• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@paefstra απλά μετά μην λέμε σχόλια όπως

Όταν η πλειοψηφία μιλάει υπέρ των διακοπών στο εξωτερικό.

Πάντως για όσους φαντάζεστε ότι το εξωτερικό είναι μία όαση, να σας ενημερώσω ότι δεν είναι.

Και λαμόγια συναντάς και ανθρώπους χωρίς φιλότιμο (που ο Έλληνας όσο να ναι θα βοηθήσει χωρίς να σε εκμεταλλευτεί, όχι όλοι).

Νομίζω ότι ο @tripakias που ζει στην Γαλλία, θα έχει συναντήσει και εκεί λαμόγια. Ο @Yorgos πάλι που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, θα έχει συναντήσει παντού απατεώνες.
Η εικονα που εχω ειναι πως στη Γαλλια η λαμογια απο τους μικροεπιχειρηματιες ειναι αισθητα μικροτερη σε συγκριση με την Ελλαδα. Οχι επειδη δεν θελουν ομως, αλλα επειδη δεν μπορουν. Τα συνδικατα ειναι παντοδυναμα και απεργιες γινονται για ψυλλου πηδημα. Ο κακος επαγγελματιας ειναι δακτυλοδεικτουμενος και το αισθημα κοινωνικης αλληλεγγυης ειναι πολυ αναπτυγμενο.

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Εκτός αν δεν γνωρίζει την γλώσσα, όπως Έλληνες στην Γερμανία που ζουν πραγματική δουλεία στα ελληνικά εστιατόρια μέχρι να μάθουν λίγα γερμανικά και να φύγουν
Ποσο αληθινο !!!

Ntt

Member
@tripakias το ίδιο ισχύει και στην Ελβετία, εννοώ πολύ μικρότερη λαμογιά, αλλά όχι τόσο λόγω των συνδικάτων.

Κυρίως επειδή μπορείς να βρεις άλλη δουλειά σχετικά γρήγορα, και κυρίως κανείς δεν θέλει να έχει καταγγελίες. Αν κάποιος εργοδότης (ακόμη και από λάθος) έχει καταγγελία, την επόμενη μέρα έχει έρθει το κράτος για έλεγχο.

paefstra

Member
@tripakias το ίδιο ισχύει και στην Ελβετία, εννοώ πολύ μικρότερη λαμογιά, αλλά όχι τόσο λόγω των συνδικάτων.

Κυρίως επειδή μπορείς να βρεις άλλη δουλειά σχετικά γρήγορα, και κυρίως κανείς δεν θέλει να έχει καταγγελίες. Αν κάποιος εργοδότης (ακόμη και από λάθος) έχει καταγγελία, την επόμενη μέρα έχει έρθει το κράτος για έλεγχο.
Απο οσο ξερω απο Αγγλια, με ανεργια στο 3%, καποιος κανει 2 μηνες μεχρι να βρει δουλεια, ενταξει οχι ανειδικευτος. Ακομη κι αν βρεθει σε δουλεια λογω αναγκης, ειναι θεμα μηνων να βρει αυτο που του ταιριαζει. Εγω ετσι ερμηνευω και την ευγενεια των Αγγλων στις περισσοτερες θεσεις εργασιας. Δεν τις μισουν γιατι δεν βρισκονται εκει λογω απελπισιας. Προ brexit , τωρα θα γινει ενας χαμουλης κι εκει.

• Like
Reactions: Ntt

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Απο οσο ξερω απο Αγγλια, με ανεργια στο 3%, καποιος κανει 2 μηνες μεχρι να βρει δουλεια, ενταξει οχι ανειδικευτος. Ακομη κι αν βρεθει σε δουλεια λογω αναγκης, ειναι θεμα μηνων να βρει αυτο που του ταιριαζει. Εγω ετσι ερμηνευω και την ευγενεια των Αγγλων στις περισσοτερες θεσεις εργασιας. Δεν τις μισουν γιατι δεν βρισκονται εκει λογω απελπισιας. Προ brexit , τωρα θα γινει ενας χαμουλης κι εκει.
Βασικα στην Αγγλια οπως και σε αλλες χωρες οι εργαζομενοι απευθυνονται σε ατζεντη για να βρουν δουλεια. Δεν παει ο εργαζομενος στην επιχειρηση απ' ευθειας να ζητησει δουλεια. Αναλογα με τα προσοντα ο ατζεντης σε φερνει σε επαφη με τους εργοδοτες για να περασεις τις αναλογες συνεντευξεις. Μετα απο 1-3 προσπαθειες συνηθως προσλαμβανεσαι γιατι ο ατζεντης σε στελνει στοχευμενα σε επιχειρησεις που εχουν αναγκη απο προσωπικο με τα προσοντα σου.
Στη Γαλλια οι προσληψεις γινονται μεσω εταιριων ανθρωπινου δυναμικου HR ή ειδικων τμηματων HR στις μεγαλες εταιριες. Πανω κατω αυτο που γινεται και σε πολλες μεγαλες ελληνικες επιχειρησεις.

8avos

Member
Εκτός αν δεν γνωρίζει την γλώσσα, όπως Έλληνες στην Γερμανία που ζουν πραγματική δουλεία στα ελληνικά εστιατόρια μέχρι να μάθουν λίγα γερμανικά και να φύγουν

Ζώντας στην Γερμανία και χωρίς να έχω την παραμικρή εξάρτιση απ τον τομέα την εστίασης,θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο Έλληνας υπάλληλος ζει την «πραγματική δουλεία» γιατί :
•δεν είναι εις θέσιν να μάθει μια ξένη γλώσσα στα -ήντα του ή και -άντα του
•αυτομάτως εξοικονομει χρημα από την δωρεάν διαμονή του σε κατάλυμα της επιχείρησης όπου εργάζεται
•η διαμονή στο 99% είναι πάνω από τα εστιατόρια Οποτε λύνεται άμεσα το ζήτημα μετακίνηση
•γνωρίζει από πριν ότι μπορεί να διεκδικήσει ένα επίδομα στην Γερμανία,ζητώντας απ τον εργοδότη να μην του δηλώσει ολόκληρο το εισόδημα.

Ζούμε στο 2020,η ενημέρωση είναι άπλετη,οποτε μην πιστεύεις ότι όλοι έρχονται με τα ανάλογα εφόδια κ τελικά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης Ελλήνων επιχειρηματιών.Απλα την δουλειά τους θέλουν να κάνουν πιάνοντας Κώτσο κάναν εστιάτορα σε χωριό κ όταν δεν τους βγαίνει μπαίνουν στο fb κ γράφουν κατεβατά,δεν πάει όμως στην ανάλογη υπηρεσία να τους καταγγείλει ώστε να πάρει αυτά που δικαιούται με μπόνους αποζημίωση!Δεν αναρωτήθηκες ποτε γιατί;

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Λοιπόν ο τίτλος του θέματος είναι "Τουρισμός στην Ελλάδα" Μείνετε εντός θέματος.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Βλέπω ότι αρκετοί λένε να ξοδευτεί και το τελευταίο σεντ εντός χώρας, και να προτιμήσουμε διακοπές εντός συνόρων καθώς τα χρήματα γυρνάνε πίσω. Εννοείται πως αυτό έχει μία βάση, ειδικά σε μικρές κοινωνίες και συμφωνώ μέχρι ένα σημείο.
Αλλά αν μιλάμε γενικά, άρα για μεγάλη αγορά όπως είναι μια ολόκληρη χώρα, τι θα γίνει αν το ίδιο πούνε ταυτόχρονα οι Γερμανοί, οι Ρώσοι και δεν ξέρω εγώ ποιοι άλλοι και δεν έρθουν στην Ελλάδα διακοπές? Δεν θα πάθουμε πανωλεθρία? Διότι σε άλλο ποστ συμφορουμίτη, αναφερόταν ότι το 20% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό.

Δηλαδή αν ταυτόχρονα μας έπιανε όλους στον πλανήτη μανία με το να στηρίξουμε τα εγχώρια καταλύματα (είτε γιατί...έτσι, είτε για λόγους ανωτέρας βίας όπως τώρα), νομίζω ότι δεν θα είμασταν και πολύ κερδισμένοι.
Οπότε μου φαίνεται μια χαρά το πώς μοιραζόμαστε μέχρι τώρα εντός ή εκτός συνόρων.

tsampi90

Member
@tsampi90 καλά τα λές περι έγκαιρης κράτησης καταλυμάτων, αλλά να σου θυμίσω και εσένα οτι σε αυτή τη χώρα δεν είναι όλοι εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και τουριστικοί υπάλληλοι ή μεγαλοεπιχειρηματίες για να μπορούν όλοι να μπούνε στη διαδικασία του να κλείνουν καταλύματα μήνες πριν. Το να σου κόψουν την άδεια 10 μέρες πριν το ταξίδι, δεν μπορείς να το προβλέψεις 8 μήνες πριν...και μετά να μην πω πως τρώς τη "φόλα"
Δεν αντιλεγω αλλά και οι τουριστικοί υπάλληλοι και οι δάσκαλοι και ο καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί στην ανάγκη να αλλαξει το ταξίδι του ή να το ακυρώσει. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές κατά τη διαδικασία της κράτησης όπως η free cancellation και άλλες που τις γνωρίζετε φυσικα,είστε από τους παλαιότερους του φόρουμ. Το ότι υπάρχουν και αυτές οι πιθανότητες δεν σημαίνει ότι ο κάθε επιχειρηματίας που έχει μεγάλη ζήτηση πρέπει να κρατάει χαμηλά τις τιμές του. Έχει τύχει πολλές φορές και το αντιθετο, να μείνει ένα ποσοστό δωματίων άδειο και να πέσουν προσφορές ώστε να καλυφθεί η πληρότητα του κατάλυματος.
Επίσης όταν αποφασίζουμε να ταξιδέψουμε τελευταία στιγμη προσπαθούμε να είμαστε και πιο ευέλικτοι,άλλωστε υπάρχει πληθώρα επιλογών στην Ελλάδα.

Γενικοτερα μιλωντας, είναι υποκειμενικό το πόσο ακριβα ή φθηνά θεωρεί κάποιος ότι πληρώνει κάτι. Για παράδειγμα για μένα μια διαμονή στη Σαντορίνη με 350€ το άτομο μπορεί να φαίνεται φυσιολογική και να θεωρώ ότι η θεα με αποζημιώνει ενω κάποιος άλλος να θεωρεί το ηλιοβασίλεμα υπερεκτιμημενο.

Επίσης μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι δεν αξίζει να πληρώνει σε ένα "κωλονησο" 400€ για ένα διαμέρισμα αλλά και εγώ που πληρωνα 400€ στην Αθήνα, σε μια πολυκατοικία του 50 στο Παγκράτι,εποχές προ airbnb, όταν σπούδαζα δεν αντιμετώπισα την συγκατάβαση κανενος, αφού όλοι λέγανε τόσο πάνε οι τιμές στα "καλά" σπιτια... (Και εννοούσαν φυσικά ότι δεν θα πέσει το ταβάνι να με πλακώσει οπότε πρέπει να είμαι κ χαρούμενη)...
Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι ως επαγγελματίας θα προσπαθήσω να πουλήσω το προϊόν μου και να μεγιστοποιησω τα κέρδη μου και ως πελάτης θα κοιτάξω να πάρω την καλύτερη προσφορά. Όμως δεν θα μιλήσω απαξιωτικά για κανέναν γιατί είναι φυσικό ο καθένας να κοιτάει το συμφέρον του.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το ότι υπάρχουν και αυτές οι πιθανότητες δεν σημαίνει ότι ο κάθε επιχειρηματίας που έχει μεγάλη ζήτηση πρέπει να κρατάει χαμηλά τις τιμές του. Έχει τύχει πολλές φορές και το αντιθετο, να μείνει ένα ποσοστό δωματίων άδειο και να πέσουν προσφορές ώστε να καλυφθεί η πληρότητα του κατάλυματος.
Επίσης όταν αποφασίζουμε να ταξιδέψουμε τελευταία στιγμη προσπαθούμε να είμαστε και πιο ευέλικτοι,άλλωστε υπάρχει πληθώρα επιλογών στην Ελλάδα.
Αυτο που θα ήθελα εγώ προσωπικά, γιατί μόνο για τον εαυτό μου θα μιλήσω, είναι να υπάρχει και η ανάλογη σχέση τιμής και ποιότητας. Το εχουν πει κι άλλοι αυτό και με αυτό συμφωνώ. Δεν μπορούν όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού να πουλάν στην ίδια τιμή όταν δεν προσφέρουν τα ίδια!
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, επέτρεψε μου να αναφέρω ένα. Όταν νοίκιασα αυτοκίνητο στη Λέρο ανακάλυψα σε ένα λόφο που έκανα το κατσίκι ότι το χειρόφρενο του αυτοκινήτου δεν πιάνει... Με λίγα λόγια σκοτωστρα! Αυτό το όχημα είχε την ίδια τιμή σε όποιον και να το νοίκιαζα . Τον έπεισα να μου κόψει ένα ταληρο τη μέρα γιατί θα το είχα για αρκετές μέρες και ήμουν ένα άτομο. Χαμένος σίγουρα δεν βγήκε αυτός αλλά εγώ κυνηγούσα το αυτοκίνητο να μη φύγει στα γκρεμια που είχα πάει...
Επέτρεψε μου να αμφιβάλω για τις επιλογές που έχουμε ώρες ώρες..

Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι ως επαγγελματίας θα προσπαθήσω να πουλήσω το προϊόν μου και να μεγιστοποιησω τα κέρδη μου και ως πελάτης θα κοιτάξω να πάρω την καλύτερη προσφορά. Όμως δεν θα μιλήσω απαξιωτικά για κανέναν γιατί είναι φυσικό ο καθένας να κοιτάει το συμφέρον του.
Αυτή είναι και η έννοια του επιχειρείν! Δεν διαφωνώ καθόλου.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Να πω και κάτι τελευταίο, το οποίο πιο πολύ παράπονο είναι και καημός...
Γιατί πρέπει να πληρώσω τα κέρατα μου για να μπορέσω να επισκεφτώ τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου;;;
Ακόμα και σε χαμηλή σεζόν είναι πανάκριβα...Μόνο στο Μάτσου Πικτσου έδωσα τόσα... Κλαψ

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
To να απασχολείς εργαζόμενους 7μέρες την εβδομάδα και να δουλεύουν 15 ώρες τη μέρα τουλάχιστον, να φανταστώ οτι θεωρείς φιλανθρωπία. Ακόμα και να δηλώνεις όλες τις υποχρεώσεις σου, για αυτούς τους υπαλλήλους στο κράτος, αυτού του είδους η εργασία είναι απάνθρωπη και εξοντωτική!

Να φανταστώ οτι αυτός είναι ο "ρυθμός" ανάπτυξης που προτείνεις.
Ειδικά η σύγκριση του κατακεφαλήν ΑΕΠ του κατοίκου της Σαντορίνης με αυτό του κατοίκου των Γρεβενών έχει πολύ ενδιαφέρον. Διαβάζοντας σε, κάποια στιγμή νόμιζα οτι Ελλάδα είναι μόνο απο Αράχωβα και κάτω. Ευτυχώς το έσωσες.

Να σας θυμίσω οτι η "βαριά βιομηχανία" στην Ελλάδα μπορεί να είναι ο τουρισμός, αλλά δεν μπορέι να είναι μόνο ο τουρισμός η πηγή εσόδων ενός κράτους. Επίσης να σας θυμίσω οτι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν Έλληνες πολίτες που εργάζονται 12 μήνες το χρόνο σε πολλούς άλλους τομείς, τους οποίους μόλις απαξιώσατε (γιατροί, δικηγόροι κτλ), γιατί η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός. Στο βωμό αυτό λοιπόν η "φουκαριάρα" καμαριέρα βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας 15ωρα. Ας είναι.

@tripakias μπορείς να μου πεις πότε ακριβώς σε έθιξα προσωπικά, όταν χαρακτήρισα μίζερο τον επιχειρηματία της Σαντορίνης που νοικιάζει 9000€/βραδιά το δωμάτιο, και φέτος μόνο (που τα πράγματα δεν πανε καλά) κλαίγεται για την οικονομική του δυσχέρια;
Εξ αυτού δέχθηκα ύβρεις και χαρακτηρισμούς που στην τελική δείχνουν και ένα επίπεδο. Επίσης ποιος σε έχρησε υπερασπιστή όλου του τουριστικού τομέα; Είναι δυνατόν να λογοδοτείς για τον καθένα;
Επίσης να πω οτι όταν θα ζητήσω καλύτερη τιμή, σε όποια υπηρεσία ή αγαθό θέλω να αποκτήσω, υπάρχει και η απάντηση "αν θέλεις καλύτερη τιμή, μόνο χωρίς απόδειξη".

Όπως ορίζεται (δυστυχώς) και ο μαλάκας Έλληνας τουρίστας αγαπητέ...
Όταν κάποια στιγμή έγραψες οτι "χαίρεσαι" που κάποιοι κατάλαβαν επιτέλους τι θα πει να μην έχεις στοιχειώδεις υπηρεσίες και αγαθά στο τόπο διαμονής σου, να ξερες πόσο σε κατάλαβα!

@tsampi90 καλά τα λές περι έγκαιρης κράτησης καταλυμάτων, αλλά να σου θυμίσω και εσένα οτι σε αυτή τη χώρα δεν είναι όλοι εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και τουριστικοί υπάλληλοι ή μεγαλοεπιχειρηματίες για να μπορούν όλοι να μπούνε στη διαδικασία του να κλείνουν καταλύματα μήνες πριν. Το να σου κόψουν την άδεια 10 μέρες πριν το ταξίδι, δεν μπορείς να το προβλέψεις 8 μήνες πριν...και μετά να μην πω πως τρώς τη "φόλα".

@Elena2508 ναι η Ελλάδα είναι ένας απο τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου, αλλά εμείς οι Έλληνες τουρίστες που τα θέλουμε όλα δικά μας, δεν το εκτιμάμε και πάμε στο εξωτερικό
You missed the point dear....

Το αγαθό της παιδείας και της γνώσης, είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και καλό είναι να μην το ισοπεδώνουμε μπροστά στο βωμό του χρήματος! Γιατί τότε θα πάμε όλοι να ζήσουμε στο εξωτερικό και θα ερχόμαστε στην "Ελλάδα των ξένων" να κάνουμε διακοπές....

Με εκτίμηση
Ο @##$^^& Ελληνας τουρίστας
Respect.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651