• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Ταξιδι στη Ταυλανδη...

zithon-tasos

Member
Καλημερα στην παρεα σας....Γραφω πρωτη φορα στο forum αν και το παρακολουθω εδω και καιρο...απο την στιγμη που μου μπηκε η ιδεα για Ταυλανδη.. Θελω να πω το εξης και να ευχαριστησω ολα τα παιδια που γραφουν και βοηθουν τους υπολοιπους εδω μεσα, οτι το καλοκαιρι πηγα στην Κεφαλονια, και ακολουθησε πολλες απο τις συμβουλες σας για ποια μερη να επισκευτω, και ακομη περισσοτερο για το θεμα το φαγητου. Οχι οτι το εχω σαν πρωτη πρωτεραιοτητα, απλως ειναι κριμα να πας για φα'ι' καπου που τελικα να μην ειναι καλα και να απογοητευτεις...και μπορω να πω οτι εφυγα απο το νησι "πληρης" σε ολους τους τομεις,μονο κανα 2-3 μερη δεν προλαβα να δω που ηθελα.
Στο θεμα μας τωρα, μετα απο αρκετο ψαξιμο, αν και το διαβασμα και το ψαξιμο στο ιντερνετ για πληροφοριες δεν τελειωνει ποτε, και αφου βρηκα με τη γυναικα μου ενα πολυ καλο πρακτορειο στη Θεσσαλονικη, πληρως ενημερωμενο για τα παντα και εξυπηρετικοτατο, αποφασισαμε και κλεισαμε τελικα το ταξιδι του μελιτος στην ταυλανδη. Αναχωρηση με την Turkey απο Θεσ/νικη για Κωσταντινουπολη στις 26/11 και απο εκει Bangkok. Αφηξη στη Bangkok στις 27/11 το πρωι. 30/11 αναχωρηση για Phuket και απο εκει στο Phi phi Don για 2 μερες. Επειτα, επισης με αεροπλανο απο Phuket για Koh Samui για 4 βραδια. Μετα επιστροφη Bangkok-Κωσταντινουπολη-Θεσσαλονικη. Ξερω οτι οι μερες δεν ειναι και πολλες, αλλα εχουμε καποιο πλανο για να δουμε τουλαχιστον 2-3 πραγματα που πρεπει να δουμε. Κανα 2 αποριες τις εχω φυσικα....Πρωτον, για το Safari World στην Bkk πως μπορω να κανω κρατηση? Εχω δει στο site τους, απ το οποιο ερχονται και σε περνουν απο το ξενοδοχειο, αλλα μαλλον θελει πιστωτικη που δεν εχω... Επισης, διαβαζω παντου, οτι το φαγητο απο το δρομο ειναι ασφαλες, αλλα αν και πραγματικα δεν μπορω να πω οτι φοβαμαι τοσο, οσο το οτι δεν θελω να πεσω στην περιπτωση και να χαλασω τις διακοπες μου σε κανενα νοσοκομειο ή στην καλυτερη περιπτωση ξαπλωμενος στο κρεβατι καποιου ξενοδοχειου. Εχετε να προτεινεται κατι το οποιο να μην ειναι ακριβο π.χ. εστιατοριο , αλλα να εχω καλο ταυλανδεζικο φαγητο? Και γενικα εχετε να μου προτεινεται καποια απο τα χιλιαδες ακαταλαβιστικα φαγητα που εχουν? Επισης , απο το Phuket στα Phi Phi ειναι συχνα τα δρομολογια και ποσο ευκολο ειναι να βρω, ή να κλεισω απο εδω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και ας πληρωσω και λιγα παραπανω χρηματα?

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Επισης, διαβαζω παντου, οτι το φαγητο απο το δρομο ειναι ασφαλες, αλλα αν και πραγματικα δεν μπορω να πω οτι φοβαμαι τοσο, οσο το οτι δεν θελω να πεσω στην περιπτωση και να χαλασω τις διακοπες μου σε κανενα νοσοκομειο ή στην καλυτερη περιπτωση ξαπλωμενος στο κρεβατι καποιου ξενοδοχειου. Εχετε να προτεινεται κατι το οποιο να μην ειναι ακριβο π.χ. εστιατοριο , αλλα να εχω καλο ταυλανδεζικο φαγητο? Και γενικα εχετε να μου προτεινεται καποια απο τα χιλιαδες ακαταλαβιστικα φαγητα που εχουν?
Οι κίνδυνοι από το φαγητό στην Ταϋλάνδη προκύπτουν (όπως και οπουδήποτε αλλού) κυρίως όταν αυτό δεν είναι φρεσκομαγειρεμένο. Όταν βλέπεις να έχει μεγάλη κατανάλωση και βγαίνει απ' τη φωτιά, οι πιθανότητες να έχεις κάποια στομαχική διαταραχή είναι περιορισμένες (εκτός κι αν δοκιμάσεις κάτι "ιδιαίτερο" που δεν ξέρεις ή δεν έχεις φάει ξανά). Σε κάθε περίπτωση, ένα κουτάκι ιμόντιουμ στο τσαντάκι σου θα σε βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο αν συμβεί κάτι.

Το πού και τι θα φας, τώρα. Μια επίσκεψη στο Pad Thai Thip Samai επιβάλλεται!

Διάβασε το κείμενο στο λινκ που σου έδωσα, δες τις φωτογραφίες και θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται (φαγητά και μαγαζί). Το πιθανότερο είναι ότι ό,τι δοκιμάσεις εκεί θα είναι νοστιμότερο από οπουδήποτε αλλού. Εννοείται ότι κάθε φορά που πάω Μπανγκόκ το επισκέπτομαι.

Άλλα πιάτα που μπορείς (πρέπει) να δοκιμάσεις είναι η σούπα Τομ Γιόμ (με γαρίδες - προσοχή: εκεί shrimps είναι το ψιλό γαριδάκι, η γάμπαρη, οι μεγάλες γαρίδες λέγονται tiger prawns), το κοτόπουλο με λέμονγκρας ή κάσιους ή αμύγδαλα, γαριδοκεφτέδες και ότι άλλο σου γυαλίσει! :) Μόνο πρόσεξε κάποια πιάτα είναι ιδιαίτερα καυτερά! ;)

giannoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
μπες σ'αυτό το site και τσεκάρισε τα δρομολόγια. Πάντως έχει πολύ συχνά δρομολόγια. Συνήθως ξεκινούν νωρίς το πρωί και η απόσταση είναι περίπου 2 ώρες http://www.phiphi.phuket.com/schedule.htm

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Δεν έχω επισκεφθεί τα Phuket, Phi Phi, αλλά από την (μικρή) μου εμπειρία από Ταϊλάνδη μπορώ να σου προτείνω τα εξής:
Με το που θα φτάσετε στο αεροδρόμιο του Phuket και πάρετε τις βαλίτσες σας, ψάξτε για ταξιδιωτικά γραφεία που βγάζουν εισιτήρια για πλοία (ferries). Διαλέξτε ένα στην τύχη και αν δεν έχετε πέσει στο σωστό θα σας δείξουν που να πάτε. Έχοντας ήδη συμβουλευθεί τα δρομολόγια από το site που σας έδωσε η giannoula και ανάλογα με την ώρα άφιξής αγοράστε τα εισιτήρια που σας βολεύουν. Μπορείτε να αγοράσετε ταυτόχρονα και τη μεταφορά στην αποβάθρα του ferry με λεωφορείο ή ταξί για να ξεμπερδεύετε.
Το άλλο που θα πρότεινα είναι να κλείσετε online από εδώ http://www.phuketferry.com
Και από εδώ μπορείτε να κλείσετε και τη μεταφορά σας από το αεροδρόμιο επιλέγοντας
Click here if you'd like
Pick up / Drop off services
Για την επιστροφή σας από τα Phi Phi μπορείτε να κανονίσετε με το ξενοδοχείο σας ή με κάποιο πρακτορείο.
Διάβασε και από εδώ http://wikitravel.org/en/Ko_Phi_Phi για τις μεταφορές by boat.

και αφου βρηκα με τη γυναικα μου ενα πολυ καλο πρακτορειο στη Θεσσαλονικη, πληρως ενημερωμενο για τα παντα και εξυπηρετικοτατο,
Απορία: αυτό το τόσο καλό πρακτορείο δεν μπορούσε να σας δώσει κάποιες πληροφορίες για τις μεταφορές σας, από νησί σε νησί?

Όσο για τα φαγητά θα συμφωνήσω με τον babaduma ότι η καλύτερη εισαγωγή είναι το pad thai αλλά να το φας και κάπου καλά για να το εκτιμήσεις.

giannoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
μην αγχώνεσαι, φτάσε εκεί με το καλό και θα βρεις άπειρα τουριστικά που κλείνουν μεταφορά και εισιτήρια. Δεν υπάρχει λόγος να κλείσεις από δω!

zithon-tasos

Member
Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις....απο το πρακτορειο μου βρηκαν μεταφορα απο το αεροδρομιο με ταξι που θα ερθει να μας παρει προσωπικα μεχρι το λιμανι, απο εκει ferry για το phi phi , και την επιστροφη στο phuket και το αεροδρομιο.....απλως μου φανηκε λιγο τσιμπιμενη η τιμη....60 ευρω το ατομο για ολη αυτη τη διαδικασια δεν ειναι πολλα ?

marilou_ath

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάλτα
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
molis girisa apo tailandi kai eimai para poli enthousiasmeni ... den xero na se pliroforiso gia ta dromologia sto phi phi kathos ego emeina sto pucket stin kata beach alla piga ekdromi monoimeri sta phi phi . se auto pou mporo na se voithiso einai gia to safari wold stin bangkok. den xreiazetai na kaneis kratisi .. emeis pigame tixaia .. to eisitirio einai 1260 i 1360 bat to atomo kai pigame me taxi .. to opoio mas stoixise 400 bat alla enthousiastikame axize .. mporeis na pas kai me organomeni ekdromi alla einai pio akriva. an sas ftasoun oi meres stin bangkok na pate sto tiger temple kai fisika sto lebua gia poto ..

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις....απο το πρακτορειο μου βρηκαν μεταφορα απο το αεροδρομιο με ταξι που θα ερθει να μας παρει προσωπικα μεχρι το λιμανι, απο εκει ferry για το phi phi , και την επιστροφη στο phuket και το αεροδρομιο.....απλως μου φανηκε λιγο τσιμπιμενη η τιμη....60 ευρω το ατομο για ολη αυτη τη διαδικασια δεν ειναι πολλα ?
Πειραματίσου λίγο με τη σελίδα που σου έδωσα για να καταλάβεις τι τιμές "παίζουν". Αυτήν την εποχή δεν θα έχει καθόλου κόσμο και θα βρεις άνετα εισιτήρια και επί τόπου. Έτσι θα είσαι και πιο ευέλικτος σε περίπτωση καθυστερήσεων. Αμφιβάλλω όμως αν θα είναι πιο φθηνά από τα online. Με ποια αεροπορική εταιρία φτάνετε Phuket?

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Σε ρώτησα γιατί η air - asia και άλλες εταιρίες πουλάνε τα εισιτήρια τους μαζί με τη μετάβαση στα νησιά. Πολύ βολικό και το κυριότερο λειτουργεί, οπότε δεν έχεις το άγχος των καθυστερήσεων.

varioAthens

Member
Τι τουριστιά ειναι αυτο το Safari World?
Mε 3 μερες μονο στην Μπανγκοκ και τα απιστευτα μποτιλιαρισματα θα ελεγα να μην φας τον χρονο σου σε αυτο το πραγμα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom