Samion
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Παλέρμο
Η Μπολονια που κολλαει? Η Τοσκανη η τουρλου τουρλου...Και μια μερα κιολας. Βγαλτη κ προσθεσε αλλη μια στην Τοσκανη.
Last edited:
Η οποια, οπως την ξερουμε, δεν έχει καμμια σχεση με τη Μπολονια.Μόνο για τη μακαρονάδα μπολονέζ ξέρω.
Η μακαρονάδα η μπολονέζ ΅αλά ελληνικά΅ προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την κακαρονάδα μπολονέζ ΅αλά Μπολόνια΅. Στην γενέτειρα Μπολόνια τρώει κάποιος τις αυθεντικές ταλιατέλες μπολονέζ. Όλα τα άλλα που ξέρουμε είναι παραλλαγές.Η οποια, οπως την ξερουμε, δεν έχει καμμια σχεση με τη Μπολονια.
Αγαπητή Grerena,να σε ευχαριστήσω για τη βοήθεια σου καυ τις πληροφορίες που μου έδωσες. Ιδιαίτερα μου άρεσε η πρότασή σου για το χωριό του DaVinci που σίγουρα θα το ενσωματώσω στο πρόγραμμα μου.Επειδή λοιπόν έχω και εγώ την ίδια λογική με σένα (θα ξεκουραστώ όταν γυρίσω στην Ελλάδα) θα έλεγα ότι ΅βγαίνει΅ το πρόγραμμά σου. Εχω κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά με αφετηρία τη Ρώμη (από νότο προς βορρά και πίσω).
΄Θα σου πρότεινα όμως μια μικρή τροποποίηση: αν μπορείς να βάλεις μια διανυκτέρευση από τις 5 στη Σιένα, για να περιηγηθείς πιο άνετα στους δρόμους του κρασιού και να δεις και τη Σιένα πιο καλά. Στα πλαίσια της ημερήσιας μαζί με άλλα, μέχρι να παρκάρεις έξω από τα τείχη και να περπατήσεις μέχρι την πλατεία και να δεις και κανα δυό άλλα πράγματα θα σου ΅φάει¨ κανένα τετράωρο το λιγότερο και 2 ώρες στο San Cimigniano συν το χαλαρό του δρόμου νυχτώνει και νωρίς...... (εγώ είχα πάει καλοκαίρι και διανυκτέρευσα κιόλας Σιένα). Σκέψου το.
Επίσης στην ημερήσια που θα κάνεις στην Πίζα κάνε μια μικρή στάση στο Vinci. Είναι πάνω στη διαδρομή, είναι το χωριό του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, έχει το σπίτι του, ένα ωραίο μικρό μουσείο, ωραίο καφέ και είναι και λίγο ΅¨εκτός πεπατημένης΅¨ που εμένα τουλάχιστον μου αρέσουν και αυτά.
Αυτές είναι οι προτάσεις μου.
Α! Μπολόνια δεν έχω πάει (ακόμα). Μόνο για τη μακαρονάδα μπολονέζ ξέρω. Περιμένω τα δικά σου νέα.
Οτι και να κάνεις καλά να περάσεις!!!
Αγαπητέ Samion, κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη. Η Μπολόνια, εάν διάβασες το ενδεικτικό πρόγραμμά μου, είναι η πόλη άφιξης και αναχώρησης, καθώς δεν βρήκαμε άλλη διαθέσιμη απ'ευθείας πτήση για Φλωρεντία.Η Μπολονια που κολλαει? Η Τοσκανη η τουρλου τουρλου...Και μια μερα κιολας. Βγαλτη κ προσθεσε αλλη μια στην Τοσκανη.