psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Τετραήμερο στο Београд, εκεί που ξεκίνησαν όλα!
- Καλά είσαι 34, αγαπάς τόσο πολύ τα ταξίδια, και σ’ αυτή την ηλικία δεν έχεις βγει ακόμα στο εξωτερικό;
Αυτή ήταν η μεγάλη απορία των φίλων μου, οι οποίοι με ρωτούσαν ξανά και ξανά πως ανέχομαι κάτι τέτοιο.
Δεν είμαι περήφανος γι’ αυτό. Μια ζωή αναβλητικός. Μια ζωή να καθυστερώ να κάνω πράξη τα θέλω μου. Μια ζωή συνεχόμενη αργοπορία.
Το παρήγορο σε κάθε περίπτωση όμως, είναι ότι η σοφή Ελληνική παροιμία «κάλλιο αργά παρά ποτέ» βρίσκει ευτυχώς εφαρμογή στο άτομο μου.
Κι αν για όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του εαυτού μου που ισχύει η παροιμία δεν ενδιαφέρουν ίσως κανέναν σε ένα φόρουμ όπως αυτό, το αισιόδοξο είναι ότι ταξιδιωτικά τουλάχιστον δείχνω να «ρεφάρω» τα χαμένα χρόνια -όσο κι αν όντως έχω αργήσει πολύ- και να πραγματοποιώ τους στόχους μου έναν προς έναν.
Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η κουβέντα, αρχικά μέσα σε κλίμα τσιπουροκατάνυξης στο νησί της Ρόδου το τριήμερο της καθαρής Δευτέρας του 2016, με τον φίλο και συνάδελφο Βασίλη να δίνει το έναυσμα, καθώς έριξε την ιδέα για το Βελιγράδι, μιας και είχε επισκεφτεί τη πόλη μερικές φορές έως τότε με άριστες μάλιστα εντυπώσεις. Οι υπόλοιποι δύο φίλοι άλλο που δε θέλανε για ταξίδι στο εξωτερικό, πόσο μάλλον σε μια πόλη πολλά υποσχόμενη, κι έτσι με συνοπτικές διαδικασίες τον Απρίλιο, κάτι λιγότερο από δύο μήνες πριν έγινε το πολυπόθητο κλικ στην Air Serbia.
Ο καιρός πέρασε όπως πάντα ταχύτατα, κι εγώ ήμουν έτοιμος να περάσω για πρώτη φορά στη ζωή μου τα στενά σύνορα της Ελλάδας. Παρασκευή 17 Ιουνίου κι εν μέσω καύσωνα επιβιβαζόμουν στο αεροπλάνο της Air Serbia, γεμάτος προσμονή για το άγνωστο. Προσμονή για το διαφορετικό, το απροσδόκητο, το μοναδικό αυτό συναίσθημα που σου δίνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ακόμα κι αν είναι μόνο μια ώρα πτήση απ’ τη πόλη σου.
Έτσι δικαιολογείται και ο τίτλος της ιστορίας μου. Το Βελιγράδι ήταν η αφετηρία, ήταν το έναυσμα, το ξεκίνημα για μια συναρπαστική συνέχεια και περιήγηση εντός και εκτός Ευρώπης. Όχι γιατί είναι απαραίτητα κάποιος τόσο μοναδικός και ιδιαίτερος προορισμός. Ίσως επειδή έτυχε. Θα έχει όμως πάντα ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου γι' αυτό το λόγο!
Με την ιστορία που ακολουθεί, εγκαινιάζω ένα νέο κύκλο ιστοριών που αφορούν λίγο παλαιότερα ταξίδια, οι οποίες κατά κάποιο τρόπο θα υστερούν από τις πιο πρόσφατες σε πληροφορίες και σωστές φωτογραφίες. Δεν υπήρχε τότε και διαθέσιμος ο ψηφιακός «ρουφιάνος» που ονομάζεται Google timeline, που θα βοηθούσε στη συγγραφή. Αποτελούν ωστόσο μια δική μου προσπάθεια για ξεχωριστή προσέγγιση.
Last edited: