Borealis
Member
καλά, θυμόμαστε και όταν υπήρχαν χρήματα...Αλλά εδώ δεν υπάρχουν ούτε καν χρήματα για να βάψουν και να συντηρήσουν την πολυκατοικία, δεν το συζητώ καν για τέτοια τέχνη.
καλά, θυμόμαστε και όταν υπήρχαν χρήματα...Αλλά εδώ δεν υπάρχουν ούτε καν χρήματα για να βάψουν και να συντηρήσουν την πολυκατοικία, δεν το συζητώ καν για τέτοια τέχνη.
Πολύ ωραία τοιχογραφία Γιάννη. Εδώ φαίνεται ότι αν υπάρχει διάθεση μπορείς να διορθώσεις πολλά πράγματα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις και πολλά χρήματα.Να και μια που τράβηξα εγώ στη Θεσ/νικη. Δεν είναι τόσο εντυπωσιακή και τρισδιάστατη σαν αυτές που είδαμε πριν αλλά και πάλι ομόρφηνε και έδωσε άποψη σε ένα άσχημο και παλιό κτίριο.
Το θέμα αυτό καθώς και το graffiti στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου ξεσήκωσε πληθώρα συζητήσεων στην πρωτεύουσα, με βασικά ερωτήματαΠάντως αν θυμάμαι και σε ένα άλλο θέμα με εξαιρετικους χρωματισμούς δημόσιων σκαλιών ανα τον κόσμο, και ενώ στην Αθήνα υπήρξε κάτι ανάλογο έγινε μήνηση και απαγόρευση στους καλλιτέχνες για καταστροφή περιουσίας! Οπότε τι να συζητήσουμε. Είμαστε πίσω σε όλα.
Το θέμα του Πολυτεχνείου δεν το είχα στο μυαλό μου. Το ξέχασα να σου πω την αλήθεια και δεν το είχα παρακολουθήσει λεπτομερώς, αλλά νομίζω είναι ειδική περίπτωση. Σαφέστατα δεν μπορεί ο καθένας να ζωγραφίζει ανεξέλεγκτα δημόσια ιστορικά κτίρια. Και καλό θα ήταν να γίνεται σε συννενόηση με τους φορείς ή ιδιοκτήτες της εκάστοτε οικοδομής.Το θέμα αυτό καθώς και το graffiti στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου ξεσήκωσε πληθώρα συζητήσεων στην πρωτεύουσα, με βασικά ερωτήματα
-Ποιος και γιατί είναι ο "φορέας" του καλού γούστου και με ποιον τρόπο το επιβάλλει σε μια πόλη/ γειτονιά;
-Έχουν οι κάτοικοι της γειτονιάς λόγο στις ¨εξωθεν" παρεμβάσεις από "χαρούμενους" ακτιβιστές;
Δεν είναι καθόλου απλοϊκά το ερώτηματα. Η "εικαστική" παρέμβαση στο Πολυτεχνείο ήταν μάλιστα προβληματική κατά τη γνώμη μου.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις με ένα δημόσιο κτήριο, όπως είναι το εμβληματικό κτήριο του Πολυτεχνείου, τότε όσο και άρτια αισθητικά να είναι η οποιαδήποτε παρέμβαση (που στη συγκεκριμένη περίοτωση νομίζω δεν ήταν, χωρίς φυσικά να είμαι ειδικός της τέχνης) δεν μπορεί να γίνεται ανεξέλεγκτα.Δεν είναι καθόλου απλοϊκά το ερώτηματα. Η "εικαστική" παρέμβαση στο Πολυτεχνείο ήταν μάλιστα προβληματική κατά τη γνώμη μου.