• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Χωρις να ξερω τι εχει προηγηθει δεν μπορω να βγαλω συμπερασματα. Ο ραγιαδισμος κυλα καλα στο αιμα μας και υποτακτικα δεχομαστε τον καθε βιασμο. Ειμαστε κοιμισμενος λαος που οχι μονο δεν διεκδικουμε ενα καλυτερο αυριο αλλα παραδινομαστε αμαχητι στις ορεξεις της εξουσιας.

Δεν γνωριζω αν η κοπελα εχει δικιο ή αν αυτο που διεκδικει θα της προσφερει καλυτερο αυριο. Η διαφωνια ομως μεταξυ ενος ανθρωπου του κομματικου συστηματος και μιας ομαδας πολιτων εμπειρικα εχει αποδειξει πως συνηθως οι απλοι πολιτες εχουν δικιο.

Ετσι κι εδω εκ πρωτης οψεως μου ειναι πιο ευκολο να πιστεψω πως τα κοριτσια διαμαρτυρονται δικαιολογημενα. Οσο "μπουμπουκιστικα" κι αν φωναζουν...

Και στην τελικη ο κυριος αυτος ειναι πληρως αποτυχημενος και αναξιος της θεσης που κατεχει. Ως εκπαιδευτικος επρεπε να βρει τον τροπο να μην φτασουν τα πραγματα σ' αυτο το σημειο.
Δε ξέρω που σπούδασες, πάντως οι δικές μου εμπειρίες λένε πως τέτοιοι φοιτητές μόνο "απλοί πολίτες" δεν είναι...Αντίθετα, συνήθως βαθιά χωμένοι στα κομματικά.

Ούτε εγώ ξέρω τι έπαιξε στην Πάτρα - προφανώς κι αυτός ο πρόεδρος δε θα 'ναι κανένα λουλούδι για μύρισμα - αλλά βλέπω υστερίες που κρύβουν τη δύναμή τους στη μάζα. Αποτυχημένος μπορεί να είναι, αλλά κι αυτές ενήλικες είναι, όχι άμοιρα ευθυνών παιδάκια.

Ξαναλέω, εμετός τα σχόλια των "βαρβάτων αντρών" που θέλουν να τις στείλουν στις κουζίνες τους να μάθουν τρόπους...Αλλά τι τα θες, ποιος έχασε την παιδεία του για να τη βρούμε εμείς.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η νέα εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ,βαφτισιμιά του Κοκού.
Έτος 1965

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Star της φωτογραφίας ο κύριος στα δεξιά.

chrisbd

Member
Οι φράουλες βάφτηκαν με αίμα - 29 οι τραυματίες
Πυροβόλησαν εν ψυχρώ 200 μετανάστες στη Μανωλάδα...

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Πυροβόλησαν εν ψυχρώ 200 μετανάστες στη Μανωλάδα - Ελλάδα

δεν παίζονται αυτοί οι "άνθρωποι".....κάθε χρόνο τα ίδια και χειρότερα....γίναμε είδηση πάλι διεθνώς...φράουλες και αίμα ....διεθνές μποϋκοτάζ για τις φράουλες της περιοχής....

paefstra

Member
Δεν ξέρω ποιος αντέχει να πει κάτι και τι να πει, σήμερα. Η πραγματικότητα όταν σκάει στα μούτρα μας τόση ωμότητα, μοιάζει με χαστούκι.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κι ολα εκεινα τα μελη του φορουμ που κατασυγκινηθηκαν για την τραγωδια της Βοστωνης, δεν εχουν να πουν τιποτα για την τραγωδια της Μανωλαδας;

Ελπιζω να συμβαινει λογω αγνοιας, απροσεξιας, αμελειας ή σοκαρισματος κι οχι επειδη η ζωη των αμοιρων μεταναστων αξιζει λιγοτερο...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν ξέρω ποιος αντέχει να πει κάτι και τι να πει, σήμερα. Η πραγματικότητα όταν σκάει στα μούτρα μας τόση ωμότητα, μοιάζει με χαστούκι.
Προφανώς πολλοί από μας ασχολήθηκαν με το ζήτημα χωρίς να το αναφέρουν εδώ.Πιθανόν για να αποφύγουν να διαβάσουν και ενδεχόμενους βλακώδεις σχολιασμούς.

Η δικαιοσύνη επιλήφθηκε πάντως και οι εγκληματίες πιάστηκαν εγκαίρως.20 από τους πυροβολημένους μετανάστες συνελήφθησαν για έλλειψη εγγράφων παραμονής στη χώρα....

Ντρέπομαι,θλίβομαι,οργίζομαι,σιχαίνομαι που ζω πλέον σε αυτή τη χώρα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτοι ειναι οι επιορκοι που θα απολυθουν;

Η ΕΛΜΕ Λάρισας εκφράζει την αμέριστη κι ανεπιφύλακτη συμπαράστασή της, στο συνάδελφο δάσκαλο Δημοτικού Σχολείου του Νομού μας, ο οποίος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, με κίνδυνο την άμεση απόλυσή του.

Τι θα πει "αναξιοπρεπης συμπεριφορα εκτος υπηρεσιας" ;

Και άλλος δάσκαλος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με κίνδυνο την άμεση απόλυσή του | AlfaVita - Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αυτό είναι το πρόβλημα τριπάκια, ότι όταν μιλάμε για επίορκους δε μιλάμε μόνο για καταχραστές και τεμπέληδες, όπως προτιμάει να σκέφτεται το ευρύ κοινό. Μιλάμε και για ανθρώπους πχ με καταδίκες σε προσωπικό επίπεδο (για προσωπικές διενέξεις) και λοιπά και λοιπά.

Ο ν. 4093/2012 (έγκριση τρίτου μνημονίου) προβλέπει ότι τίθενται σε υποχρεωτική αργία όλοι, όσοι έχουν στερηθεί την ελευθερία τους με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, είτε πρωτοβάθμια είτε δευτεροβάθμια, ή ένταλμα προσωρινής κράτησης. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εκδώσει εγκύκλιο που λέει (επικαλούμενο μάλιστα και γραμματική ερμηνεία του νόμου!) ότι η φράση «έχουν στερηθεί την ελευθερία τους» δεν σημαίνει ότι έχουν μπει φυλακή, αλλά ότι έχουν καταδικασθεί σε ποινή στερητική της ελευθερίας, αδιάφορο αν αυτή έχει ανασταλεί ή μετατραπεί σε χρηματική.
Έτσι, «επίορκος» δεν είναι πλέον όποιος έχει παραβεί τα καθήκοντα προς την υπηρεσία. «Επίορκος» είναι όποιος καταδικασθεί ακόμη και σε μία ημέρα φυλάκιση για αδικήματα ακόμη και εντελώς άσχετα με την υπηρεσία. Όποιος καταδικασθεί σε εξύβριση, επί παραδείγματι, είναι επίορκος, σύμφωνα με τον νέο, πολιτικό ορισμό, ανάξιος για τη θέση του δημοσίου υπαλλήλου.

Επίορκος κι όποιος έχει καταδικαστεί ακόμη και σε μια ημέρα!!! « e-Πύλη Εκπαίδευσης

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ότι όταν μιλάμε για επίορκους δε μιλάμε μόνο για καταχραστές και τεμπέληδες, /quote]
δεν υπάρχει ορισμός της λέξης " επίορκος"?
<LI sizset="false" sizcache010278362876868863="31 94 29">πρόσωπο που καταπάτησε τον όρκο του επίορκος - Βικιλεξικό
ανακαλύφθηκε νέος?
ή ο όρκος των δημοσίων υπαλλήλων που περιέχει την πίστη και υπακοή στους νόμους εννοεί ορισμένους νομους, όποιους αφορουν την υπηρεσία? ή όποιους τους βολευουν?

Last edited by a moderator:
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
ότι όταν μιλάμε για επίορκους δε μιλάμε μόνο για καταχραστές και τεμπέληδες, /quote]
δεν υπάρχει ορισμός της λέξης " επίορκος"?
<LI sizset="false" sizcache010278362876868863="31 94 29">πρόσωπο που καταπάτησε τον όρκο του επίορκος - Βικιλεξικό
ανακαλύφθηκε νέος?
ή ο όρκος των δημοσίων υπαλλήλων που περιέχει την πίστη και υπακοή στους νόμους εννοεί ορισμένους νομους, όποιους αφορουν την υπηρεσία? ή όποιους τους βολευουν?

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, Ν.3528/2007 - ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

Αρθρο 19
Ορκωμοσία - Ανάληψη υπηρεσίας
1. Ο όρκος δίνεται ενώπιον του οργάνου που έχει εκδώσει την πράξη διορισμού ή του οργάνου που ορίζεται στο έγγραφο της κοινοποίησης. Ο όρκος έχει ως εξής: «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντα μου.» Ο όρκος των αλλοδαπών έχει ως εξής: «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην Ελλάδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους της και να εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντα μου.» Όσοι δηλώνουν ότι δεν πρεσβεύουν καμιά θρησκεία ή πρεσβεύουν θρησκεία που δεν επιτρέπει τον όρκο, παρέχουν, αντί όρκου, την ακόλουθη διαβεβαίωση: «Δηλώνω, επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδηση μου, ότι θα φυλάττω πίστη στην Ελλάδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντα μου.» 2. Η ορκωμοσία βεβαιώνεται με πρωτόκολλο, που χρονολογείται και υπογράφεται από τον ορκιζόμενο και το όργανο ενώπιον του οποίου ορκίζεται. Η ανάληψη καθηκόντων πιστοποιείται με έκθεση, που υπογράφεται από τον προϊστάμενο της οικείας υπηρεσίας και τον υπάλληλο. Η έκθεση φέρει αριθμό π ρωτοκόλλου της χρονολογίας ανάληψης καθηκόντων.

Δικηγόρος δεν είμαι, αλλά δεν εννοεί τους νόμους που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων μου;

Last edited by a moderator:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος