• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τουριστρια ...απογειωθηκε απο τα καυσαερια αεροσκαφους

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εμένα μου φαίνεται λίγο μαλακία η πρόβλεψη που έχουν κάνει εκεί οι υπεύθυνες αρχές.
The thrilling approaches and ease of access for shooting spectacular images, made the airport one of the world's favorite places among planespotters.
Princess Juliana International Airport - Wikipedia, the free encyclopedia
αυτό εξηγεί γιατί επιτρέπεται η πρόσβαση. από κει κ πέρα υπάρχει σηματοδότηση με τους κινδύνους που κάποιος ενδεχόμενα να αντιμετωπίσει εισερχόμενος στο δρόμο που εφάπτεται του αεροδρομίου. παιδιά δεν είδα, αλλά και να υπάρχουν έχουν σίγουρα απερίσκεπτους γονείς.

Last edited by a moderator:

jimp

Member
Παντως αυτο ειναι πως να το πω, κλασσικο αξιοθεατο(?),του νησιου.

Ολοι οσοι ασχολουνται ξερουν τι γινεται.
Και οσοι δεν ξερουν και πανε εκει για πρωτη φορα,μπαινουν στο νοημα αμεσως!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ακούστε κάτι έξυπνοι και "έξυπνοι" συμφορουμίτες μου.
Ένα υπεύθυνο κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες και επισκέπτες του από πιθανούς κινδύνους ακόμα κι αν οι προαναφερθέντες είναι πανηλίθιοι και κάγκουρες.

Το ότι για παράδειγμα στην Αθηνών-Πατρών έχουμε τόσα θανατηφόρα ατυχήματα,η πλειονότητα των οποίων οφείλεται σε αντικανονικό προσπέρασμα ή υπερβολική ταχύτητα,δεν απαλλάσσει την πολιτεία των ευθυνών της.

Έτσι λοιπόν κάτι σαν αυτό που βλέπουμε ΔΕΝ θα έπρεπε να αποτελεί αξιοθέατο,θα έπρεπε να απαγορεύεται η παραμονή κόσμου εκεί τουλάχιστον κατά την απογείωση αεροσκαφών και οι πινακίδες ΜΟΝΟ δεν το εξασφαλίζουν αυτό.

Τα "καλά να πάθει","είναι απερίσκεπτοι" και λοιπά,αν τα εννοούν όσοι τα λένε είναι τουλάχιστον αφελείς.

alma

Member
Συμφωνώ οτι το κράτος έχει ευθύνη και θα έπρεπε να απαγορεύεται.Πάντως απορώ και μ'αυτούς που χαίρονται δείχνοντας τα συγκεκριμένα "κατορθώματα" τους.Αν ήμουν σε νησί της Καραιβικής το τελευταίο που θα με ενδιέφερε θα ήταν να κάθομαι πίσω απο τα αεροπλάνα την ώρα της απογείωσης:roll:....Περι ορέξεως...

jimp

Member
Συμφωνω σε οσα λες.

Αλλα για να γινει το ατυχημα,φταιει και η πολιτεια που δεν προστατευει τον πολιτη,αλλα και ο απροσεκτος πολιτης που αψιφα τους κινδυνους και τις απαγορευτικες πινακιδες.

Το κρατος πονηρα κερδιζει απο ενα ''αξιοθεατο'' που οσοι πανε εκει βγαζουν φωτο και βιντεακια απο την παρατολμη ενεργεια τους,αλλα σου λεει εγω τις εχω τις πινακιδες μου.

Και ο απερισκεπτος τουριστας εκμεταλευεται αυτη την κατασταση.

Για εμενα λοιπον ειναι συνδυασμος δυο παραγοντων.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντως απορώ και μ'αυτούς που χαίρονται δείχνοντας τα συγκεκριμένα "κατορθώματα" τους.
Εγώ δεν απορώ καθόλου.Έχω κάνει δεκάδες βλακείες στη ζωή μου και τις έχω καταχαρεί και ενδεχομένως αν βρισκόμουν εκεί και με μια χαβαλετζίδικη παρέα να έκανα την ίδια ακριβώς βλακεία.Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να το αφήνει να γίνεται.

Μιλάμε για κρατική υποδομή κι όχι να γκρεμοτσακιστεί κάποιος που κάνει trekking ή να πνιγεί επειδή βγήκε για surfing με 9 μποφόρ.Αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αλλα για να γινει το ατυχημα,φταιει και η πολιτεια που δεν προστατευει τον πολιτη,αλλα και ο απροσεκτος πολιτης που αψιφα τους κινδυνους και τις απαγορευτικες πινακιδες..
κι εγώ όταν ήμουν μικρός πεφταμε στο λιμάνι ακριβώς λίγο αφού ξεκινούσε το πλοίο για να αισθανθούμε την ωθηση από τις προπελες που μας πέταγε στην άλλη άκρη του λιμανιου. το κρατος δεν μας προστάτευσε βαζοντας πινακίδες που να το απαγορεύουν..μήπως υπερβάλλουμε λίγο?
είναι αξιοθέατο παγκόσμιο, όπως είπες, και υπάρχει σήμανση για τους κινδυνους, τελος.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μου αρέσει γιατί υπερβάλλεις σε όλα τα άλλα και ένα λογικό επιχείρημα σου φαίνεται ξαφνικά υπερβολικό.

Ναι,αν πνιγόσουν σε αυτή τη διαδικασία παιδικής ανοησίας θα έφταιγε το λιμεναρχείο που άφηνε παιδάκια να πηδάνε πίσω από προπέλες πλοίων.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ναι,αν πνιγόσουν σε αυτή τη διαδικασία παιδικής ανοησίας θα έφταιγε το λιμεναρχείο που άφηνε παιδάκια να πηδάνε πίσω από προπέλες πλοίων.
που θα έπρεπε να υπάρχει αλυσίδα σε όλο το λιμανι..ή λιμενικός κάθε 2 μέτρα στα 200-300 μέτρα του λιμανιού..άλλη υπερβολή..
ξεφευγουμε. η παραλία είναι αξιοθέατο και θα συνεχίσει να είναι αφού με ελάχιστη σύνεση δεν διατρέχεις κανενα κινδυνο και το θέαμα είναι μοναδικό στο κόσμο στο είδος του.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ακούστε κάτι έξυπνοι και "έξυπνοι" συμφορουμίτες μου.
Ένα υπεύθυνο κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες και επισκέπτες του από πιθανούς κινδύνους ακόμα κι αν οι προαναφερθέντες είναι πανηλίθιοι και κάγκουρες.
Δεν οφείλει τίποτα (και με εκπλήσσει ιδιέταιρα να διαβάζω κάτι τέτοιο από κάποιο που δηλώνει ότι είναι κατά του κράτους). Κάτω ο κρατικός πατερναλισμός σε όλες τις εκφάνσεις του. Έχουμε όλοι δικαίωμα ακόμα και στη βλακεία.
(Φυσικά έχουμε και δικαίωμα στην πληροφόρηση για τους πιθανούς κινδύνους, αλλά άλλο αυτό και άλλο να περιορίσει την πρόσβαση στην παραλία επειδή κάποιος μπορεί να θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο).
Μετά τι έρχεται? Να μας απαγορέυσουν να διαβάζουμε και το ΧΨΖ συγγραφέα επειδή θέτουμε έτσι τον εαυτό μας σε κίνδυνο?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλά είναι καταπληκτικό πως αλληλοσυννενοήστε ακόμα και στη μεγαλύτερη σαχλαμάρα και βρίσκετε κουλά επιχειρήματα όταν πρέπει να στηρίξετε αντίθετη άποψη.

Ξέρετε και οι δυο σας καλά τι λέω αλλά έχετε όρεξη να διαφωνήσετε.Δεν μιλάω ούτε για δημοκρατικά δικαιώματα,ούτε για υπερβολές.Το σημείο θα έπρεπε ή να μην είναι προσβάσιμο ή να εκεννώνεται όταν γίνεται απογείωση.Το ότι κάποιοι αεροσκαφόπληκτοι για να δικαιολογήσουν το πάθος τους βρίσκουν αυτό το σκηνικό φυσιολογικό δεν διαχωρίζονται σε τίποτα από την κοπέλα που έσπασε το κεφάλι της.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
παιδιά δεν είδα, αλλά και να υπάρχουν έχουν σίγουρα απερίσκεπτους γονείς.
κι εγώ όταν ήμουν μικρός πεφταμε στο λιμάνι ακριβώς λίγο αφού ξεκινούσε το πλοίο για να αισθανθούμε την ωθηση από τις προπελες
Τυπικός Samion.Η πεμπτουσία της αντίφασης,εκτός αν υπονοείς ότι οι γονείς σου ήταν απερίσκεπτοι ή ότι το να πηδάς πίσω από προπέλες πλοίων είναι κάτι το ασφαλές.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα