Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
τι να σου πω εγώ οι διαφορές που βλέπω στην Ελλάδα δεν είναι τραγικές σε θέματα καταστροφής της φύσης κλπ. Βλέπω υπερτουρισμό σε ορισμένα μέρη που είναι αναπόφευκτος (ποιος θα αντισταθεί στη Σαντορίνη; ) αλλά ευτυχώς εποχιακός, βλέπω αύξηση τιμών που είναι λογικό κι επόμενο (και το ΝΒΑ έγινε πια πανάκριβο, λογικό, γιγαντώθηκε ως προϊόν κι οι θέσεις στα γήπεδα είναι συγκεκριμένες, δεν μπορούν να αυξηθούν, άρα αυξήθηκαν οι τιμές), αλλά να πω ότι καταστράφηκε η χώρα, δεν το βλέπω, αλλά δεν ξέρω και τόσα μέρη στην Ελλάδα όσο άλλοι. Ούτε τα Ζαγοροχώρια είδα να καταστρέφονται, ούτε το Γαλαξίδι, ούτε τα Μετέωρα, ούτε το Ναύπλιο, μη σου πω πως κάποια πράγματα τα βλέπω και καλύτερα (η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Αθήνα). Αν κάπου έχουν καταστραφεί παραδοσιακοί οικισμοί με τις γνωστές καταπατήσεις είναι καταδικαστέο, προφανώς. Αλλά γενικά η άποψη ότι ο τουρίστας έρχεται στην Ελλάδα και βλέπει εκτρώματα, τον κλέβουν στα εστιατόρια, βλέπει βρώμα και σκουπίδια παντού είναι σε πλήρη αντιδιαστολή με όλους όσους ξέρω κι έχουν έρθει.Αν και θα προτιμούσα τα παραδείγματα που έφερες να αφορούσαν την Ελλάδα γιατί κάποια πράγματα δεν είναι συγκρίσιμα.
Δε νομίζω να σου λέει κανείς "στο καλό και να μας γράφεις". Σου λέει "τόσο κοστολογώ το προϊόν μου, αν δέχεσαι να το πληρώσεις είσαι ευπρόσδεκτος". Αν όχι, εννοείται πως είναι επιλογή σου να πας κάπου αλλού όπου θεωρείς πως αξίζει περισσότερο, από το Πόρτο (που θα φτερνίζεται σε αυτό το ποστ) μέχρι τη Νίκαια.Δέχομαι να μου πει ένας επιχειρηματίας ότι ήταν αναγκαίο κακό, δεν δέχομαι να μου λέει "στο καλό και να μας γράφεις".