• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Υπαρχουν ανθρωποι που απαρνηθηκαν και απαρνουνται τα πλουτη τους μαχομενοι υπερ των ιδανικων του αναρχικου κινηματος και της αξιοπρεπους διαβιωσης καθε πολιτη. Υπαρχουν και μιασματα, φτωχα και ανικανα ανθρωπακια που πουλησαν και πωλουν και την ψυχη τους στο διαβολο για να κερδισουν λιγο χρημα.

Δεν υπαρχει κανενας κυκλος. Υπαρχουν αυτοι που προσκυνουν το χρημα και αυτοι που σεβονται τη ζωη...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αυτή η εκδοχή της γελοιογραφίας ταιριάζει γάντι με τους τρεις μπούφους του tripakia.

GTS

Member
Εγώ πάντως liopyr θα έβαζα το αστέρι του Δαυίδ, έτσι για να φουντώνουν περισσότερο...χαχα

Traveller

Member
αλλά αυτή η ισοπεδωτική κριτική είναι επιπέδου Ευαγγελάτου και Βερύκιου φίλτατε.
Όταν πληθαίνουν οι φωνές ότι είναι αδύνατον να υπάρχει μαθηματικός τύπος στην ιδιωτική ασφάλεια που να δίνει εφάπαξ 1.000.000€ αλλά τα φράγκα είναι από κεκαλυμμένο τραπεζικό bonus, που σκόπιμα παρουσιάζεται έτσι για να γλιτώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την φορολόγηση, δεν βρίσκω γιατί είναι κατακριτέο να αποκαλυφθεί... γιατί αυτό είναι λαϊκισμός?

Και πάμε τώρα στο ζουμί του θέματος... αν δηλώνεις αριστερός, το λιγότερο που μπορεί να κάνεις είναι να είσαι συνεπής με την ιδεολογία σου... αν έχεις αφιερώσει μια ζωή στην λαϊκή πάλη, κόπτεσαι για τα συμφέροντα του λαϊκού κινήματος και υποστηρίζεις ένα συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα, που σαν σημαία έχει την ισότητα, την αξιοκρατία και την δημόσια υγεία και ασφάλιση, δεν μπορεί διάολε να γίνεσαι ο καλύτερος διαφημιστής της ιδιωτικής ασφάλειας και ανερυθρίαστα να λαμβάνεις ελεγχόμενα εξωπραγματικά bonus... δεν μπορεί από την μία να βρίζεις τον Μπουμπούκο ότι ξεχαρβαλώνει την υγεία και από την άλλη να τα παίρνεις από αυτούς που πολεμάς... δικαίως ο απλός κόσμος θα πει, στο διάολο η δημόσια ασφάλιση να γίνουν όλα τσιμέντο, εδώ ο άλλος κονόμησε 1.000.000€ από την ιδιωτική, γιατί πρέπει να υπάρχει δημόσια? Δεν λέω ότι είναι παράνομο, αν όντως το εφάπαξ που πήρε είναι εφάπαξ και όχι μη φορολογημένο bonus, λέω ότι είναι ανήθικο... αν εσύ τώρα συντάσσεσαι με το τσιτάτου του Βουλγαράκη δικαίωμά σου... εμείς πολεμάμε την ζωή από άλλο μετερίζι...

Υ.Γ. Κανένας δεν είπε ότι οι αριστεροί πρέπει να είναι φτωχοί και να μην περνάνε καλά... αυτά είναι Σταλινικά επιχειρήματα της δεκαετίας του 80 απέναντι στους τότε Καραμανλικούς δεξιούς... εγώ λέω ότι ο αριστερός πρέπει να είναι συνεπής στις αρχές του... εσείς πιστεύετε ότι ο Τσουκαλάς είναι?

Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Υπαρχουν ανθρωποι που απαρνηθηκαν και απαρνουνται τα πλουτη τους μαχομενοι υπερ των ιδανικων του αναρχικου κινηματος και της αξιοπρεπους διαβιωσης καθε πολιτη.
Δεν στέκομαι στην ουσία του θέματος, μια που για μένα ο αναρχισμός είναι ένας ανεφάρμοστος γραφικός αναχρονισμός, αλλά στον τύπο. Αγόρι μου δεν υπάρχει σοβαρό αναρχικό κίνημα στον κόσμο και ειδικότερα στην Ελλάδα... σαφώς και υπάρχουν μερικές εκατοντάδες αγνοί ιδεολόγοι που πιστεύουν σε μια ουτοπία, αλλά τις περισσότερες φορές στην χώρα μας ειδικά, το λεγόμενο αναρχικό κίνημα καπελώνεται και σπεκουλάρεται όχι μόνο από παρακρατικούς αλλά και από ανεγκέφαλους, που αντί να το προστατέψουν, το παραδίδουν βορά στην αντίδραση...

Και κάτι τελευταίο για την Χ.Α και την αναστολή της χρηματοδότησης της... την στιγμή που παίζουμε με αστικά ¨δημοκρατικούς" κανόνες η υπόθεση της Χ.Α είναι τεράστια εκτροπή του αστικού ¨δημοκρατικού" πολιτεύματος... είναι πρωτοφανές να τιμωρείσαι προκαταβολικά για κάτι που κατηγορείσαι... η Χ.Α κατηγορείται για τρομοκρατική οργάνωση, μέλη της είναι προφυλακισμένα και περιμένουμε να παραπεμφθούν σε δίκη για να αποδειχθούν οι κατηγορίες... στην συγκεκριμένη φάση δεν με ενδιαφέρουν τα στοιχεία με τα οποία κατηγορούνται, τα οποία εκτός από έωλα είναι και γελοία, αλλά το αν υπάρχει ή όχι το τεκμήριο της αθωότητας... την απόφαση για το αν η Χ.Α είναι τρομοκρατική οργάνωση ή όχι δεν θα την πάρει ο Σαμαράς και η κλίκα του αλλά η Ελληνική δικαιοσύνη... συνεπώς όταν και αν με το καλό υπάρξει αμετάκλητη δικαστική απόφαση για την καταδίκη της Χ.Α, τότε σαφώς και η συγκεκριμένη συμμορία πρέπει όχι μόνο να μην έχει χρηματοδότηση αλλά και να τεθεί εκτός νόμου... μέχρι τότε όμως, όποιες ενέργειες γίνονται είναι και παράνομες και αντισυνταγματικές... μην ξαναλέμε τα ίδια... οι ίδιοι δημιούργησαν την Χ.Α, οι ίδιοι την άνδρωσαν και τώρα που πλέον δεν ελέγχεται από αυτούς προσπαθούν να την διαλύσουν πραξικοπηματικά... ε δεν μπορεί μονά ζυγά να είναι δικά τους... ας υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους... το ξαναλέω μοναδική περίπτωση να ξεφουσκώσει η Χ.Α είναι, όπως σωστά λέει ο Γλέζος, να την αντιμετωπίσεις ιδεολογικά... έτσι μόνο θα αποδείξεις το γελοίο των θέσεών της και το αντιδραστικό των απόψεών της...

GTS

Member
Το από πού ακριβώς προέρχονται τα φράγκα του Τσουκαλά, δε το ξέρω εγώ, ούτε νομίζω εσύ. Οι δημοσιογράφοι το εμφάνισαν ως εφάπαξ (έτσι αυθαίρετα, βρήκαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με κάτι άνευ ουσίας αν θες τη γνώμη μου), ο ίδιος είπε ότι είναι από ιδιωτική ασφάλιση και από εθελουσία της (ιδιωτικής) τράπεζας στην οποία εργαζόταν(μισά μισά περίπου αν κατάλαβα καλά γιατί ασχολήθηκα λίγο). Τώρα ποιο ιδιωτικό πρόγραμμα έδινε μισό μύριο δε ξέρω, όπως επίσης δε ξέρω και δε με νοιάζει τι πρόγραμμα εθελουσίας έκανε η εν λόγω τράπεζα για τα στελέχη της (αντιθέτως με νοιάζουν οι εθελουσίες κρατικών οργανισμών που τις πληρώνει από τη τσέπη του ο φορολογούμενος, βλέπε ΟΤΕ). Συμφωνώ ότι το θέμα "μυρίζει", αλλά δε θα καταδικάσω ποτέ κάποιον βάσει δημοσιογραφικών "πληροφοριών", γιατί το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα (ιδίως στη τηλεόραση) το εκφράζει ο Βερύκιος, ο Ευαγγελάτος, ο Τράγκας και ο Αυτιάς. Αν εσύ ενημερώνεσαι από εκεί, παώ πάσο, βίτσια είναι αυτά και κάθε βίτσιο το σέβομαι. Ούτε ο Τσουκαλάς με ενδιαφέρει προσωπικά ώστε να τον υπερασπιστώ, ούτε ο Τσίπρας, ούτε κανένας. Αν έχουν σφάλει, νομικά ή ηθικά, να το ξεμπροστιάσουμε. Αλλά ο κανιβαλισμός δεν είναι επίσης επιτρεπτός. Ιδίως όταν είναι κατευθυνόμενος από το Μαξίμου και τα παπαγαλάκια του (τις παπαγαλάρες του δηλ. γιατί όλα μα όλα τα ΜΜΕ, σχεδόν, είναι φιλοκυβερνητικά). Λάθος? Στη 2η παράγραφό σου διαφωνώ επί της ουσίας, στο έγραψα και πριν, δε χρειάζεται περαιτέρω αναλυση νομίζω. Λαϊκίζεις σφόδρα. Στο "Υ.Γ." και περί Χ.Α. καλούτσικα τα λες.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αν έχουν σφάλει, νομικά ή ηθικά, να το ξεμπροστιάσουμε. .
ριξε μια ντοματα σε ολους. εδω μας δουλευουν ψιλό γαζί...

Μέτοχοι στα Μεταλλεία Χρυσού οι Σταθάκης – Τσακαλώτος
http://www.antinews.gr/2013/12/18/239084/
http://www.protothema.gr/politics/article/338191/tsakalotos-ta-hrimata-einai-tou-patera-mou-/
Είναι αποταμιεύσεις του πατέρα μου, στις οποίες κάποια στιγμή έγινα συνδικαιούχος». Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «ουδέποτε ασχολήθηκα προσωπικά με τη διαχείριση των εν λόγω ποσών».
Οι επενδύσεις είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ξένα funds όπως Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund κ.α. καθώς και ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αλλά και ελληνικά ομόλογα του EFSF αξίας 12.127 ευρω.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όχι,σε όλους αρνούμαι να ρίξω μια ντομάτα.Στον Σταθάκη και στον Τσακαλώτο ευχαρίστως.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Όχι,σε όλους αρνούμαι να ρίξω μια ντομάτα..
δεν ειναι σαφες σε ποιους αναφερομουν? αν όχι δες πιο κατω. στα ανθρωπακια κοκκινα, μπλε, μαυρα, ροζ. αλλα δυστυχως μερικοι τα κοκκινα τα αθωωνουν επειδη δεν ειχαν ποστα. ιδια μιασματα με τα αλλα ειναι ομως.
Υπαρχουν και μιασματα, φτωχα και ανικανα ανθρωπακια που πουλησαν και πωλουν και την ψυχη τους στο διαβολο για να κερδισουν λιγο χρημα....

GTS

Member
Με το όλοι ίδιοι είναι, τότε έχουμε ήδη επιλέξει...

Έχω κι εγώ κάτι χρήματα στη Alpha bank...που επειδή είναι μέτοχος στη ΟΤΙΝΑΝΑΙ ΑΕ, που έχει ομόλογα της ΟΤΙΚΑΤΣΕΙ ΑΕΕΕ, που μέσω offshore έχει μερίδιο στην Raytheon,
είμαι συν-υπεύθυνος για το βομβαρδισμό στο Ιράκ. Ναι, ομολογώ. Μίασμα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Με το όλοι ίδιοι είναι, τότε έχουμε ήδη επιλέξει...

Έχω κι εγώ κάτι χρήματα στη Alpha bank...που επειδή είναι μέτοχος στη ΟΤΙΝΑΝΑΙ ΑΕ, που έχει ομόλογα της ΟΤΙΚΑΤΣΕΙ ΑΕΕΕ, που μέσω offshore έχει μερίδιο στην Raytheon,
είμαι συν-υπεύθυνος για το βομβαρδισμό στο Ιράκ. Ναι, ομολογώ. Μίασμα.
για πολιτικους δε λεμε? που ζητουν την ψηφο μας και την υποστηριξη μας. μιασμα δεν ειναι αυτος που προτεινει και εφαρμοζει μποικοταζ στην εταιρεια που εστω κ εμμεσα ειναι μετοχος? ή μηπως δεν ηξεραν οικονομολογοι ολκης, που το εγραφαν ιδιοχειρως στη δηλωση τους, τι εστι μπλακ ροκ και μπλακ βερικοκκο? να μας παραμυθιαζουν οτι ολοι (αντε σχεδον ολοι) δεν κοιτουν πρωτα την παρτη τους? ή το γιοκα τους, την κορουλα τους, το μπαμπα τους?
οποιος παραμυθιαζεται δικαιολογειται μερες που ναι.. ερχεται και ο Σαντα Κλαους με τους μισθους-συνταξεις του 2008. γιουπιιι..

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic