Βοσνία-Ερζεγοβίνη Ταξιδι στο Σαράγεβο

Konstantinb

Member
Μηνύματα
261
Likes
1.188
Είμαι με ρήξη μηνίσκου οπότε δεν είμαι για περπάτημα. Θα δω τι θα παίζει στο αεροδρόμιο και θα κρίνω. Σε ευχαριστώ. Και εγώ όταν τα έβγαλε η ραιαν το τσίμπησα.
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
217
Likes
633
Μόλις γύρισα από Βοσνία... εξαιρετικό το Σαράγεβο, Μόσταρ λίγο πολύ το ξέραμε...έκανα τη διαδρομή μέχρι την Κροατία με νοικιασμένο αυτοκίνητο, η διαδρομή μέχρι το Μόσταρ κατά μήκος του ποταμού Νερέτβα πολύ όμορφη...γενικά η Βοσνία είναι πολύ όμορφος προορισμός με μισές τιμές από την Ελλάδα και κόσμο ολίγον τι μουντρούχο...
 

Kyriakao

Member
Μηνύματα
264
Likes
1.342
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Η πολη μεσα είναι μικρή και χωρις καμια δυσκολία στο περπάτημα.
Εκτος απο το Yellow Fortress, που ειναι σε υψωμα και εχει πανοραμική θεα της πολης.
Είναι απο τα must να βρεθεις εκει για ηλιοβασίλεμα. Δεν χάνεται.
Το καφε που εχει εκει δεν πουλαει αλκοολ ,οπότε οπαίος θελει πρέπει να προμηθευτεί τις μπυρες του απο το περίπτερο που εχει στη βαση του λόφου και πουλάει τα παντα.
 

Konstantinb

Member
Μηνύματα
261
Likes
1.188
Update φρέσκο φρέσκο περί χρημάτων.

Εγώ έβγαλα από το πρώτο atm, μου έφαγε μέσω revolut κάνα εφταευρω.

Στα πιο κάτω τα μικρά ενας πήγε να βγάλει και του έφαγε 40€.

Στο exchange που ρώτησα ένα παλικάρι του έφαγε κάνα ευρώ.
 

chris.s

Member
Μηνύματα
15
Likes
33
Από τα atm της unicredit μπορει κανεις να σηκωσει μαρκα με revolut χωρις προμηθεια, μέχρι ένα ποσό ανάλογα με τη συνδρομή του.
Αναφορικά με μετακίνηση από και προς αεροδρόμιο, τα λεωφορεία του αεροδρομίου έχουν πολύ αραιά δρομολόγια, εφόσον κάποιος δεν επιλέξει ταξί ή private transfer με δέκα λεπτά περπάτημα από το αεροδρόμιο μπορεί να πάρει το τρόλει 103 που φτάνει μέχρι το κέντρο. Στην αντίθετη διαδρομή χρειάστηκα 40 λεπτά, ήταν σε καλή κατάσταση με κλιματισμό, δεν γινόταν το αδιαχώρητο, κόστος νομίζω 1.6 μάρκα και εισητήριο από τον οδηγό.
 
Last edited:

fenia42

Member
Μηνύματα
3.968
Likes
15.460
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Από UniCredit η ρεβολουτ μας κράτησε 3€ προμήθεια. Στο κέντρο υπάρχουν ανταλλακτήρια αλλά δέχονται σχεδόν όλοι ευρώ. Όχι όμως κάρτα. Αυτό ισχύει σχεδόν παντού στα Βαλκάνια, ούτε booking πληρώνεται με κάρτα.
Ειδικά στο Μόσταρ οι τιμές είναι σε ευρώ προτιστως.
Το λεωφορείο για το αεροδρόμιο περνάει κάθε 1,5 ώρα περίπου (!) και βρίσκετε λίγα μέτρα μακριά από τις αφίξεις. Εισέρχεστε σε βαλκανική ζώνη αφού !
Στην επιστροφή μας στο αεροδρόμιο πήγαμε με το τρόλεϊ όπως είπε κάποιος πιο πάνω. Λεωφορεία τραμ τρόλεϊ, σε ολα πληρώνετε στον/στην οδηγό. Ναι, είδαμε πολλές γυναίκες οδηγούς τραμ .
Μη παραλείψετε να φάτε μπουρεκ με κιμά και γιαούρτι καθώς και μπουρεκ με τυρί. Ο βοσνιακος καφές όπως σερβίρεται είναι επίσης μια όμορφη εμπειρία , υπάρχουν πολλά είδη μπακλαβά που έχουν προέλθει όμως αυτούσια από την Τουρκία. Εκείνο που θεωρείται βοσνιακη σπεσιαλιτέ και τιμούσα κάθε μέρα είναι το παγωτό σύκο.
Το Μόσταρ είναι απίστευτα τουριστικο. Εμείς είμασταν εκεί στις 8 το πρωί , μέχρι τις 11 γινόταν ένας κακός χαμός όπου πήγαμε στο ξενοδοχείο να ξεκουραστούμε για να ξαναβγούμε αργότερα που θα είχαν καταλαγιάσει τα πλήθη. Καλό είναι να έχετε αθλητικό παπούτσι γιατί οι πέτρες που έχουν βάλει για πάτωμα είναι άκρως ολισθηρές. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μόσταρ βρίσκεται και ο τεκές Bagaj.
Και οι δυο πόλεις είναι μικρές και περπατιούνται πολύ εύκολα.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.396
Likes
49.570
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Από τα atm της unicredit μπορει κανεις να σηκωσει μαρκα με revolut χωρις προμηθεια, μέχρι ένα ποσό ανάλογα με τη συνδρομή του.
Επιβεβαιώνω κι εγώ, έβγαλα σε αναλογία 100€ από το ΑΤΜ του αεροδρομίου χωρίς προμήθεια με τη revolut.

Αναφορικά με μετακίνηση από και προς αεροδρόμιο, τα λεωφορεία του αεροδρομίου έχουν πολύ αραιά δρομολόγια, εφόσον κάποιος δεν επιλέξει ταξί ή private transfer με δέκα λεπτά περπάτημα από το αεροδρόμιο μπορεί να πάρει το τρόλει 103 που φτάνει μέχρι το κέντρο.
Και αυτό ισχύει, το έκανα χωρίς να το γνωρίζω εκ των προτέρων, είναι η καλύτερη λύση για μετακίνηση από/προς αεροδρόμιο με κόστος ούτε ενα ευρώ.
ούτε booking πληρώνεται με κάρτα.
Στο ξενοδοχείο παλεύω να πληρώσω απ' το πρωί με κάρτα, γιατί και καλά έχουν πρόβλημα και επιμένουν να ζητάνε μετρητά. Δε πειράζει, άμα δε θέλουν ας το κεράσουν, πρόβλημα τους.
Στο καφέ μια φορά το πρωί δίπλα στον καθεδρικό καθώς και στη μπυραρία το μεσημέρι δέχτηκαν κάρτα κανονικότατα.
Ο βοσνιακος καφές όπως σερβίρεται είναι επίσης μια όμορφη εμπειρία
Συμφωνώ, για το σερβίρισμα και μόνο ήταν εμπειρία, ωστόσο τον βρήκα αισθητά πιο ελαφρύ απ' τον αντίστοιχο δικό μας.

Τώρα την πάτησα... χαλάλι, κέρασε καφέ ο @psilos3 που πέτυχα τυχαία και την βγάλαμε κουτρα.
Το βράδυ έχει και συνέχεια με μπύρες 😎🤘
 

x7777

Member
Μηνύματα
888
Likes
3.429
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
@psilos3 η ζέστη σε σύγκριση με Θεσσαλονικη πως είναι; παλεύεται;
Λέμε να πάμε 7-8 μέρες Βοσνία την άλλη εβδομάδα και μήπως το συνδυάσουμε με Ντουμπρόβνικ. Από Μόσταρ για Ντουμπρόβνικ έχει ιδέα κανείς τι αναμονή έχει στα σύνορα τέτοια εποχή; Στο maps δε δείχνει ιδιαίτερη αναμονή πάντως.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.396
Likes
49.570
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
@psilos3 η ζέστη σε σύγκριση με Θεσσαλονικη πως είναι; παλεύεται;
35αρια έδινε η πρόγνωση, ολοι με τα νερά και τις βενταλιες είναι στο δρόμο, εγώ μια φορά δε βιώνω την ίδια κάψα σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη, βρίσκω τις συνθήκες αισθητά καλύτερες ως στιγμής.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.527
Μηνύματα
899.150
Μέλη
39.244
Νεότερο μέλος
ifi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom