• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Είναι προφανές ότι υπάρχουν εποχικοί εργαζόμενοι που όταν γυρίσουν δουλεύουν μαύρα + επίδομα...απλά είπα να μην το γράψω σε δημόσιο φόρουμ.
Πεφτω απο τα συννεφα...βρε φιλε, εσυ πιστευεις οτι εργαζομενοι με οικογενεια ενοικιο, ι.χ. και καρτα ανεργιας καποιων ετων πως ζουνε, με τα 300 του ΚΕΑ ?

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Συμφωνω μαζι σου σε οτι εχεις πολυ αναλιτικα γραψει!!!!
Εγώ πάλι δεν συμφωνώ με την τακτική του να εγκαταλείπω τη χώρα μου και να πηγαίνω μόνο εξωτερικό διακοπές.
Δεν στηρίζουμε έτσι το σπίτι μας...

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Μα γιατι να τον καταγγειλεις, ο ανθρωπος σου δινει οτι δικαιουσαι, σωστα ?
Αυτο ειναι σιγουρο, ειδικα σε μικρες πολεις οπως εμεις !!!
Πρέπει όμως να είμαστε δίκαιοι. Δεν υπάρχουν μόνο κακοί εργοδότες και καλοί εργαζόμενοι. Εχοντας εργαστεί 13 χρόνια ως ελέγκτρια Επιχειρήσεων στο πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) εκ των οποίων τα 3 σε νησί των Κυκλάδων, μου έτυχε αρκετές φορές εργαζόμενοι που είχαν κάνει συμφωνία να πληρώνονται με μαύρα λεφτά, είτε επειδή ήταν περισσότερα, είτε επειδή έπαιρναν επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, να ερχονται στο τέλος της σαιζόν και να κάνουν καταγγελία στον εργοδότη τους για ένσημα.

Τα ήθελαν όλα δικά τους. Σε αυτή την περίπτωση το κράτος δεν μπορεί να προστατέψει τον εργοδότη, βέβαια!

Ntt

Member
Πεφτω απο τα συννεφα...βρε φιλε, εσυ πιστευεις οτι εργαζομενοι με οικογενεια ενοικιο, ι.χ. και καρτα ανεργιας καποιων
Ναι αλλά όταν είπα για εργαζόμενους που δουλεύουν 4 μήνες + μετα επίδομα, έπεσε σχόλιο το επίδομα είναι 3 μήνες. Είπα να θεωρήσω αυτονόητο ότι δουλεύουν και μαύρα.

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Δεν ξερω τι εννοεις αλλα οι ελεγκτες του ΣΕΠΕ ελεγχουν για τα εργασιακα δικαιωματα και την τηρηση των κανονων ασφαλειας και υγιεινης μιας επιχειρησης και επιβαλλουν προστιμα οταν βρισκουν παραβασεις.
Εννοώ ότι μπορεί να ρίχνουν πρόστιμα στον εργοδότη, δεν μεριμνούν όμως να πάρει ο εργαζόμενος τα χρήματά του. Δεν τα παίρνουν από τον εργοδότη να τα αποδώσουν στον εργαζόμενο.

Τα πρόστιμα τα εισπράττει το κράτος!

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Πρέπει όμως να είμαστε δίκαιοι. Δεν υπάρχουν μόνο κακοί εργοδότες και καλοί εργαζόμενοι. Εχοντας εργαστεί 13 χρόνια ως ελέγκτρια Επιχειρήσεων στο πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) εκ των οποίων τα 3 σε νησί των Κυκλάδων, μου έτυχε αρκετές φορές εργαζόμενοι που είχαν κάνει συμφωνία να πληρώνονται με μαύρα λεφτά, είτε επειδή ήταν περισσότερα, είτε επειδή έπαιρναν επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, να ερχονται στο τέλος της σαιζόν και να κάνουν καταγγελία στον εργοδότη τους για ένσημα.
Ενα ματσο τετοια περιστατικα...πολλοι μα παρα πολλοι εργαζονται μαυρα παντα σε συνεννοηση με το αφεντικο για να μη χασουν τα επιδοματα...η φαση ειναι οταν στραβωσει η κατασταση μεταξυ αφεντικου και υπαλληλου και τον παει στο ΣΕΠΕ...εκει αναρωτιεσαι αν η μλακια ειναι πιστοποιημενη με ISO9000...για τον υπαλληλο μιλω και τις απαιτησεις του !!!

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Εννοώ ότι μπορεί να ρίχνουν πρόστιμα στον εργοδότη, δεν μεριμνούν όμως να πάρει ο εργαζόμενος τα χρήματά του. Δεν τα παίρνουν από τον εργοδότη να τα αποδώσουν στον εργαζόμενο.

Τα πρόστιμα τα εισπράτει το κράτος!
Νομιζω οτι το ΣΕΠΕ κινει και τη διαδικασια της μηνυσης αν δεν τα βρουνε οι εμπλεκομενοι !!!

Nikos86

Member
To να απασχολείς εργαζόμενους 7μέρες την εβδομάδα και να δουλεύουν 15 ώρες τη μέρα τουλάχιστον, να φανταστώ οτι θεωρείς φιλανθρωπία. Ακόμα και να δηλώνεις όλες τις υποχρεώσεις σου, για αυτούς τους υπαλλήλους στο κράτος, αυτού του είδους η εργασία είναι απάνθρωπη και εξοντωτική!
Να φανταστώ οτι αυτός είναι ο "ρυθμός" ανάπτυξης που προτείνεις.
Ειδικά η σύγκριση του κατακεφαλήν ΑΕΠ του κατοίκου της Σαντορίνης με αυτό του κατοίκου των Γρεβενών έχει πολύ ενδιαφέρον. Διαβάζοντας σε, κάποια στιγμή νόμιζα οτι Ελλάδα είναι μόνο απο Αράχωβα και κάτω. Ευτυχώς το έσωσες.

Να σας θυμίσω οτι η "βαριά βιομηχανία" στην Ελλάδα μπορεί να είναι ο τουρισμός, αλλά δεν μπορέι να είναι μόνο ο τουρισμός η πηγή εσόδων ενός κράτους. Επίσης να σας θυμίσω οτι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν Έλληνες πολίτες που εργάζονται 12 μήνες το χρόνο σε πολλούς άλλους τομείς, τους οποίους μόλις απαξιώσατε (γιατροί, δικηγόροι κτλ), γιατί η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός. Στο βωμό αυτό λοιπόν η "φουκαριάρα" καμαριέρα βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας 15ωρα. Ας είναι.
Που κολλα αυτο με αυτο που σου ειπα εγω μονο εσυ το καταλαβες. Το να μενεις στο σπιτι μου 10 χρονια χωρις να εχεις πληρωσει ενα ενοικιο ειναι καλη πραξη α μην τι αλλο. Τα αλλα που λες που κολλανε, εγω μια υπαλληλο εχω οχταωρο την δηλωνω και της δινω και εξτρα στο χερι και δουλευει 5 ωρο! Τωρα με την καραντινα δεν την εχω σε αναστολη αλλα της δινω κανονικα τα λεφτα κι ας πηγαινει 2 φορες την εβδομαδα. Ξερω οτι δεν με πιστευεις αλλα ετσι κανω. Αλλα δεν προτεινεις και συ κατι απλα ενοχληθηκες επειδη δεν πηγες Μυκονο ή Σαντορινη διακοπες φθηνα τον Αυγουστο ή επειδη πληρωσες ακριβα την σαλατα ή την μακαροναδα! Σιγα που σε επιασε ο πονος για την φουκαριαρα την καμαριερα ουτως ή αλλως αν διαβασεις σε αλλο ποστ μιλησα για αυξηση του κατωτατου μισθου. Πες μας και συ τι τιμες να βαζουμε και ποτε σε βολευει να βγαζουμε τα πακετα προσφορων για το νησι μας, μην σε αναγκαζουμε να κανονιζεις την αδεια σου νωριτερα! Θα προσαρμοσοσουμε τις αναγκες της οικονομιας στα γουστα σου! Οχι καλε τι απο την Αραχωβα και κατω ειναι Ελλαδα.? Ισα ισα αγαπαμε και πανω αφου μας προτιμανε τα κωλονησα οι γεροι απο την Βορεια Ελλαδα για τα αρθριτικα τους! επειδη και συ δεν κανεις προτασεις αλλα πικροχολη κριτικη πες μας και συ με τι ασχολεισαι αν επιτρεπεται να κανουμε και μεις τις προτασεις μας. Αλλα ασ' το δεν το ' χω, βαριεμαι!

Last edited:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ναι αλλά όταν είπα για εργαζόμενους που δουλεύουν 4 μήνες + μετα επίδομα, έπεσε σχόλιο το επίδομα είναι 3 μήνες. Είπα να θεωρήσω αυτονόητο ότι δουλεύουν και μαύρα.
Πριν λίγο μέλος του φόρουμ έδωσε την δικιά της μαρτυρία για την εργασιακή της κατάσταση πέρυσι. Αυτή ξέρει πολύ καλά τι πληρώθηκε, τι επίδομα πήρε και για πόσο. Όμως εντάξει όλα, αφού δούλεψε και μαύρα. Ντροπή της που παραπονιέται.

(@KIKI σαφέστατα δεν σοβαρολογώ και δεν χρειάζεται να απαντήσεις τίποτα)

Ntt

Member
Εγώ πάλι δεν συμφωνώ με την τακτική του να εγκαταλείπω τη χώρα μου και να πηγαίνω μόνο εξωτερικό διακοπές.
Δεν στηρίζουμε έτσι το σπίτι μας...

Άσε φίλε ο μέσος Έλληνας θέλει χρήμα, αλλά προϊόντα εξωτερικού. Όταν τους πει με ίδιο ποιότητα το ελληνικό έχει 10 ευρώ, το ξένο 9.

Δεν κατανοούν ότι όσο καταναλώνουν εσωτερικά, σε ελληνικά μαγαζιά, ελληνικά προϊόντα, το χρήμα γυρίζει.

Αλλά μετά κατηγορούν τους φοροφυγαδες στα νησιά Cayman.
Εκτός αν ξέρετε πολλά συνοικιακά μαγαζιά με λογαριασμούς στα νησιά Cayman.

Και μην πάτε μακριά, πόσοι από εμάς αν βρουν ένα πρακτορείο εξωτερικού θα κλείσουν αεροπορικά μέσω αυτού για 2 ευρώ διαφορά?
Δεν μιλάω για μεγάλες διαφορές τύπου 50 ευρώ.

Ntt

Member
@katkats γιατί με είδες να συμφωνώ?
Όμως όπως είπες είναι 1 μέλος, εκτός αν αποτελεί δείγμα για τον τουρισμό.

Φυσικά δεν θα πάρει κάποιος τα ίδια λεφτά στα Γρεβενά και τα ίδια στην Μύκονο.

Σε όλα τα επαγγέλματα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα και όχι μόνο.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Διότι ως γνωστον οι δουλειες στην Ελλαδα είναι τόσο πολλες ειδικά τον χειμωνα που μπορεις να δουλεψεις μαύρα . Μπας και ζεις σε άλλη χωρα ;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος