• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Καναδάς Τορόντο, Καναδάς

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Σ'ευχαριστω πολυ patyyy!

Λοιπόν, κατι που κάνω πάντα όπου και να πάω ειναι να ψωνίζω... και δε θα μπορούσαν να λειψουν τα ψωνια απο το συγκεκριμένο ταξίδι, ειδικά τωρα που το ευρω υπερτερει του δολαρίου. Βεβαια γενικά η αγορα του Καναδα δεν ειναι οπως της Αμερικής, ωστοσο αν ξέρεις που να πας βρισκεις πραγματα πολυ καλα και ποιοτικά σε πολυ καλες τιμες. Αφιερωσαμε λοιπον αρκετες μερες στα εμπορικα κεντρα μεσα στο Τορόντο αλλα και σε πολεις γυρω απο αυτο. Ειχα παει λοιπον προετοιμασμενη και ειχε τυχει να διαβασω για ενα outlet στη Mississauga και ηθελα πολυ να το επισκεφτω. Και κατανταω γραφική, αλλα πηγαμε πρωι και φυγαμε αργα το απογευμα. Πραγματικά αγορασα επωνυμα ρουχα για τον μικρο με 5-10 δολαρια το κομματι, ρουχα για μενα και το συζυγο επισης πολυ οικονομικα. Το ίδιο εγινε και σε ένα αλλο outlet, θα με συγχωρήσετε όμως γιατι δεν θυμαμαι καθολου την περιοχή που βρισκόταν, περιπου μια ωρα απο το Τορόντο. Πηρα στο παιδι 3 ζευγαρια αθλητικά Reebock για 20 δολάρια!! Αλλα το αγαπημενο μου μαγαζι (απο αποψη τιμών) ειναι τα Winners. Μονο επωνυμα ρουχα μονιμως - 50%. Γενικα η αγορα του Τοροντο με ενθουσιασε! Αυτο όμως που με εξεπληξε και μου εδωσε να καταλαβω ποσο μπροστα ειναι οι άνθρωποι , ειναι το "THE PATH". Προκειται για ενα υπογειο τουνελ περιπου 27 χιλιομετρων κατω απο το Downtown Toronto με καθε ειδους καταστηματα, το οποιο κατασκευαστηκε για να ψωνιζουν και να κινουνται οι Καναδοι διχως να κρυώνουν το χειμωνα! Απιστευτο?? Περιπου 50 κτηρια συνδεονται με το Path, εχει πανω απο 1000 καταστηματα και απ'οτι εμαθα δεν ειναι δημιουργημα της συγχρονης εποχης αλλα ξεκίνησε γυρω στο 1900. Η αληθεια ειναι ότι ειναι δυσκολο να προσανατολιστεις αλλα φανταζομαι οι κάτοικοι δε θα εχουν ιδιαιτερο προβλημα. Περπατησαμε αρκετα, σε ορισμενα σημεια ειναι αρκετα στενο, αλλα παντως δεν καταλαβαινεις ότι βρισκεσαι κάτω απο τη γη. Και το 2008 σκεφτονταν να το επεκτείνουν. Για να δουμε!

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Ένα αλλο δημοφιλες αξιοθεατο του Τορόντο ειναι το Casa Loma, μια τεραστια κατοικία που εξωτερικά μοιαζει με κάστρο, και αποτελειται απο 98 δωμάτια. Κατασκευαστηκε το 1914, μαλλον τοτε ολοκληρωθηκε η κατασκευη του και ιδιοκτητης του ήταν ένας παμπλουτος επιχειρηματιας, που ταξιδευοντας στην Ευρωπη και εντυπωσιασμενος απο την αρχιτεκτονικη που συναντησε εμπνευστηκε τη δημιουργια του συγκεκριμενου σπιτιου. Το εχτισε, το γεμισε με εργα τεχνης απο ολον τον κοσμο και εκανε αμετρητες φιλανθρωπικες εκδηλωσεις μεσα σε αυτο. Λεγεται ότι το σπιτι ειναι γεματο κρυψωνες και μυστικα περασματα καθως και υπογεια τουνελ [που κατεληγαν στους σταυλους. Λιγα χρονια μετα την κατασκευη του σπιτιου, ο ιδιοκτητης πτωχευσε και το κτηριο περασε στα χερια του Καναδικου κρατους, που καποτε μαλιστα σκεφτηκαν να το γκρεμισουν. Και ευτυχως που δεν το εκαναν. Το"σπιτι στο λοφο" οπως σημαινει η ονομασια Casa Loma ειναι πανεμορφο! Εσωτερικα συντριβάνια και πολλα λουλουδια, τεράστια βιβλιοθηκη, ψηλοταβανα δωματια, ευηλιες κρεββατοκαμαρες, τα παντα προσεγμενα και καθαρα! Αλλα το καλυτερο ειναι οι κηποι!! Οταν πηγα ηταν Μαιος και τα λουλουδια ηταν ανθισμενα, απιστευτα χρωμματα, μεγαλη ποικιλια λουλουδιων πλακοστρωτα μονοπατια και τα παντα καλοδιατηρημενα. Η αληθεια ειναι ότι το Casa Loma δινει πολλά χρηματα στο κρατος και ετσι φροντιζουν να το διατηρουν μια που η επισκεψιμοτητα ειναι μεγαλη. Υπαρχει επισης και καταστημα δωρων (οχι απο εκει δεν αγορασα τιποτα). Εκει αφιερωσαμε περιπου 2 ωρες και θεωρω ότι ηταν αρκετες!

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Άλλος ενα "ενδιαφέρον" περιπατος ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινο (με τσουχτερή όμως θερμοκρασια στην Chinatown του Τορόντο η οποια μαλιστα βρισκεται στο κεντρο της πολης. Μπορω να πω ότι ένιωσα πως ξαφνικά μεταφερθηκα σε εναν αλλο κοσμο, σε μια άλλη πολη εντελως διαφορετικη. Σε όλο το Τοροντο δεν ειδα πουθενα ουτε ενα σκουπιδακι, το παραμικρο πεταμενο στο δρομο ή στα πεζοδρομια ή στα παρκα. Ε, στην Chinatown απογοητευτηκα, κουτες πεταμενες εξω απο τα καταστηματα, παραξενες μυρωδιες σε ορισμενα σημεια, και οταν εξεφρασα την απορια μου στην ξαδερφη μου εκεινη μου απαντησε "και που να δεις την Chinatown στη ΝΥ". Της απαντησα ότι δεν χρειάζεται. Δεν ενθουσιάστηκα. Ενταξει ήταν κατι το διαφορετικό, ο κόσμος ήταν πολύ φιλικος και οι τιμες γενικα στα προιοντα, τροφιμα ή μη ήταν καλες, οπως και καποια μαγαζια με παραδοσιακα κινεζικα ρουχα μου κινησαν το ενδιαφερον. Όμως ήταν τοσος ο συνωστισμός, κουτουλουσε ο ενας τον αλλον καθως περπατουσαμε στο δρομο, κατι σαν καλοκαιρινο βραδακι στο λιμανι των Χανίων, οι μυρωδιες που αναδύονταν ήταν αλλοτε καλες άλλοτε ασχημες, αλλοτε ... παραξενες. Ένα εκατομμυριο ταμπελες κρεμονταν μπροστα απο τα μικροσκοπικα καταστηματα, τοσες που κουραζοταν το ματι σου. Μετα απο αρκετο περπατημα και χαζεμα στα καταστηματα, ενα φιλικο μας ζευγαρι, Καναδεζες και οι δυο, μας εκαναν το τραπεζι σε ενα αγαπημενο τους εστιατοριο με αυθεντική κινεζικη κουζινα όχι τυπου Mandarin. Περιττο να σας πω ότι επιστρατευσα όλη μου την ευγενεια για να πω ότι μου αρεσε το φαγητο. Δεν μου αρεσε καθολου ουτε το φαγητο ουτο το γλυκο. Ο μικρος δεν εφαγε τιποτα, μονο λιγο ρυζι και αυτο με το ζορι. Δεν θυμαμαι το όνομα του εστιατοριου αλλα δεν το επιανε το ματι σου. Ο χωρος ηταν όμορφος, μεγαλος με τραπεζια ροτοντες και ενα μεγαλο ενυδρειο με διαφορα ψαρια στην εισοδο. Σε γενικες γραμμες η Chinatown δεν μου αρεσε, ηταν ομως μια διασκεδαστικη εμπειρια για ολους μας. Όσοι ομως θελουν να βρουν φθηνα προιοντα εδω ειναι το καταλληλο μερος να ψαξουν.

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Το τηλέφωνο χτυπησε ένα βραδάκι και ηταν η φιλη μας η Jule. "Τι θα λέγατε για φαγητό αυριο το μεσημεράκι?" Δεχτήκαμε με χαρα. Αυτο ειναι το καλο με τις διακοπες, ότι κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις ακομα και την τελευταια στιγμη. Διχως αγχος ( αποκαλύπτω το αιώνιο προβλημα μου!!). Η Jule έμενε τοτε στη Mississauga, μια διπλανη στο Τοροντο πολη η οποια αρχικά ξεκίνησε ως προάστιο του Τοροντο αλλά αναπτυχθηκε ραγδαία. Εκεί βρισκονται τα κεντρικά γραφεια πολλών μεγαλων εταιριών όπως η Microsoft και η Walmart. Ξεκινήσαμε λοιπον κατά της 10 το πρωι για να παμε νωρις και να πιουμε και καφεδάκι. Οδηγήσαμε για περίπου 45 λεπτα. H Mississauga είναι μια κλασσική μεγαλουπολη με ουρανοξύστες αλλά και παρα πολλα παρκα. Κάναμε μια γρήγορη βολτα στο κεντρο της πολης. Αυτό που με εντυπωσιασε είναι τα condos σε πολλά σημεια της πολης, πολύ ωραια να τα βλεπεις και ισως να μεινεις για λιγο στις διακοπες αλλά όχι για να μενεις για πάντα (εγω τουλάχιστον που ειμαι τυπος της μονοκατοικίας!). Και βεβαια τα παρκα, που συναντησαμε πολλά. Πολύ πρασινο για μια τοσο μεγαλη πολη! Έπισης πληροφοριακά χωρις να τα εχω δει αλλά όπως μου ειπαν η πολη εχει πολλά γηπεδα γκολφ, και ένα μονοπάτι πολλών χιλιομετρων στις οχθες της λιμνης Ontario, κομματι ενός μεγαλου παρκου στο οποιο εχουν επενδυσει πολλα! Να φανταστειτε εχει λεει μια αρκετα μεγαλη μαρινα, παιδοτοπο, περιοχες για πικ νικ, σαν τα δικα μας παρκα δηλαδη….Το σπιτι της φιλεναδας μας βρισκόταν λιγο εξω από την πολη, στα προάστεια της Mississauga. H διαδρομη από το κεντρο μεχρι το σπιτι ήταν πανεμορφη ! Βγαίνοντας από την πολη περάσαμε πολλες πανέμορφες μονοκατοικίες-μαιζονέτες, περιτριγυρισμένες από πανύψηλα δεντρα και περιποιημένους πεντακάθαρους κήπους. Όταν παρκάραμε στο σπιτι της Jule, ε τοτε ειπα θα μεταναστεψω. Ένα υπεροχο σπιτι, με ένα τεράστιο κήπο και απεναντι από τον δρομο ένα ποταμακι και ένα μικρο δασάκι! Ήταν φανερο ότι ηταν μια ακριβη περιοχη. Μετα το μεσημεριανο κάναμε μια βολτα με τα ποδια (να χωνεψουμε κιολας) κατά μηκος του ποταμου. Ο καθαρος αερας και οι μυρωδιες από τα δεντρα στην ατμοσφαιρα ήταν ό,τι χρειαζομασταν! Γυρισαμε πισω, ήπιαμε άλλο ένα καφεδακι και αργα το απογευμα πηραμε τον δρομο του γυρισμου. Δυστυχως ένα χρονο μετα το σπιτι πουλήθηκε και αγορασαν ένα condo κάτω στο κεντρο για να είναι κοντα με τη δουλεια τους και ετσι δεν θα το ξαναδουμε. Μια βολτα όμως στη Mississauga θα ήθελα να ξανακάνω.

Last edited by a moderator:

_antonis_

Member
Ωραία ιστορία, πολλές πληροφορίες!
Και ετοιμάζεις πάλι ταξίδι Τορόντο; Μπράαααβο...

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Ευχαριστω Αντώνη... ναι αφου θα παω Φλοριντα ευκαιρια ειναι να ξαναπαω. Το Τοροντο μου αρεσε παρα πολυ και ειναι αρκετα πραγματα που δεν μπορεσα να δω την προηγουμενη φορα.Ελπιζω να μου πανε ολα δεξια και να τα καταφερω!

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Οι περιγραφές σου Μαρία είναι πολύ όμορφες! Διαβάζω το κέθε κομμάτι σου με ενδιαφέρον ενώ αναβιώνουν μέσα μου μνήμες από το αντίστοιχο ταξίδι μου στο Lοs Angeles.

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
ευχαριστω Patty! Παντα γραφω πολυ γρηγορα συνηθως οταν κοιμουνται τα παιδια και ξεχναω πραγματα αλλα ελπιζω να το διορθωσω στην πορεια σε καποια φάση. Θα ήθελα πολυ να παρω Λος Αντζελες τελεια ήταν ε?

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
πολυ ωραιο ταξιδι
μ αρεσε που πηρες και το παιδακι σου μαζι , μπραβο , ελπιζω να το θυμαται οσο μπορει οταν θα μεγαλωσει
θελω κι εγω πολυ να παω στον Καναδα, αλλα δυστυχως εισητιριο φθηνοτερο απο 800 ευρω δε βρηκα.
Απο μικρη παντως ονειρευομουν τα δαση του Καναδά , ειναι πανεμορφα, ειδικα το φθινοπωρο με τα φυλλα απο σφενδαμι πεσμενα κατω.
ΥΓ Η πτηση Αθηνα - Τοροντο ηταν και η τελευταια της αγαπημενης σου Ολυμπιακης.

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Ευχαριστω Φενια! Ο μικρος θυμάται πολλα πραγματα ευτυχως!. Ο Καναδας οντως ειναι υπεροχος και την Ανοιξη οταν ανθίζουν τα λουλουδια. Πότε θες να πας? Εριξα μια προχειρη ματια με την Air Transat Και οι τιμη που δινει για 18/04 με 01/05 για Τοροντο ειναι 584 , η επιστροφη με απευθειας πτηση. Ριξε μια ματια στο site της Air Transat.
www.airtransat.gr

επισης η Lufthansa δινει στο πρωτο δεκαήμερο του Απριλη 650 αν και τοτε θα κανει κρυο. Ποτε θα ηθελες να πας?

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
η αληθεια ειναι οτι εχω φιλους αλλα ειναι στο Βανκουβερ, καιι απο εκεινη την πλευρα δε ψηνομαι.
Παντως γενικα, δεν ειναι στα αμεσα σχεδια μου , κατι μακρινο ισως κανω το καλοκαιρι αλλα θα ναι στην Ασία. Καναδά μάλλον θα συνδίαζα με κανα μήνα σπουδών σε πανεπιστήμιο ή κατι τέτοιο.
Έχεις κανει αλλα ταξια με το παιδι σου? Τωρα πρεπει να ναι γυρω στα 7, έτσι?:D

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Στο εξωτερικο τον έχω παρει ακομα στην Ουγγαρια οταν ήταν 2 χρονων. Στην Ελλάδα τον παιρνω όπου παω και τωρα πια και τη μπεμπα μαζι! Ναι ο μεγάλος ειναι 7. Παντως εχεις δικιο για το Βανκουβερ, δεν αξιζει τοσο πολυ, υπαρχουν πολύ ομορφοτερα μερη να πας. Το πανεπιστημιο του Τοροντο ειναι καταπληκτικο και ως χωρος αλλά και ως εκπαιδευτικο ιδρυμα οποτε πολυ καλη η σκεψη σου! Όπου και να πας καλα να περασεις!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88