• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία Τιποτα για Μαδριτη?

gps vagelis

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Βρε παιδια παω Μαδριτη το Δεκεμβριο και δεν ξερω τιποτα.Ειδικα για διευθυνσεις στο κεντρο για γρηγορο καλο φτηνο φαγητο,για super market στο κεντρο(θα μενω P.Espanya),αν καποιος εχει παει στο Coral de la mοreria οπου γινεται παρασταση φλαμενγκο,τον τροπο προσβασης στο El Escorial?Ζηταω πολλα!Προκαταβολικα ευχαριστω!

anlazar

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού,Γαλλική Πολυνησία
Βρε παιδια παω Μαδριτη το Δεκεμβριο και δεν ξερω τιποτα.Ειδικα για διευθυνσεις στο κεντρο για γρηγορο καλο φτηνο φαγητο,για super market στο κεντρο(θα μενω P.Espanya),αν καποιος εχει παει στο Coral de la mοreria οπου γινεται παρασταση φλαμενγκο,τον τροπο προσβασης στο El Escorial?Ζηταω πολλα!Προκαταβολικα ευχαριστω!

Γεια σου φίλε...Αυτό τον Αύγουστο τον πέρασα ολόκληρο στη Μαδρίτη και γενικότερα στην Ισπανία και μπορώ να σου πω ότι ήδη σε ζηλεύω!!! Τρελός έρωτας με τη Μαδρίτη όπως και με κάθετι ισπανικό!!! Κοίτα, άμα θέλεις γρήγορο, σχετικά φθηνό και παραδοσιακό φαγητό (τα περίφημα tapas) σου συστήνω ανεπιφύλακτα την αλυσίδα εστιατορίων canas y tapas...Ένα κατάστημα είναι πάνω στην gran via σχεδόν δίπλα στην πλατεία όπου θα μένεις.Όλη τη Μαδρίτη γυρίσαμε με την παρέα μου μέχρι να βρούμε τα διάσημα tapas και πίστεψέ με εκεί είναι τα καλύτερα...Σε όλη την υπόλοιπη Μαδρίτη τα tapas είναι πανάκριβα.Αν και για να λέμε την αλήθεια τα απόλυτα αυθεντικά tapas θα τα βρείς μόνο στην Ανδαλουσία (Σεβίλλη κτλ)...Τώρα πολλοί θα σου πουν ότι ωραία εστιατόρια έχει και η plaza de santa anna πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία puerta del sol...Καλά είναι κι εκεί μόνο που είναι πολύ πιο ακριβά και κατα τη γνώμη μου όχι τόσο παραδοσιακά...Επίσης ενα πολύ καλό tapas bar που μου είχαν προτείνει αλλά δεν πρόλαβα να πάω ειναι το cruz blanco κοντά στη στάση του metro conde de casal...Επίσης ανεπιφύλακτα σου συστήνω τα ινδικά εστιατόρια έξω από τη στάση του metro lavapies...Νόστιμο φαγητό, σχετικά φτηνό και πάει πολύς κόσμος...Για σούπερ μάρκετ δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο γιατί εγώ έμενα 2 στάσεις πιο μακριά από την πλατεία σου...Πάντως είναι κεντρικότατο σημείο και σίγουρα θα βρεις.Μια φθηνή αλυσίδα πάντως είναι τα mercadona. Στο corral de la memoria δεν μπόρεσα να πάω αλλά μια ξεναγός μου το είχε συστήσει ως ένα από τα καλύτερα...Η τιμή βέβαια είναι γύρω στα 60Ε αν θυμάμαι καλά...Όσο για το Escorial προσωπικά να σου πω ότι απο γνωστούς μου που πήγαν δεν εντυπωσιάστηκαν καθόλου...1000 φορές να πας στην segovia, toledo, avila που είναι εξίσου κοντά και φτηνά και πανέμορφα!!! Πάντως άμα θέλεις να πας στο Escorial ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι να πάρεις τα λεωφορεία που ξεκινούν από το πάρκο που βρίσκεται έξω από τον σταθμό του metro Moncloa στην οδό avenida de seneca...Ότι άλλο χρειαστείς πες μου...Μετά από ενα μήνα γνωρίζω σχεδόν κάθε σπιθαμή αυτής της απίστευτα ρομαντικής κι όμορφης πόλης...Να περάσεις τέλεια...

latinmania

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό ξανά και ξανά!!!!
anlazar τα είπες σχεδον ολα για την Μαδριτη! Αχ ποσο ζηλευω που θα πας!!
Εμενα μου άρεσαν πολυ και για φαγητο τα PANS COMPANY με φρεσκοτατες μπαγκετες και σαντουιτς. Αν σου περισσευει χρονος να πας μια μονοημερη στο Τολεδο είναι θεικά.
Φυσικά must είναι η Plaza Mayor και το Retiro!

gps vagelis

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Εχω 4 μερες.Τι πρεπει να δω γιατι ειναι παρα πολλα.Τα must για 4 μερες ποια ειναι?Πειτε μου.SOSSSSSSS!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το ποιά είναι τα ενδιαφέροντά σου δεν τα ξέρω για να σε καθοδηγήσω. Όταν εγώ πήγα για τέσερις μέρες στη Μαδρίτη αφιέρωσα μία ολοκληρη μέρα στο Prado http://www.museodelprado.es/en/ingles/. Ένα γεμάτο απόγευμα στο μουσείο Thyssen Boremisza http://www.museothyssen.org/thyssen_ing/home.html το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Prado, μία μέρα στο μουσείο Reina Sofia http://www.museoreinasofia.es/museoreinasofia/live/index_en.html και μία μέρα στο Τολέδο για να δω την Ταφή του κόμητος Οργκάθ του Ελ Γκρέκο. Από αυτό το πρόγραμμα που ήταν πολύ σφιχτό μου έλειψαν οι απρογραμμάτιστες βόλτες στη Μαδρίτη που θα μου επέτρεπαν να έχω μια ιδέα για την πόλη. Τώρα γνωρίζω σε ένα κάποιο βαθμό κάποια τα πιο αξιόλογα μουσεία όχι μόνο της πόλης αλλά και της Ευρώπης , αλλά μου λείπει η πόλη. Ε, σε τέσερις μέρες δε μπορεί κανείς να τα έχει όλα. Κάνει επιλογές ανάλογα με τον καημό του. Αν το έκανα ξανά σήμερα το ίδιο ταξίδι ακόμη και να μην ήξερα καθόλου τα μουσεία ίσως δε θα το παράκανα τόσο. Ούτε διδακτορικό στην ιστορία της τέχνης να έκανα τότε. Το θεωρώ τώρα πια υπερβολή. Ή πάλι ίσως να κουράζομαι μάλλον πιο εύκολα. Ου γαρ έρχεται μόνον.

discolata

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
1. να φας κοντα στο reina sofia -> bocadillos con calamares.. δηλαδή σαντουιτς με καλαμαρακια τηγανιτά!
2. να κανεις βόλτα και βαρκάδα στο παρκο el retiro..
3. να αφιερωσεις μια μέρα για prado & thyssen bonemisza ( το reina sofia δεν μου αρεσε.. αλλα γουστα ειναι αυτά) .. στο prado ειχα παρει το audioguide ευτυχως.. να δεις εκει οπωσδήποτε hieronymus bosch & τους μαυρους πινακες του Goya & τις Maya φυσικά στον πανω όροφο ..
ειναι σούπερ η μαδρίτη - μόνο η θάλασσα της λείπει!!!!
θα γράψω και αλλα προσεχώς αφού συμβουλευτώ τις σημειώσεις μου στο time out madrid..

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
εκτος απο τα παραπανω, σου προτεινω καποιες βολτες:
1. να περπατησεις απο την puerta del sol προς το συντριβανι της Κυβέλης
2. να φατε churros βουτηγμένα σε ζεστη σοκολατα σε καφε στα στενα κοντα στις πλατειες κια οχι στις πλατειες
3. βραδινη βολτα στην πλατεια διπλα στα ανακτορα οπου ειναι περιοχη ντοπιων τοσα στα καφε οσο και στα εστιατορια (η πιο καλη σαγκρία που εχουμε πιει στη ισπανια)
4. να επισκεφτεις τα ανακτορα και το μουσειο τους
5. βολτα στο θρυλικο Bernabeau
6. περιοχή RioΜanzanares, μακριά από το κέντρο και άγνωστη στους τουρίστες, και στην paseo de la florida, το CasaMingo! για τις σπεσιαλιτέ του: ολόκληρο ψητό κοτόπουλο και Μηλίτη...
7.http://www.elcorteingles.es/ τα εμπορικα τους κεντρα- super market, για να ριξεις μια ματια σε οτι τραβα η ορεξη σου, στην puerta del sol...
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%E5%F5%F1%FE%F0%E7/1365-hola-espa-euro2004.html?garpg=2#content_start
ριξε μια ματια αν θες κι εδω σχετικα με την Μαδριτη...

προσεχε! το εμφιαλωμενο νερο στην πλατεια, μπορει να ειναι ακριβοτερο και 1 ευρω απο το μινι μαρκετ που εισαι στα 15μ. στο διπλανο σοκακι...

latinmania

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό ξανά και ξανά!!!!
2. να φατε churros βουτηγμένα σε ζεστη σοκολατα σε καφε στα στενα κοντα στις πλατειες κια οχι στις πλατειες

Σε αυτό θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ! δεν υπάρχει πιο τέλειο γλυκό.Εγώ τα καλύτερα τα έφαγα στην Plaza Mayor σε ενα στενάκι, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα. Θα ρωτήσω την φίλη μου όμως και θα σου πω.

7.El Corte InglΓ©s: ElectrΓ³nica, informΓ‘tica, hogar, supermercado, moda, deportes, viajes... τα εμπορικα τους κεντρα- super market, για να ριξεις μια ματια σε οτι τραβα η ορεξη σου, στην puerta del sol...

εμένα με πιάνει κατάθλιψη όποτε μπαίνω γιατί θέλω να τα αγοράσω όλα!

Εμείς με την φίλη μου κάναμε το εξής.Πήραμε το λεωφορείο C2 κυκλικό και μας πήγε σε μέρη που δεν ξέραμε.απλα βλέπαμε την πόλη τα σπιτια και ήταν πολυ ωράια. το κάνω σε κάθε πολη που παω, να μπω σε ένα λεωφορείο και να "χαθώ" μαζί με τους ντόπιους!:D

latinmania

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό ξανά και ξανά!!!!
chocolateria san gines

έτσι λέγεται το μαγαζί!

gps vagelis

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Βλεπω οτι αντι για ESCORIAL μου προτεινεται Τολεδο?Γιατι?Δεν λεει το Escorial?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Στο Εσκοριάλ δεν πήγα και δεν έχω άποψη. Το Τολέδο είναι μια πολύ γραφική πόλη με μεσαιωνικό χαρακτήρα και τώρα πια και με τουριστικό και αν έχει καλό καιρό προσφέρεται για όμορφες βόλτες, υπαίθρια καφέ, αλλά και επισκέψεις σε εκκλησίες και μοναστήρια όπου μπορείς να θαυμάσεις έργα του Ελ Γκρέκο, καθώς και να επισκεφθείς το σπίτι του.

gps vagelis

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Καποιος με αποψη για Escorial?Απλα μια μερα λεω να την αφιερωσω σε εκδρομη εκτος Μαδριτης και να παω στην καλυτερη επιλογη.Τι μου προτεινεται?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom