• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία: Το Μουσείο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας... σπάει τα ταμεία

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
a3.bp.blogspot.com__iK0cfywMeaY_Trr75Ma48xI_AAAAAAAAGMk_L1hCjvxikpo_s200_11626.jpg
Οι Τούρκοι που σε αυτά τα θέματα είναι.. έτη φωτός μπροστά,μας βάζουν για μια ακόμη φορά τα γυαλιά!Εμείς ας μείνουμε με τα Gay pride και τους"Οθωμανικούς περιπάτους" των Μπουταροκαμίνηδων)

Το τουρκικό Μουσείο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας, μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη, προσελκύει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, ακόμη και όταν η ....τουριστική περίοδος έχει εκπνεύσει για το θέρετρο Μπόντρουμ (αρχαία Αλικαρνασσός). Μεγάλος μέροςτων 300.000 ετησίως επισκεπτών έρχονται μάλιστα από την Κω, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Πάτμο και τη Ρόδο.
ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Τουρκία: Το Μουσείο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας... σπάει τα ταμεία

Last edited by a moderator:

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Καλά, μεγαλύτερες @@ριές δεν θα μπορούσε να γράψει το συγκεκριμένο μπλογκ. Renata, σόρρυ που στο χαλάω...

Και αρχίζω:

Μπαρούφα 1η:
Gaypride? τι είναι αυτό?
Μήπως είναι μια κατάκτηση μιας για αιώνες ταπεινωμένης και χωρίς δικαιώματα ομάδας, που διεκδικεί - και δικαίως - τα δικαιώματα της? και μια πολιτική που δείχνει τον πολιτισμό των υπόλοιπων? όταν πόλεις σαν τις Βρυξέλλες, Βαρκελώνη, Σαν Φρανσίσκο, Ζυρίχη, Μαδρίτη και χώρες σαν τον Καναδά, την Ισπανία, την Αργεντινή και τη Δανία στηρίζουν ολόκληρες διαφημιστικές καμπάνιες για την προσέλκυση των γκέι, εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε σαν εξωγήινους...
Παρεπιπτόντως, μήπως σαν ταξιδιωτικό φόρουμ, θα έπρεπε να θίξουμε και το θέμα του γκέι τουρισμού που κανένας δεν αγγίζει, γιατί φοβάται ότι:
1. Δεν θα βγάλει μουστάκια.
2. Θα βγάλει σπυριά όπως όταν τον κατουράει χελώνα.
3. Δεν θα παντρευτεί και ούτε θα νοικοκυρευτεί σαν τον απέναντι το ρεμάλι.
4. Θα τούρθει ντουβρουτζάς και κασίδα.
5. Θα έρχεται στον ύπνο του η Έλλη Στάη με άρπα.

Μπαρούφα 2η:
Το μουσείο στεγάζει χιλιάδες ιστορικά έργα τέχνης. Στην πραγματικότητα στεγάζει μερικά (κάτω των 10) ναυάγια - κάποια από τα οποία είναι όντως σημαντικά.
Αλλά όταν κάποιος αναφέρει έργα τέχνης, τι εννοεί ο ποιητής?
1. Έργα τέχνης στο πάτωμα σαν τα χαλιά Ανατόλια?
2. Έργα τέχνης σαν τα σεμεδάκια της Βέφας πάνω στην τηλεόραση?
3. Έργα τέχνης σαν το κιχί της Αθηναϊκής σφολιάτας?
4. Αχ έργο τέχνης το χτένισμα σου Βούλα μου!
5. Δεν ξέρω/δεν απαντώ

Μπαρούφα 3η: Το μουσείο στεγάζει τους θησαυρούς της Νεφερτίτης. Αυτό είναι @@ριά ολκής. Δεν ισχύει. Γιατί αν ίσχυε....
1. Ωιμέ τι πάθαμε οι φτωχοί γειτόνοι.
2. Ωιμέ τι πάθαμε οι φτωχοί γειτόνοι.
3. Ωιμέ τι πάθαμε οι φτωχοί γειτόνοι.
4. Ωιμέ τι πάθαμε οι φτωχοί γειτόνοι.
5.Δεν ξέρω/δεν απαντώ

Μπαρούφα 4η: Τους επισκέπτες υποδέχονται πολεμιστές κλπ κλπ. Μεγάλο ψέμα. Έχω πάει πάνω από 10 φορές στο μουσείο και ουδέποτε είδα κάτι τέτοιο. Φυσικά μπορεί και να έχει συμβεί μία φορά, επειδή:
1. Ήταν στην Αλικαρνασσό ο Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης
2. Μαζί του ήταν και ο Αλέξης Κωστάλας
3. Είχε μπαλ μασκέ η μεγαλύτερη ντίσκο (ακόμα??) της Ευρώπης Halikarnas.
4. Οι Τούρκοι προσπαθούν να προσελκύσουν το γκέι κοινό (βλέπε ανωτέρω)
5. Ωιμέ τι πάθαμε οι φτωχοί γειτόνοι.

Να σημειώσω ότι τα ευρήματα που εκτίθενται στην αίθουσα της πριγκίπισσας της Καρίας, καμία σχέση με τους Κάρες δεν έχουν, είναι καθαρά Μακεδονικά αντικείμενα, κοσμήματα και στεφάνια που βλέπουμε στη Βεργίνα.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τον traveladdict. Προσωπικά δεν ξετρελλάθηκα αν θυμάμαι καλά με το συγκεκριμένο μουσείο.
Και βέβαια τι σχέση έχει το gaypride ή οι περίπατοι που οργάνωσαν οι Δήμοι με τη λειτουργία ενός μουσείου; Αυτά έχει να επιδείξει δηλαδή μόνο η Αθήνα;

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Συμφωνώ κι επαυξάνω σε αυτό το κομμάτι
traveladdict;356631 Μπαρούφα 1η: Gaypride? τι είναι αυτό? Μήπως είναι μια κατάκτηση μιας για αιώνες ταπεινωμένης και χωρίς δικαιώματα ομάδας said:
Παρεπιπτόντως, μήπως σαν ταξιδιωτικό φόρουμ, θα έπρεπε να θίξουμε και το θέμα του γκέι τουρισμού που κανένας δεν αγγίζει, γιατί φοβάτα[/b]ι ότι:
1. Δεν θα βγάλει μουστάκια.
2. Θα βγάλει σπυριά όπως όταν τον κατουράει χελώνα.
3. Δεν θα παντρευτεί και ούτε θα νοικοκυρευτεί σαν τον απέναντι το ρεμάλι.
4. Θα τούρθει ντουβρουτζάς και κασίδα.
5. Θα έρχεται στον ύπνο του η Έλλη Στάη με άρπα.

.

Voyager1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Να πω την αληθεια ουτε εγω ξετρελλαθηκα με το συγκεκριμενο μουσειο, πολυ πιο επιβλητικο κ ενδιαφερον μου φανηκε το καστρο απο εξω, παρα οταν το επισκεφτηκα (ευτυχως ειχε σχετικα φτηνο εισητηριο). Κ μιας κ εγινε συγκριση με μας, στους Μπουταροκαμινηδες αναφερομαι...-αν κ οφφτοπικ- εχω να πω οτι προχθες το βραδυ παρακολουθουσα ειδησεις στην Ερτ3 κ ειχε ρεπορταζ με τιτλο "Ανοιγμα της Θεσσαλονικης στον φιλικο προς τους ομοφυλοφιλους τουρισμο" όπου εκφράζονταν ως επιχειρηματα απ τον κο Μπουταρη κ τους συνεργατες οτι πρέπει να εξελιχθει η πολη προς το συγκεκριμενο κοινο καθως οι ομοφυλοφιλοι ταξιδευουν (και καλα) περισσοτερο απ τους ετεροφιλους και πως προτιμουν citybreaks παρα resort προορισμους και αρα η Θεσνικη ειναι ότι πρεπει.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ θα κάνω 500 φορές αναφορά μηνύματος ως προσβλητικό,το επόμενο ποστ που θα αναφέρεται στο anti-ntp!

Άλλο να μεταφέρουμε καμιά άποψη,άλλο να μεταφέρουμε ότι σκουπιδαριό υπάρχει.
Όσο για τον Gay τουρισμό ορθώς θίγει ο traveladdict ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη κατηγορία εδώ,από την άλλη θα έπρεπε να αναγνωρίσει ότι πρέπει να έχει κάποιος τη γνώση για να το κάνει.Αν δεν είναι του ενδιαφέροντός του τι να γράψει;

