Νέο μέλος εδώ και γράφω πρώτη φορά για να πω μια ιστορία που όμοια δύσκολα πιστεύω ότι θα ακουστεί... Προχτές το βράδυ στις 22:35 είχα εισιτήριο για πτήση από Θεσσαλονίκη προς Λονδίνο. Θα πήγαινα εκεί για να συναντήσω την αδερφή μου και την παρέα της -οι οποίοι ταξίδευαν απο Νυρεμβέργη ,γιατί εκεί μένουν μόνιμα- και θα φτάναμε με διαφορά μισής ώρας στο ίδιο αεροδρόμιο. Ξεκίνησα λοιπόν στις εφτά και κάτι από το σπίτι γιατί θα πήγαινα με αστικό στο αεροδρόμιο.Φτάνοντας στο κέντρο η Αριστοτέλους ήταν κλειστή γιατί είχε συγκέντρωση το ΚΚΕ, περπάτησα λοιπόν παρακάτω σκεπτόμενη ότι θα το πάρω απο την επόμενη σίγουρη στάση που ήξερα στην Καμάρα αλλά ευτυχώς πήρα τηλέφωνο για να το διασταυρώσω γιατί και υπήρχε κάποια συγκέντρωση και δεν περνούσε το αστικό.Εν τέλει πήρα ταξί από το δημαρχιακό μέγαρο και έφτασα αεροδρόμιο αρκετά νωρίς. Έχοντας κάνει ήδη τσεκ ιν, πέρασα στον πρώτο έλεγχο με τον σαρωτή σώματος και προχώρησα στον επόμενο καθώς η έξοδος μου βρισκόταν σε αυτές που είναι κλειστές και πρέπει να δείξεις ταυτότητα σε αστυνομικό.Φτάνοντας λοιπόν στην αστυνομικό πληκτρολογεί τα στοιχεία μου απο την ταυτότητα και εκεί κάπου στραβώνει το βλέμμα και απευθύνεται στον συνάδελφο της δίπλα για να δει τι γράφει η οθόνη. Αυτός γυρίζει σε μένα και μου λέει έχετε δηλώσει κλοπή της ταυτότητας; Εγώ σκέφτομαι απευθείας ότι πριν 3 εβδομάδες είχα πάει στο συνοικιακό μου αστυνομικό τμήμα επειδή μου είχαν διαρρήξει το σπίτι αλλα δεν δήλωσα ότι μου έκλεψαν την ταυτότητα οπότε απαντάω σπασμωδικά όχι. Αργότερα όμως μου έρχεται η ανάμνηση την μοναδική φορά που δήλωσα κλοπή/απώλεια ταυτότητας. Το 2015 και ενώ είχα μετακομίσει Νυρεμβέργη για σπουδές/δουλειά μια φίλη μου είχε χάσει το τσαντάκι μου με την ταυτότητα μου μέσα. Όταν έγινε αυτό εγώ πήγα στην αστυνομία και δήλωσα τι έγινε. Ο αστυνομικός με ρώτησε που εκδόθηκε η ταυτότητα(προφανώς για να ειδοποιήσει) και μάλιστα απόρρησε όταν του είπα ότι στην Ελλάδα εκδίδονται από την αστυνομία(αυτοί τις εκδίδουν από μια συγκεκριμένη υπηρεσία που είναι για τους πολίτες -στην οποία και γράφεσαι με το που μετακομίζεις). Μετά από μια δυο μέρες μου τηλεφωνούν και με ενημερώνουν ότι το τσαντάκι μου βρέθηκε σε άλλη κοντινή πόλη (το παρέδωσε κάποιος σε κάποια υπηρεσία). Το ίδιο βράδυ μου χτυπά το κουδούνι η αστυνομία και μου παραδίδει το τσαντάκι στα χέρια μαζί με ένα γράμμα που έγραφε οτι και μου είπαν οτι την ταυτότητα πρέπει να την παραλάβω απο την υπηρεσία για τους πολίτες(προφανώς την έστειλαν εκεί και για να δουν αν είμαι όντως εγγεγραμμενη στη πόλη). Εγώ πήγα λοιπόν εκεί την επόμενη μέρα και πήρα την ταυτότητα μου και μετά από κάποιους μήνες αποφάσισα να γυρίσω στην χώρα μου. Αφού θυμήθηκα λοιπόν απαντώ στον αστυνομικό ξανά οτι την είχα δηλώσει κάποια στιγμη πριν 4 χρόνια στη Γερμανία όμως και ότι απο τότε έχω ταξιδέψει 3 φορές προς εκεί με αεροπλάνο με την ίδια ταυτότητα. Με παίρνει λοιπόν η αστυνομικός που την εξεταζε εξ΄αρχής και με πηγαίνει μες στο αστυνομικό γραφείο όπου μου λένε οτι δεν μπορώ να ταξιδέψω διότι η ταυτότητα μου φαίνεται κλεμμένη σε όλη τη ζώνη Σενγκέν και εγώ αντιπαρατάσσω ότι 1ον έχω ταξιδέψει άλλες 3 φορές με την ίδια ταυτότητα και δεύτερον ότι έχει ελεγχθεί και από το αστυνομικό μου τμήμα πριν 3 βδομάδες και πριν 2 χρόνια που μου διέρρηξαν το σπίτι. Αυτοί μου λένε ότι αν πετάξω θα με σταματήσουν στο Λονδίνο και θα μπλέξω εγώ βάζω τα κλάματα από απόγνωση και νεύρα και φωνάζω γιατί το μαθαίνω εκείνη τη στιγμή και φεύγω. Την επόμενη μέρα πάω στο αστυνομικό μου τμήμα τους λέω το συμβάν,παίρνουν την ταυτότητα μου την ελέγχουν μου λένε οτι φαίνεται ενεργή.Επικοινωνούν με το τμήμα στο αεροδρόμιο και εκείνοι τους επιβεβαιώνουν αυτό που είπα.Το απόλυτο χάος. Κλείνουν το τηλέφωνο και μου λένε οτι οι συνάδελφοι στο αεροδρόμιο μπαίνουν σε άλλο κύκλο πληροφοριών και οτι φταίει η αστυνομία στην Γερμανία που δεν τους ενημέρωσε. Γίνεται τα τοπικά τμήματα να μην έχουν πρόσβαση σε διεθνή στοιχεία ταυτοτήτων και να τα έχουν μόνο αυτοί στο αεροδρόμιο; Γίνεται η γερμανική αστυνομία να μου επιστρέφει το τσαντάκι σπίτι μου ,να λαμβάνω τη ταυτότητα από την υπηρεσία των πολιτών και η καταγγελία απώλειας να συνεχίζει να υφίσταται; Γίνεται να έχω ταξιδέψει 3 φορές από και προς Γερμανία και να μην το έχει εμφανίσει ξανά σε κάποια οθόνη σε κάποιο έλεγχο; Φταίω σίγουρα και εγώ αλλά λόγω άγνοιας.
Last edited: