Smaragda53
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- αχ, μακάρι νάξερα!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Πολυνησία
μ΄άρεσε πολύ η ιστορία σου και μπράβο σου που πήγες μόνη σου και μάλιστα έκανες couchsurfing. Θυμήθηκα το δικό μου ταξίδι εκεί με την ξαδέρφη μου το 1997, τέλη Ιουλίου, η Στοκχόλμη καλοκαιρινή στα καλύτερά της, οι κάτοικοι χαμογελαστοί απολάμβαναν τον ήλιο παντού. Κάναμε και μια υπέροχη 4-ωρη κρουαζιέρα στο αρχιπέλαγος με το καραβάκι και περνώντας δίπλα από ένα νησάκι, κάποιοι νεαροί που απολάμβαναν το μπάνιο τους, κατέβασαν τα μαγιό τους και μας έδειξαν τον κ... τους, αλλά με χαριτωμένο τρόπο. Και μένα μου έκανε εντύπωση πόσο ευτυχισμένη ζωή φαινόταν να έχει αυτή η πόλη, πόσο όμορφοι ήταν όλοι τους, η ξαδέρφη μου ήθελε αν γινόταν να ζήσουμε για πάντα εκεί, αλλά μετά τις πρώτες εντυπώσεις μάθαμε και κάποια άσχημα. Υπάρχουν τόσες μονογονεικές οικογένειες γιατί πολλοί άνδρες έχουν την κακή συνήθεια να σπάνε στο ξύλο τις γυναίκες τους. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ οι κάτοικοι της Στοκχόλμης κλείνονται στα σπίτια τους γιατί κατεβαίνουν από τα περίχωρα πολλά νεαρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια που γίνονται λιάδα στο μεθύσι, βρωμίζουν την πόλη, σπάνε, ναρκωτικά κλπ. Εμείς μείναμε από Κυριακή μέχρι Παρασκευή απόγευμα οπότε δεν μας έτυχε κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι κάνουν γι αυτό οι Σουηδοί, αλλά εκείνο που είδαμε ήταν στα φανάρια λίγο έξω από τη Στοκχόλμη, κάποια άλλα γκρουπ παιδιών που ζητιάνευαν από τους οδηγούς των αυτοκινήτων με το πρόσχημα (?) να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Πρέπει να έχουμε υπόψη το βαρύ και μακρύ χειμώνα που έχουν που τους περιορίζει μέσα στα σπίτια τους για μήνες. Δεν είναι όλα υπέροχα αν και φαίνονται υπέροχα σ΄αυτή την πόλη που όλα λειτουργούν ρολόι. Ναι, όντως είναι πανέμορφη αλλά και μοναχική. Τα σπίτια έξω από τη Στοκχόλμη καφετιά και με μικρά παράθυρα στη σειρά δεν θάναι και ό,τι καλύτερο για τους σκοτεινούς μήνες του χειμώνα.