Κι εδώ έγκειται κυρίως το πρόβλημα στη χώρα μας κι όχι μόνο στο φόρουμ,ότι ο άλλος,ειδικά σε κλειστές κοινότητες,φοβάται να εκφραστεί ανοιχτά μήπως στιγματιστεί.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Πάμε στο 2012 και θεωρείται ακόμα στίγμα η ομοφυλοφιλία? Δηλαδή είμαστε όπως ήταν η Αμερική το 60, που ήταν στίγμα να είσαι μαύρος?
Maltakias, ανάμεσα στα τόσα, έχω διοργανώσει και 2 συνέδρια για γκέι καταναλωτές στην Αμερική και μπορώ να ανοίξω ένα θέμα για το συγκεκριμένο τύπο τουρισμού, που είναι πολύ διαδεδομένο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη - και στην Ελλάδα επίσης, άσχετα αν εδώ δεν προβάλλεται. Άλλωστε τα χρήματα των γκέι μια χαρά είναι και ένας σωστός επαγγελματίας απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στους ανθρώπους της αρεσκείας του.
Τώρα για το θέμα που έθιξε η renata, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, το μουσείο είναι αξιόλογο - εμείς δεν έχουμε τέτοιο μουσείο, στεγάζεται σε ένα καταπληκτικό κάστρο, αλλά δεν είναι και έτσι όπως περιγράφεται από τη μιαρή - φτου, κακά - σελίδα που γράφει όλα αυτά τα γραφικά.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Γιατί δεν ανοίγεις ένα τέτοιο θέμα λοιπόν;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
@traveladdict
Κάνεις σαν να μην ξέρεις την κοινωνία γύρω σου.Όλοι το παίζουν χαλαροί και δημοκράτες πάνω στο θέμα,αλλά οι μισοί κουτσομπολεύουν τον τάδε γείτονα που ψουψουψου.Και ότι αν δεν είσαι gay δεν μπορείς να μπεις στο τάδε "κύκλωμα".Και και και.

Κι εγώ σε ρωτάω το πιο απλό.Αν θεωρείς ότι δεν ισχύει αυτή η αντιμετώπιση στην Ελλάδα,πως και δεν έχει ανοιχτεί ένα τέτοιο θέμα στο φόρουμ ποτέ;
Γιατί σε 10000 αναγνώστες είναι και στατιστικά απίθανο να μην υπάρχει μια σημαντική μερίδα gay.

Άσε που κάποιοι,είμαι βέβαιος,ήδη σοκάρονται διαβάζοντας τη συζήτησή μας και μόνο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παντως αφου μιλαμε για gay τουρισμο, οι ξενοδοχοι της Χαλκιδικης τον περασμενο Σεπτεμβρη, αν θυμαμαι καλα, καλεσαν μια μεγαλη ομαδα Γερμανων δημοσιογραφων σε μια προσπαθεια να αναδειχθει η Χαλκιδικη παγκοσμιως ως gay τουριστικος προορισμος. Ειναι καλοι πελατες οι gay, με μορφωτικο και οικονομικο επιπεδο που ξεπερνα αρκετα το μ.ο. του πληθυσμου. Ξοδευουν περισσοτερα χρηματα αφου συνηθως δεν εχουν πολλες υποχρεωσεις (οικογενεια κλπ.). Ειναι μες στην τρελλη χαρα και σπανια δημιουργουν προβληματα...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο Traveladdict μιλάει για το "δέον" σε σχέση και με τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες και ο maltakias για το "είναι" στην Ελλάδα.
Και για να ξανάρθουμε στο θέμα του μουσείου ενιάλιας αρχαιολογίας στην Αλικαρνασσό, μια και το έχω επισκεφθεί δύο φορές, έχω να πω οτι δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Καλό είναι, αλλά μια και το κύριο έκθεμά του είναι ένα αρχαίο καράβι που βούλιαξε κουβαλώντας αμφορείς, θα ήθελα επί τη ευκαιρία μια πληρέστερη παρουσίαση του θέματος: ναυσιπλοία στο Αιγαίο, προίόντα, μεταφορές, τύποι πλοίων, πειρατία κλπ. Χιλιάδες θέματα υπάρχουν για να αναπτυχθούν και εκεί έβλεπα ένα ξερό πλοίο με αμφορείς: Δεν ενημερώνει το μουσείο παραπάνω από αυτό που βλέπεις. Τη μουσειολογική παρουσίαση δεν την έχουν πολύ πολύ ακόμη οι γείτονες.
Κατά τη γνωμη μου πολύ πιο ενδιαφέρον από άποψη μουσειολογική τούρκικο μουσείο είναι το Μουσείο Ιατρικής στην Αδριανούπολη.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic