Manos
Member
Το Μετρό της Στοκχόλμης
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Στοκχόλμης βρίσκεται … κάτω από την επιφάνεια της γης και είναι το Μετρό
Για την ακρίβεια, μερικοί σταθμοί του Μετρο που είναι πολύ εντυπωσιακοί.
Διάβασα πριν φύγω για αυτό το ταξίδι πως το Μετρό της Στοκχόλμης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία καλύτερα του κόσμου, και έτσι σημείωσα κάποιους ενδιαφέροντες σταθμούς για να τους δω.
Δεν ξέρω αν οι φωτογραφίες μπορούν να σας μεταδώσουν αυτό που είδα, αλλά σας βεβαιώνω πως αξίζει μια επίσκεψη εκεί.
Δεν είναι όλοι σαν αυτούς αν και σε γενικές γραμμές το Μετρό τους είναι πράγματι πολύ καλό.
Ακόμα και οι απλοί σταθμοί έχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που σε κάνουν να νοιώθεις πιο άνετα εκεί κάτω.
Ένα γκράφιτι στον τοίχο αρκεί για να σπάσει αυτό το ψυχρό που χαρακτηρίζει συνήθως αυτούς τους υπόγειους σταθμούς.
Αγοράστε μια κάρτα εικοσιτεσσάρων ωρών με 10 ευρώ περίπου και περιπλανηθείτε ελεύθερα με Μετρό και λεωφορεία.
Είναι κάποιες παρεμβάσεις που μου φαίνονται τολμηρές αλλά υπέροχες, όπως για παράδειγμα αυτή στην πιο κάτω φωτογραφία.
Το να πετάξεις ένα κομμάτι γαλάζιου ουρανού σε έναν εντελώς γκρι και μουντό σταθμό είναι κάτι που απαιτεί φαντασία.
(δεν ξέρω αν έβαλα σωστά αυτό το μήνυμα εδώ. Αν όχι, παρακαλώ μετακινείστε το)
Last edited by a moderator: