Joanna
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΜΑΛΑΙΣΙΑ
ok, λίγο άσχετο με το θέμα, αλλά θέλω να το πω γιατί μερικοί καπνιστές μπορεί να μην το ξέρουν.
Joanna επειδή βλέπω πως γράφεις "δεν πετάξαμε ούτε ένα αποτσίγαρο κάτω γιατί είχαμε πάντα μαζί μας μικρά μπουκαλάκια με νερό που πίναμε" και επειδή όντως το θέμα "που πετάω την στάχτη και την γόπα μου;" είναι ζήτημα για έναν καπνιστή που επιθυμεί να σεβαστεί τους γύρω του και το περιβάλλον που βρίσκεται, να σου πω ότι κυκλοφορούν κάτι super-cute φορητά ατομικά τασάκια που μπορείς να αγοράσεις και να έχεις πάντα μαζί σου στην τσάντα. Τα βρίσκεις συνήθως σε μαγαζιά με είδη δώρων. Είναι μικρά μεταλλικά κουτάκια, σαν αυτά για τα χάπια, που όταν ανοίγουν "πετάγεται" και ένα μικρό ελασματάκι-θέση τσιγάρου για να το ακουμπάς. Τινάζεις τις στάχτες μέσα στο κουτάκι και στο τέλος σβήνεις εκεί και την γόπα και το κλείνεις. Κλείνει πολύ καλά και έτσι δεν ξεφεύγουν οι στάχτες, οπότε μπορείς να το ρίξεις πάλι στην τσάντα σου και το αδειάζεις όταν βρεις κάδο απορριμάτων. Είναι must για την παραλία κατά την γνώμη μου, για να μην κάνετε εσείς οι βρωμεροί καπνιστές την άμμο όλο γόπες
δες εδώ εικόνες από διάφορα που κυκλοφορούν.
Ναι, τα ξέρω αυτά τα τασάκια..έχω κι εγώ ένα τέτοιο..αλλά στη Νέα Υόρκη δεν το κουβάλαγα μαζί μου..τι να πρωτοχωρέσει η έρμη η χιαστή τσάντα?..φωτογραφική μηχανή, πορτοφόλι, κινητό, χαρτομάντηλα, τσιγάρα, χάρτη..και απο τη πρώτη στιγμή είδαμε ότι υποδομή υπάρχει, οπότε αφήσαμε τα τασάκια και πιάσαμε τα μπουκαλάκια..
Νομίζω ότι στις περισσότερες οργανωμένες παραλίες, υπάρχει μέριμνα για τους καπνιστές, ξέρεις, αυτά τα μεγάλα πήλινα τασάκια με άμμο μέσα, για εμάς τους βρωμερούς καπνιστές..Τώρα για τις απομονωμένες παραλίες, ο καθένας που σέβεται τον εαυτό του και μετά τους άλλους ας φροντίσει, φεύγοντας, να μαζέψει και τα σκουπίδια του..και δεν μιλάω φυσικά μόνο για τα αποτσίγαρα αλλά και για όλα τα υπόλοιπα που βρίσκουμε πολύ συχνά σε ελληνικές παραλίες!!!