fotast
Member
Ωραίο update.Λίγο παραπάνω αναρωτιόμουν μήπως εκγκλωβίστηκες στην Αγγλία με τα καινούρια μέτρα.Ευτυχώς όχι.Καλη διαμονή !!!Καλησπέρα από τα μαγευτικά Τρίκαλα. Ένα σύντομο update για τις πτήσεις στα χρόνια του κορόνα.
'Εξοδος από Ισπανία (Βαλένθια)
Κανονική η έξοδος, δεν έλεγξε κανείς τίποτα, φαίνεται ότι η περιμετρική καραντίνα δεν επηρεάζει τόσο όσους θέλουν να φύγουν αλλά αυτούς που θέλουν να έρθουν.
Είσοδος στην Αγγλία (Γκετγουικ)
Στο αεροπλάνο μας είπαν πριν την προσγείωση ότι όσοι δεν έχουμε συμπληρώσει plf, να το συμπληρώσουμε εκείνη τη στιγμή. Στην είσοδο ένας τυπάς ζητούσε να δει plf και τίποτα άλλο.
Έξοδος από την Αγγλία (αναχώρηση για Αθήνα)
Κατά την επιβίβαση, έπρεπε να δείξουμε plf και αρνητικό τεστ PCR, διάβαζαν σχολαστικά τα αποτελέσματα και όλα τα στοιχεία.
Είσοδος στην Αθήνα
΄Ενας κύριος πυροσβέστης ζητούσε να δει το αρνητικό μας τεστ κατα την είσοδο στη χώρα. Ρώτησα και τον πυροσβέστη και τον αστυνομικό που μου έλεγξε το διαβατήριο (και πετάχτηκε και ο διπλανός του) και μου είπαν ότι οποιαδήποτε λογική μετακίνηση συμφωνεί με τα στοιχεία που έχω δώσει στο plf, είναι καλυμμένη από το τελευταίο και δε χρειάζεται ούτε μήνυμα ούτε δήλωση. Δηλαδή η διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το 1ο μέρος διαμονής που δήλωσα και η διαδρομή από το 1ο μέχρι το 2ο μέρος διαμονής, με ό,τι μέσα χρειάζεται να χρησιμοποιήσω.
Αθήνα-Τρίκαλα με ΟΣΕ
Μηδενικός έλεγχος. Στον Παλαιοφάρσαλο βρήκα γνωστό εκ Θεσσαλονίκης, μου είπε ότι ούτε από εκεί έκανα κάποιον έλεγχο.
Κάποιες παρατηρήσεις σχετικές και μη.
α) Στην πτήση Βαλένθια-Αγγλία, πάρα πολύ άγγλοι, απορώ πώς ήταν όλοι αυτοί αφού η Βαλένθια έχει κλειστά σύνορα 2μιση μήνες τώρα. Πρακτικά οι περισσότεροι είχαν κατεβασμένες τις μάσκες στο αεροπλάνο, αφού σε όλο το ταξίδι έτρωγαν/έπιναν κάτι.
β) Στο τρένο Αθήνα-Τρίκαλα, πολύς κόσμος δε φορούσε/φορούσε μέχρι το στόμα τη μάσκα του. Απλά την έβαζαν όταν περνούσε ελεγκτής και μετά την ξανακατέβαζαν. Ειδικά η απέναντί μου, ήθελα να τη χτυπήσω. Ο άντρας της μάσκα στόματος, αυτή μηδέν, φτερνίστηκε κιόλας και ούτε το χέρι δεν έβαλε μπροστά, που κορόνα ξεκορόνα αυτό το κάνεις, επίσης είχε δυο μικρά παιδιά που είχαν πιάσει ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε μες στο τρένο και φυσικά δε φορούσαν μάσκα (ήταν πολύ μικρά).
γ) Easyjet κρατούσε τη μεσαία θέση αδειανή σε κάθε σειρά. Wizz όχι, αλλά επειδή δε γεμίσαμε, όσοι ήμασταν 3, ζητούσαν απ'τον έναν να αλλάξουν. Πιστεύω θα μπορούσαν να το κάνουν ακόμη καλύτερα αφού είχαν πάρα πολλές θέσεις άδειες. ΟΣΕ έβγαζε θεωρητικά οφφ τη διπλανή από τη θέση που επέλεγες, αλλά κλασικά ο κόσμος έκανε του κεφαλιού του, Ελλαδαρα είσαι.
δ) Τι ΤΙΜΑΡΕΣ ήταν αυτές στο αεροδρόμιο του Λονδίνου; Πίστευα ότι θα'ναι πανάκριβα και προμηθεύτηκα σχεδόν τα πάντα από τη Βαλένθια αλλά έσφαλα, ήταν όλα στο 1/3 της τιμής (και εν τέλει οργίασα-είμαι θύμα του καπιταλισμού).
ε) Αχ είχα να ταξιδέψω 4μιση μήνες. Ωραία ήταν...