Τι φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιείτε;

Billouk

Member
- Sony ZV-E10L , για τις ανέσεις που προσφέρει.

- Μπορείς να πάρεις μία από τις Nikon Z fc - Ζ30 - Ζ50 με λίγα παραπάνω και με έναν αντάπτορα να χρησιμοποιείς και τους άλλους 3 φακούς που έχεις, εκτός από τον kit που έρχεται μαζί.

- Αλλιώς, μεταχειρισμένη Χ-Τ30 ή XS-10 με τον 18-55.

- Olympus OM-5 ή E-M5iii
Τώρα το πάμε μακριά αλλά αξίζει να πας σε mirroless και να χρησιμοποιείς ανταπτορα; Από θέμα βάρους εννοώ και πρακτικότητας.
Υποτίθεται ότι φεύγουμε ή φύγαμε από DSLR για αυτόν τον λόγο.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει, ρωτάω αν αξίζει σε σχέση με το να πουλήσεις το "παλιό" σου σύστημα.

escursione

Member
μηχανή μέχρι 500 ευρώ με μικρό όγκο που να βγάζει αρκετά καλές βραδυνές φωτογραφίες χωρίς έξτρα φακους υπάρχει?

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
μηχανή μέχρι 500 ευρώ με μικρό όγκο που να βγάζει αρκετά καλές βραδυνές φωτογραφίες χωρίς έξτρα φακους υπάρχει?
Υπαρχει αλλα εχει 800€.....με 500€ βρισκεις μηχανη που ειναι καλη μονο για ημερα.

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Προσωπικά για εμένα, η κορυφαία φωτογραφική που ανήκει στην κατηγορία compact και τα κάνει όλα αλλά δεν συμφέρει καθώς έχει στα 1.700€ στην καλύτερη περίπτωση....είναι η Sony RX10 IV. Οπότε λέω να συμβιβαστώ με την Panasonic Lumix FZ1000 II, η οποία παίζει στα 800€.....και μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι δεν είναι και πάρα πολλά τα 1.700 όταν ένας φακός για miroless έχει στα 1.000€, όμως εγώ σε κάθε ταξίδι εκτός από την φωτογραφική, κουβαλάω βιντεοκάμερα και drone, τα οποία έχουν και αυτά το κόστος και τον εξοπλισμό τους. Για αυτό και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1.000€ για φωτογραφική....προτιμώ να αγοράσω καινούργιο drone που πραγματικά από όταν βγήκαν στην αγορά, έχουν αλλάξει τα πάντα στο κομμάτι φωτογραφία-βίντεο.

Last edited:

noobtraveller

Member
Τώρα το πάμε μακριά αλλά αξίζει να πας σε mirroless και να χρησιμοποιείς ανταπτορα; Από θέμα βάρους εννοώ και πρακτικότητας.
Υποτίθεται ότι φεύγουμε ή φύγαμε από DSLR για αυτόν τον λόγο.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει, ρωτάω αν αξίζει σε σχέση με το να πουλήσεις το "παλιό" σου σύστημα.
Όχι, απλά θα είχε 4 φακούς. Αν πουλήσεις παλιό εξοπλισμό και πας σε σύστημα με ίδιο μέγεθος αισθητήρα ή λίγο μικρότερο, ναι αξίζει. Αν πας σε αρκετά μικρότερο αισθητήρα, δεν αξίζει.
Η Sony ουσιαστικά είναι μια εταιρεία που προσφέρει κάποιες all around λύσεις (photos+ καλό video) σε προσιτές τιμές στις aps-c (ZV-E10), αν και έχει δώσει το βάρος στις πιο ακριβές, με full frame αισθητήρα. Fuji είναι καθαρά αφιερωμένη στις aps-c. Niche προϊόν, με καλούς και ακριβούς φακούς, η leica των φτωχών. Canon και Nikon δίνουν το βάρος στις full frame και οι φθηνότερες aps-c είναι ψιλοπαρατημένες. Κάθε μία έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Πχ η Sony ZV-E10 δεν έχει σκόπευτρο, αλλά αν δεν κάνω λάθος,δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτή την τιμή, μέγεθος, χαρακτηριστικά και με αυτόν τον αισθητήρα. Νομίζω σε aps-c , οι υπόλοιπες απαιτούν 900+.

tatooine

Member
Προσωπικά για εμένα, η κορυφαία φωτογραφική που ανήκει στην κατηγορία compact και τα κάνει όλα αλλά δεν συμφέρει καθώς έχει στα 1.700€ στην καλύτερη περίπτωση....είναι η Sony RX10 IV. Οπότε λέω να συμβιβαστώ με την Panasonic Lumix FZ1000 II, η οποία παίζει στα 800€.....και μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι δεν είναι και πάρα πολλά τα 1.700 όταν ένας φακός για miroless έχει στα 1.000€, όμως εγώ σε κάθε ταξίδι εκτός από την φωτογραφική, κουβαλάω βιντεοκάμερα και drone, τα οποία έχουν και αυτά το κόστος και τον εξοπλισμό τους. Για αυτό και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1.000€ για φωτογραφική....προτιμώ να αγοράσω καινούργιο drone που πραγματικά από όταν βγήκαν στην αγορά, έχουν αλλάξει τα πάντα στο κομμάτι φωτογραφία-βίντεο.
Αρχαία πλέον. Αλλά κρατάει καλά. Δεν θα την αγόραζα.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
- Sony ZV-E10L , για τις ανέσεις που προσφέρει.

- Μπορείς να πάρεις μία από τις Nikon Z fc - Ζ30 - Ζ50 με λίγα παραπάνω και με έναν αντάπτορα να χρησιμοποιείς και τους άλλους 3 φακούς που έχεις, εκτός από τον kit που έρχεται μαζί.

- Αλλιώς, μεταχειρισμένη Χ-Τ30 ή XS-10 με τον 18-55.

- Olympus OM-5 ή E-M5iii
Ωραία ιδέα μου έδωσες!!!
Η Nikon Ζ50 κυκλοφορεί τώρα σε κιτ με 2 φακούς στα 900 €.
Ο ανταπτορας κοστίζει 235€ και θα τον αξιοποιήσω για να χρησιμοποιήσω έναν σταθερό φακό 35 mm με f 1.8 και τον τηλεφακό 70-300 mm που ήδη έχω.
Ξέρεις εάν γενικά οι φακοί σε mirrorless έχουν λιγότερο βάρος από τους απλούς για crop μηχανές;
Η Ζ50 έχει στο κιτ έναν τηλεφακό 50-250 mm και αναρωτιέμαι εάν έχει νόημα να πάρω και τον ανταπτορα για να κουμπώσω μόνο τους 2 φακούς που έχω από την DSLR.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.395
Νεότερο μέλος
Sofiakorali

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom