Dim_travelling
Member
Όταν ταξιδεύω έχω μαζί μου την Canon 450D με τον EF 28mm F/1.8 USM και μια ακόμα μπαταρία – τίποτα άλλο!
Στις DSLR, οι μηχανές δεν είναι το θέμα (ούτε το κόστος). Οι φακοί είναι. Επιλέγοντας μάρκα μηχανής, επιλέγεις ουσιαστικά "στρατόπεδο", καθώς οι φακοί είναι πάντα συμβατοί με μια μάρκα μόνο. Δες ποιό φακό θέλεις να πάρεις (έστω και μεσοπρόθεσμα), και ανάλογα επέλεξε σώμα μηχανής.Μήπως γνωρίζεται τίποτα για την Nikon D5000? Συγκριτικα με την Canon 500D, ποια πιστεύετε ότι είναι καλύτερη? Θέλω να αγοράσω καινούργια μηχανή αλλά ψάχνομαι ακόμα..
Δεν έχω ιδέα ποιοι φακοί είναι καλοί και από τις δύο μάρκες...Στις DSLR, οι μηχανές δεν είναι το θέμα (ούτε το κόστος). Οι φακοί είναι. Επιλέγοντας μάρκα μηχανής, επιλέγεις ουσιαστικά "στρατόπεδο", καθώς οι φακοί είναι πάντα συμβατοί με μια μάρκα μόνο. Δες ποιό φακό θέλεις να πάρεις (έστω και μεσοπρόθεσμα), και ανάλογα επέλεξε σώμα μηχανής.
Και γω μάλλον προς τον σταθερο βλέπω να καταλλήγω...Οι δύο μηχανές φαίνεται ότι έχουν πολύ μικρές διαφορές. Το καλύτερο νομίζω θα είναι να δεις από κοντά πια σου πάει πιο πολύ.. Όσο για τον φακό, πάρε σταθερό και προς τον ευρυγώνιο! (αυτή βέβαια είναι τελείως υποκειμενική άποψη!)
Η D90 υπερεχει,χωρις να σημαινει πως με την D5000 δεν θα κανεις αριστα την δουλεια σου,ειδικα αν καποια στιγμη της βαλεις και καποιον καλυτερο φακο.Ποια θα επιλεξεις τελικα εχει να κανει με τις απαιτησεις σου και την ...τσεπη σου.Και αν ρωτήσω ποια είναι καλύτερη μεταξύ της Nikon D5000 και D90, σαφώς θα μου πείτε η D90. Αλλά για καλής ποιοτητας φωτογραφιες (ερασιτεχνική χρήση και ποτε δεν ξέρεις για τι άλλο) αξίζει να δώσω κάποια λεφτα παραπάνω και να πάρω την D90 ή μπορώ να την βολέψω και με την D5000?
Κι εμείς οπαδοί της nikon.
NIkon D300 & D200,
φακοί Nikkor 17-55 2.8, Nikkor 24-70 2.8, 50 1.8,
φλας SB-900 & SB-800
Και για να μην κουβαλάμε πάντα τα μπαζούκας μαζί (και να θέλεις να τα κρύψεις δεν μπορείς) έχουμε και μία τσέπης...
nikon coolpix s200