Γενικά Ταξιδι στη Φιλανδία με αυτοκίνητο!

IRENE36

New Member
Μηνύματα
3
Likes
11
Καλησπέρα σε όλους...
θα ήθελα την βοήθειά σας στο ταξίδι που θα ξεκινήσουμε με τον άντρα μου και τον γιο μου την άλλη εβδομάδα για Ελσίνκι.Θα είναι ταξίδι χωρίς επιστροφή...πάμε για μόνιμη εγκατάσταση και γι αυτό ανεβάζουμε και το αμάξι μας!
Το πλάνο μας λέει πως θα πάμε από τις βαλτικές χώρες και μέσω Ταλίν θα περάσουμε στο Ελσίνκι απέναντι...
Θα ήθελα τις εμπειρίες όσων έχουν ταξιδέψει μέχρι την Εσθονία, τί πρέπει να προσέξουμε και πόσες μέρες θα μας πάρει με λογικές ώρες οδήγησης?συνάλλαγμα θα χρειαστούμε σε χώρες όπως Σκόπια-Λετονία-Πολωνία...???
πιστεύετε πως είναι πιο ασφαλές το ταξίδι μας αν πάμε μέσω Γερμανίας-Δανίας-Σουηδίας?
Θα ξεκινήσουμε από Θεσσαλονίκη την Τετάρτη το πρωί και ιδανικά θα θέλαμε να φτάσουμε Ελσίνκι το Σάββατο το βράδυ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
627
Likes
1.329
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Καλή αρχή και καλό ταξίδι!Δεν μπορώ να βοηθήσω μιας και έχω πάει αεροπορικώς Ελσίνκι και Ταλίν... Ακούγεται κουραστικό τα ταξίδι πάντως...Γιατί δεν κοιτάτε να το κάνετε περισσότερες μέρες και να μείνετε (για ξεκούραση και τουρισμό) σε περισσότερα μέρη με περισσότερες στάσεις; Αν δε βιάζεστε να φτάσετε οπωσδήποτε το Σάββατο...
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
373
Με δεδομενο οτι δεν πατε για τουρισμο και εχετε να κανετε περιπου 3000 χιλιομετρα , πιστευω οτι θα ειστε σαββατο βραδυ ελσινκι. Στα συνορα σερβιας ουγγαριας θα καθυστερησετε , επισης ο δρομος μεχρι την νις ειναι στενος, ελπιζω να εχουν τελειωσει και τα εργα πριν την βαρσοβια. Μεχρι και την πολωνια που εχω παει δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα. Συναλλαγμα οπου χρειαστειτε , αν και καλυτερη λυση ειναι η χρηση πιστωτικης καρτας.
 

IRENE36

New Member
Μηνύματα
3
Likes
11
Ευχαριστώ για τις ευχές σας!!!!
Την Τετάρτη το πρωί ξεκινάμε και ο Θεός μαζί μας....μέχρι να φτάσουμε στο Ταλλίν!!!Από εκεί το Ελσίνκι είναι 2 ώρες με καράβι οπότε είναι σαν να φτάσαμε....
 

IRENE36

New Member
Μηνύματα
3
Likes
11
Καλησπέρα σε όλους σας!!!
Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ήταν η φανταστική εμπειρία που ζήσαμε κάνοντας το ταξίδι με αυτοκίνητο μέχρι το Ελσίνκι...μέσω Ταλλίν φυσικά με το καράβι!
Φύγαμε Τετάρτη πρωί και Σάββατο στις 6:30 ήμασταν στο Ελσίνκι....χωρίς κανένα πρόβλημα στο ταξίδι μας και έχοντας και τον 6χρονο γιο μας ο οποίος αν και πολλές ώρες στο αυτοκίνητο ήταν απίστευτα συνεργάσιμος και του άρεσε και πάαααρα πολύ μάλιστα!
Πληρώναμε παντού με κάρτα visa και mastercard και δεν κάναμε συνάλλαγμα ούτε για διόδια ούτε για τους καφέδες που αγοράζαμε από βενζινάδικα των δρόμων....στα σύνορα Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία περάσαμε έναν τυπικό έλεγχο(κοιτάξανε και το αμάξι) αλλά όχι κάποια ιδιαίτερη καθυστέρηση...από εκεί και πέρα δεν ξαναβρήκαμε σύνορα και τελωνεία και ελέγχους!Καταλαβαίναμε ότι αλλάζαμε χώρα από το μήνυμα στο κινητό που μας ενημέρωνε σε ποιο δίκτυο της κάθε χώρας μπορούμε να συνδεθούμε!!!!
Μείναμε την 1η βραδυά στη Βουδαπέστη,την 2η στη Βαρσοβία και την 3η στη Ρίγα.
Κλείναμε τα ξενοδοχεία μας από το booking(μέσω κινητού μέσα από το αμάξι) λίγο πριν μπούμε στην πόλη που θα διανυκτερεύαμε....προτιμήσαμε ξενοδοχεία δίπλα στα αεροδρόμια της κάθε πόλης για μεγαλύτερη ασφάλεια μιας και το αμάξι μας ήταν παραφορτωμένο με προσωπικά αντικείμενα λόγω της μόνιμης εγκατάστασής μας εκεί!
όσον αφορά τους δρόμους με εξαίρεση το κομμάτι στη Σερβία κοντά στο Νις που τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί και στενεύει αρκετά ο δρόμος αλλά καο από Βαρσοβία για Μπιάλιστοκ(2ωρες περίπου)όλο το υπόλοιπο ταξίδι έγινε άνετα και ξεκούραστα με αρκετές στάσεις και μοίρασμα της οδήγησης φυσικά π.χ Σλοβακία και Τσεχία της πέρασα ΕΓΩ(γυναίκα οδηγός!!!χα χα χα)χωρίς να φοβηθώ!
Γενικώς ήταν το ωραιότερο ταξίδι που έχω κάνει ποτέ,θα το ξανάκανα ευχαρίστως και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους ενδιαφέρονται!!!

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να απολαύσετε πολλά και μακρινά ταξίδια στη ζωή σας με το αυτοκίνητο όπως το απολαύσαμε εμείς!!!!
 

YIANNIS2008

Member
Μηνύματα
23
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Παιδιά καλό ταξίδι... Και γρήγορα κοντά μας πάλι, έστω και για διακοπές....
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αγαπητή Ειρήνη σας εύχομαι τα καλύτερα στη νέα σας ζωή και ευχαριστούμε πάρα πολύ που μοιράστηκες την εμπειρία του road trip σας.
Μπορείς επίσης αν θέλεις να μας περιγράψεις όλο το ταξιδάκι σας ως ταξιδιωτική ιστορία και ακόμη καλύτερα αν θέλεις να ξεκινήσεις να γράφεις στο μπλογκ των ελλήνων του εξωτερικού την ανταπόκριση σου από τη Φινλανδία :)
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.038
Μπραβο...τελος καλο,ολα καλα σε οτι αφορα τη μετακομιση σας.:)
Περιμενουμε νεα σας απο τη ζωη εκει!
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Ότι καλύτερο σας εύχομαι και περιμένουμε ανταπόκριση από Ελσίνκι!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.539
Μηνύματα
899.635
Μέλη
39.255
Νεότερο μέλος
Katerina Arno

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom