά τα άρθρα έχουν σκοπό τον εντυπωσιασμό και ποια όχι.

panpan

Member
Το οτι γινονται δυστυχηματα σε αεροδρομια δεν μου λεει τιποτα.
Συμβαινει και στα καλυτερα σπιτια.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πρώτα απ όλα να πω ότι το βιντεάκι είναι υπέροχο... ευχαριστούμε...

Επί της ουσίας... η προσγείωση για το FOKKER του Ισλανδού στο Ιsafjordur είναι πραγματικά πτήση ρουτίνας... οι πιλότοι της Air Iceland έχουν κάνει δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες προσγειώσεις απογειώσεις από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο... είναι λοιπόν το λιγότερο αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι οι πτήσεις αυτές κρύβουν κινδύνους... τα ίδια ασφαλώς ισχύουν και για άλλα δεκάδες αεροδρόμια που βαφτίζονται επικίνδυνα από κάποιους δημοσιογράφους που απλά και μόνο θέλουν να εντυπωσιάσουν ένα ανίδεο κοινό...αν π.χ κάποιος που δεν ξέρει πρόσωπα και πράγματα δει μια προσγείωση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου της Νάξου ή του Καστελόριζου θα εντυπωσιαστεί και σίγουρα θα τα κατατάξει κι αυτά σε υψηλού κινδύνου...

Μην μασάτε λοιπόν και μην ψαρώνετε από όσα διαβάζετε... ακόμα και μια πτήση στη Lukla που όντως έχει προβλήματα δεν κρύβει τους κινδύνους που φαντάζεστε... ο πιλότος που θα σας πάει εκεί σίγουρα έχει πάει και ξαναπάει, γνωρίζει το αεροδρόμιο σαν το σπίτι του και να είστε σίγουροι ότι σε περίπτωση που δει πως κάτι δεν πάει καλά θα αρνηθεί να προσγειώσει ή να απογειώσει το αεροπλάν
Συμφωνώ.
Εγώ πάντως, παρ' όλα αυτά, τον πιλότο του προσωπικού μου jet δε θα τον άφηνα να με προσγειώσει στη Lukla... :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom