Καλησπέρα!μια διευκρίνιση για ήθελα γιατί δεν έχω καταλάβει.σε ταξίδι μου προς τη Ρώμη δεν θα χρειαστεί qr code στην επιστροφή όμως θα πρέπει να έχω;;;; ευχαριστώΝα περιγράψω κ γω την δική μου πρώτη εμπειρία (μετά την καραντίνα)
το ταξίδι σε Βερολίνο Πράγα Βουδαπέστη
Το αεροδρόμιο Μακεδονία ένα άδειο εργοτάξιο πάνε οι καλές εποχές που περιμένες στην ουρά στον έλεγχο
Το αεροπλάνο της easyJet για Βερολίνο εμείς κ άλλα 30 άτομα το πολύ όλοι μάσκες κ στο αεροδρόμιο Μακεδονία κ στο αεροπλάνο κ στο Βερολίνο
Φτάσαμε στο βροχερό άδειο από τουρίστες Βερολίνο σε όλα τα μμμ έβρισκες θέση να κάτσεις τα εμπορικά καταστήματα όμως γεμάτα από Γερμανούς (καθώς προχωρούσαμε προς το ξενοδοχείο έφαγε κ μια μπουνιά η κοπέλα της παρέας από έναν ποδηλάτη επειδή μες στην βροχαρα έκανε το τεράστιο λάθος να περπατήσει στην άκρη του ποδηλατόδρομου βέβαια μάγκας πάνω στο ποδήλατο δ σταμάτησε να του πούμε δυο "ελληνικά")
Στην πύλη του Βραδεμβούργου 10 άτομα να βγαίναμε φωτό το πολύ
Στην Πράγα πολιτισμικό σοκ !!!
Ήλιος κ βροχή κ πολύ κόσμος στο μετρό αλά ΟΑΣΘ η φάση μόνο φιλάκια δ έδινες
ελάχιστη μάσκα στα μμμ έξω κάνεις πουθενά τίποτα (μόνο οι Ασιάτες φορούσαν σίγουρα)
Η Πράγα είχε τουρίστες όχι παρά πολλούς αλλά σίγουρα μόνο το 10% από ότι φυσιολογικές εποχές
επίσης πολλά μαγαζιά στην παλιά πόλη κλειστά
Στην Τσεχία εδώ κ δέκα μέρες η χρήση μάσκας είναι προαιρετική και όλα κινούν σαν τις εποχές προ κρίσης όπως λένε οι ντόπιοι (στην Πράγα τώρα βιώνουν την κρίση λογικό αν σκεφτούμε ότι είσαι μια πόλη 1εκ κατοίκων κ ζεις αποκλειστικά από τους 10+εκ. Τουρίστες που έρχονται το χρόνο και ξαφνικά δ υπάρχει ψυχή )
Σύμφωνα με τους ντόπιους πήγαμε την κατάλληλη περίοδο καθώς πρώτη φορά στα χρονικά να μπορούμε να περπατήσουμε άνετα στην παλιά πόλη στην γέφυρα του Καρόλου κ γενικά στο τουριστικό κέντρο
Το αεροδρόμιο της Πράγας άδειο κ αυτό!!!
Ελάχιστος κόσμος πτήσεις κυρίως προς τουριστικούς προορισμούς (Μάλτα Ρόδος Σάμος Αθήνα πήρε το μάτι μου να πετάνε την ίδια μέρα )
Πτήση προς Βουδαπέστη με το μικρό Ατ42 των Τσεχίκων αερογραμμών 35 άτομα σχεδόν γεμάτο!!!
Το Αεροδρόμιο Βουδαπέστης είχε τον περισσότερο κόσμο που συνάντησα σε αεροδρόμιο έλεγχος ταυτότητων δ κατάλαβα το γιατί (παραλίγο να μην με αφήσουν να μπω λόγω "ταλαιπωρημένης" ταυτότητας) πολλά μαγαζιά κλειστά αλλά "να ναι καλά" η Ryanair κ η wizz που γεμίζουν τα αεροπλάνα κ δίνουν ζωή στο αεροδρόμιο
Το αεροπλάνο της Ryanair προς Θεσσαλονίκη ήρθε γεμάτο (δ ξέρω από που προέρχονταν όχι από Ελλάδα)έφυγε γεμάτο σαν τις παλιές καλές εποχές το ίδιο κ η δίπλα πτήση προς Barcelona
Back to Thessaloniki μοναδική πτήση που προσγειώθηκε εκείνη την ώρα (μετά τις 19.30 είχε 3 πτήσεις που προσγειωνόταν στο Μακεδονία)
Λεωφορείο δ ήρθε περπάτημα μέχρι την ουρά για τον έλεγχο του qr code το οποίο το κοιτούσαν οι αστυνομικοί τους αριθμούς στα γρήγορα κ αναλόγως δεξιά ουρα για τεστ αριστερά έφυγες!!!
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!
Σόρρυ αν σας κούρασα απλά θέλω να μεταφέρω την εμπειρία μου για να βοηθήσω όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μετά τον κωρονοιο