• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξιτζής στο Μόναχο, σουβλατζής στη Μπανγκονκ ή καθηγητής στο Πρίνστον?

XRISTOS71

Member
Πάντως εδω και ενα χρόνο ο φίλος μου ο Σπύρος εφυγε απο την Αθήνα με γυναίκα και 2 παιδιά και πήγε Ταιλάνδη ( Κράμπι ).Ανοιξε δικό του μαγαζί ( εστιατόριο με Ελληνική κουζίνα ) και πάει μια χαρά .
ΠΛηρώνει 200 ευρώ το μήνα για μια μονο.κατοικία πάνω στο κύμα με οικιακή βοηθό στην τιμή και παροχές ( νερο -ρευμα ).

Εχετε να προτείνετε τίποτα καλύτερο ????

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντως εδω και ενα χρόνο ο φίλος μου ο Σπύρος εφυγε απο την Αθήνα με γυναίκα και 2 παιδιά και πήγε Ταιλάνδη ( Κράμπι ).Ανοιξε δικό του μαγαζί ( εστιατόριο με Ελληνική κουζίνα ) και πάει μια χαρά .
ΠΛηρώνει 200 ευρώ το μήνα για μια μονο.κατοικία πάνω στο κύμα με οικιακή βοηθό στην τιμή και παροχές ( νερο -ρευμα ).

Εχετε να προτείνετε τίποτα καλύτερο ????
Με τι αρχικό κεφάλαιο αν επιτρέπεται και γνωρίζεις ρε Χρήστο;

XRISTOS71

Member
Με τι αρχικό κεφάλαιο αν επιτρέπεται και γνωρίζεις ρε Χρήστο;

Αρχικό κεφάλαιο για την επιχείρηση ήταν 30.000 ευρώ για το 50%
(Αναγκαστικά τα μαγαζιά εκεί ανοίγουν 50-50 με κάποιον ντόπιο που βρίσκεις μεσω κράτους ).

Η αλήθεια είναι οτι τους πρωτους μηνες τράβηξε ζόρι μεχρι να στρώσει η κατάσταση .Αυτό που μου έλεγε έιναι οτι τον ταλαιπωρησε η διαφθορά και η γραφειοκρατία του δημοσίου.
Σε λαδώματα για να πάρει έγκαιρα τα απαραίτητα χαρτιά εδωσε 2-3 χιλιάρικα ακόμα .Του άνοιγαν τα βραδυ το μαγαζί του έκλεβαν καρέκλες -τραπέζια -τρόφιμα .
Τώρα είναι ΟΚ ..
Το παιδι πάει σε αγγλικό σχολείο το ένα ,το άλλο είναι ακόμα μικρό .
Είδα φωτό απο το σπίτι και μου κουνήθηκε το μυαλό !!!!!!!!!!!
Ρε που ζουμε εμείς τελικά και εχουν τον κάθε Φούστη να μας Γ@@@ει χωρίς σάλιο .

Θα μάθω λεπτομέρειες για το μαγαζί και θα δώσω στοιχεία για κάποιον που θα πάει πρός τα εκεί να πάει να τον βρεί .
Ο Σπύρος είναι εξαιρετικό παδί ;)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η αλήθεια είναι ότι από τις διάφορες μεγάλες κουβέντες που κατά καιρούς όλοι ξεστομίζουμε σε παρεϊστικες συζητήσεις,η πιο σοβαρή που έχω αναλογιστεί είναι να ανοίξω ένα φαγάδικο στην ΝΑ Ασία.Όμως -εκτός της δυσκολίας του να σηκωθώ να φύγω εκτός αν τα βρω πραγματικά παλούκια- αυτό που με αγχώνει είναι ακριβώς η μεγάλη διαφθορά και ο εντελώς διαφορετικός τρόπος λειτουργίας της αγοράς έξω από την Ευρώπη.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
borealis..
σου έχω επίσης μια καλή πληροφορία..
στο μπαλί φίλος μου ειπε οτι με 50 χιλ φτιαχνεις 10 bangalows για εκμετάλευση,μένεις σε αξιοπρεπέστατο σπίτι,απλώς την επενδυση πρέπει να την κανει μπαλινέζος...
καθόλου άσχημα..

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Και πως εξασφαλίζεις ότι δεν θα τα κάνει γαργάρα;
απο οτι ξέρω στο ubud δεν μένει ξενοίκιαστο ούτε το χειρότερο κατάλυμα!!
και ειναι αλήθεια -το είδα με τα μάτια μου..
τα χρήματα δεν ειναι πολλα έτσι και αλλιώς εδω με τα ίδια δεν κάνεις τίποτα!
και αν δεν ρισκάρομε δεν γίνεται τίποτα??
σε έπεισα??:lol:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Πας σε νομική εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει να φαίνεται αυτή ως ιδιοκτήτης. Νομιμότατο. Η αμοιβή της είναι περίπου 2000 δολ. το χρόνο.

Το καθεστώς ιδιοκτησίας σε ξένους στα περισσότερα κράτη της Ασίας απαγορεύεται.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom