Το θεώρημα του παπαγάλου

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ορμώμενος από το ποστ του Θάνου για τον clive Barker, είπα να γράψω για τα βιβλία που διάβασα στο στρατό.

Αντιγράφω λοιπόν από το blog μου:

Το θεώρημα του παπαγάλου

[imga="left"]http://www.protoporia.gr/protoporia/assets/books/9607478894.jpg[/imga]Περίληψη:

Ένα γράμμα κάποιου φίλου από τα παλιά, ένα φορτίο πολύτιμων βιβλίων και ένας φλύαρος παπαγάλος έρχονται να κάνουν άνω κάτω την ήρεμη ζωή των ενοίκων της οδού Ραβινιάν στους πρόποδες της Μονμάρτης. Προσπαθώντας να εξιχνιάσουν τον περίεργο θάνατο του φίλου τους αναζητούν την λύση του μυστηρίου μέσα στις σελίδες μαθηματικών συγγραμμάτων. Η παρέα των ηρώων κάνει έτσι ένα ταξίδι στους αιώνες μέσα από το μαγικό κόσμο των Μαθηματικών, ένα κόσμο πολύ πιο ανθρώπινο απ\' όσο αφήνουν να φανεί οι περίπλοκες εξισώσεις που τον πλαισιώνουν συνήθως.
Το Παρίσι, οι ταξιδιωτικές περιγραφές, η περιπετειώδης αφήγηση και τα Μαθηματικά είναι τα συστατικά στοιχεία αυτού του εκρηκτικού μείγματος που με τη μορφή του μυθιστορήματος μυεί με διασκεδαστικό τρόπο μεγάλους και μικρούς στον κόσμο των αριθμών και στη λογική τους.

Σχόλια:

Τι δουλειά μπορεί να έχει ένας παπαγάλος με ένα μαθηματικό θεώρημα? Πολύ μεγάλη, αν φυσικά είστε αναγνώστες του βιβλίου του Ντενί Γκετζ. Ένα ταξίδι από το λόφο της Μονμάρτρης και τους δρόμους του Παρισιού, στο μακρινό Μανάους του Αμαζονίου, και ταυτόχρονα μια μαγευτική διαδρομή στους αιώνες ιστορίας των ανθρώπων που διέπρεψαν στην επιστήμη των μαθηματικών. Το βιβλίο είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται: ένα μυθιστόρημα για τα μαθηματικά. Όσοι γοητεύεστε από αυτή τη μορφή “εναλλακτικού” μυθιστορήματος, θα το βρείτε πολύ ενδιαφέρον.
:)

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
μπορει να απανταω με δυο χρονια καθηστερηση αλλα.......καλιο αργα παρα ποτε!!!!!
το θεωρημα του παπαγαλου ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου βιβλια!!
μου το εκαναν δωρο πριν πολλα πολλα χρονια (οταν ημουν μικρη!!!!) αλλα το θεωρω απο τα πιο σπουδαια βιβλια που εχω διαβασει!
σημερα δευκαλιον ειδες τι μερα ειναι???ουτε καν δυο ολοκληρα χρονια καθηστερηση!

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Ρε παιδιά σας άρεσε αυτό το βιβλίο?
Ομολογώ ότι παρόλο λατρεύω τα μαθηματικά και αγαπώ την ιστορία αυτό το βιβλίο δεν προχωρούσε με τίποτα. Από τα πιο βαρετά βιβλία που έχω διαβάσει. Το διάβασα μέχρι το τέλος γιατί έλεγα ότι δεν μπορεί, κάπου θα γίνει κάτι, θα έχει κάποια εξέλιξη, κάποια δράση αλλά τίποτα. Θα προτιμούσα να έχω διαβάσει ένα ακαδημαϊκό βιβλίο ιστορίας των μαθηματικών, τουλάχιστον θα ήξερα τι να περιμένω.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Κι εγώ, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν το διάβασα μονορούφι... η ροή δεν τράβαγε στην ανηφόρα... (όχι ότι λατρεύω τα μαθηματικά βέβαια...)

HELEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική
Αυτά είναι βιβλία που συνήθως αρέσουν σε μαθηματικούς. Το θεώρημα του Παπαγάλου, o Θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ κ.α. Εγώ ομολογώ ότι δεν τα αρχίζω καν αυτά τα βιβλία.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Αυτά είναι βιβλία που συνήθως αρέσουν σε μαθηματικούς. Το θεώρημα του Παπαγάλου, o Θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ κ.α. Εγώ ομολογώ ότι δεν τα αρχίζω καν αυτά τα βιβλία.
αυτα τα βιβλια ειναι ομορφα οταν εισαι πιο μικρος...αλλα δεν αρεσουν στους μαθηματικους η στους λατρεις των μαθηματικων καθως αυτοι τα βρισκουν υπερβολικα χαζα να ασχολουνται με το πυθαγορειο θεωρημα που το μαθαινεις στη πεμπτη....οχι δικια μου αποψη...αποψη μαθηματικου! παντως και εμενα μου φανηκε πιο παιδικο και δε τρελαθηκα....αλλα σε αλλη ηλικια θα μου αρεσε μαλλον!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.741
Μέλη
39.477
Νεότερο μέλος
Ann-Mar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom