• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξιδιωτικό Δίλημμα- Γαλλία ή Γερμανία/Τσεχία ;;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
-Υπολογίζουμε 6 - 7 ημέρες σύνολο!
Καλό νούμερο για Παρίσι (αν και δε θα πήγαινα τόσες, μου φάνηκε ακριβό), οριακό για το άλλο πλάνο, θα σας βγει καλά μόνο αν οργανωθείτε σωστά.
είναι αρκετά «κοντά» και θα μπορούσαμε να πάμε από την μια πόλη στην άλλη οικονομικά με flixbus
Αυτό ισχύει, είναι πολύ εύκολη η μετακίνηση. Βασικό αν το επιλέξετε είναι να φτάσετε στο αεροδρόμιο της πρώτης και να φύγετε απ' αυτό της τελευταίας, θα γλιτώσετε χρόνο έτσι.
αν θεωρείτε οτι το Βερολίνο αξίζει «μόνο» του, κατανοητό
Σαφώς, αλλά είναι μια πόλη με εύκολη & οικονομική πρόσβαση που αν σ' αρέσει πας και ξαναπάς.
δεν βρίσκω φυσιολογικές τιμές στα δωμάτια στο Παρίσι όλα τα βρίσκω πανάκριβα
Ναι, απ' ότι διαβάζω και στο αντίστοιχο νήμα:

Γαλλία - Περιοχή διαμονής/Οικονομικά ξενοδοχεία στο Παρίσι

οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα.
Έχουν ανέβει γενικά και οι τιμές
Κι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια ως προς τη διαμονή, εξαρτάται όμως και τι περίοδο ταξιδεύετε.

α. Απαγορευτικό το budget για κάποιο από τα δύο ταξίδια;
Όχι αν οργανωθεί σωστά όπως είπα. Χρειάζεται βέβαια και τύχη στα καταλύματα, όπως και να έχουν εύκολη πρόσβαση στα σημεία ενδιαφέροντος για να μη χάνετε χρόνο.
β. Απαγορευτικές οι μέρες;
Είναι υποκειμενικό αυτό κι έχει να κάνει με το μπάτζετ και τα ενδιαφέροντα σας. Μου αρέσουν και τα δύο σενάρια, προσωπικά όμως θα επέλεγα αν πάω Παρίσι να ναι πιο λίγες οι μέρες κι ας ξαναπάω 2η και 3η φορά, κι αν κάνω το άλλο τουρ να προσθέσω μια μέρα επιπλέον να μαι άνετα.
γ. Προσωπική άποψη που σας άφησαν οι πόλεις;
Τώρα εδώ τι να πω, τις έχω και πολύ πρόσφατες και τις τέσσερις, τις αγάπησα τη καθεμιά για ξεχωριστούς λόγους, έχω γράψει ιστορίες εδώ γιατί πέρασα πάρα πολύ καλά σε όλες, τις θεωρώ γενικά μια εξαιρετική επιλογή. Η κάθε μια έχει κάτι διαφορετικό να σου δώσει κι αυτό είναι το καλύτερο.
δ. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη!
Αν προστεθεί μια μέρα ακόμα που θα μπει λογικά στην Πράγα (όχι απαραίτητα διανυκτέρευση) είστε πολύ καλά. Στη Δρέσδη μια μέρα και μια νύχτα αρκούν, όπως και στο Βερολίνο για μια πρώτη γεύση. Βασικά κι έτσι όπως το γράφεις αν είναι οι μέρες γεμάτες μ' αρέσει.

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Καλό νούμερο για Παρίσι (αν και δε θα πήγαινα τόσες, μου φάνηκε ακριβό), οριακό για το άλλο πλάνο, θα σας βγει καλά μόνο αν οργανωθείτε σωστά.

Αυτό ισχύει, είναι πολύ εύκολη η μετακίνηση. Βασικό αν το επιλέξετε είναι να φτάσετε στο αεροδρόμιο της πρώτης και να φύγετε απ' αυτό της τελευταίας, θα γλιτώσετε χρόνο έτσι.

Σαφώς, αλλά είναι μια πόλη με εύκολη & οικονομική πρόσβαση που αν σ' αρέσει πας και ξαναπάς.

Κι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια ως προς τη διαμονή, εξαρτάται όμως και τι περίοδο ταξιδεύετε.

Όχι αν οργανωθεί σωστά όπως είπα. Χρειάζεται βέβαια και τύχη στα καταλύματα, όπως και να έχουν εύκολη πρόσβαση στα σημεία ενδιαφέροντος για να μη χάνετε χρόνο.

Είναι υποκειμενικό αυτό κι έχει να κάνει με το μπάτζετ και τα ενδιαφέροντα σας. Μου αρέσουν και τα δύο σενάρια, προσωπικά όμως θα επέλεγα αν πάω Παρίσι να ναι πιο λίγες οι μέρες κι ας ξαναπάω 2η και 3η φορά, κι αν κάνω το άλλο τουρ να προσθέσω μια μέρα επιπλέον να μαι άνετα.

Τώρα εδώ τι να πω, τις έχω και πολύ πρόσφατες και τις τέσσερις, τις αγάπησα τη καθεμιά για ξεχωριστούς λόγους, έχω γράψει ιστορίες εδώ γιατί πέρασα πάρα πολύ καλά σε όλες, τις θεωρώ γενικά μια εξαιρετική επιλογή. Η κάθε μια έχει κάτι διαφορετικό να σου δώσει κι αυτό είναι το καλύτερο.

Αν προστεθεί μια μέρα ακόμα που θα μπει λογικά στην Πράγα (όχι απαραίτητα διανυκτέρευση) είστε πολύ καλά. Στη Δρέσδη μια μέρα και μια νύχτα αρκούν, όπως και στο Βερολίνο για μια πρώτη γεύση. Βασικά κι έτσι όπως το γράφεις αν είναι οι μέρες γεμάτες μ' αρέσει.
Ό,τι είπαν ο @psilos3 και η Χριστίνα πριν, και οι δύο πόλεις είναι υπέροχες, η καθεμία με τον τρόπο της, η επιλογή εξαρτάται, αφενός από την προσωπική σας επιθυμία, αφετέρου από το μπάτζετ. Το Παρίσι είναι σαφώς ακριβότερο φυσικά. Από εκεί και πέρα, να πω κι εγώ ότι πρόκειται για μεγαλουπόλεις, μητροπόλεις ουσιαστικά, που θέλουν χρόνο. Οπότε θα συμφωνούσα κι εγώ, αν πάτε Βερολίνο, να αφήσετε την Πράγα για άλλη φορά.

Iliana94

Member

Είσαι κατατοπιστικός ευχαριστώ θα τσεκάρω και τις ιστορίες σου.
Τελικά νομίζω ότι όλα θα κριθούν στο budget. Αν δεν βρίσκω οικονομική λύση για διαμονή στο Παρίσι θα κατευθυνθώ στο τουρ (με ή χωρίς το Βερολίνο) όπου απ’ όσο έχουμε δει οι διαμονές είναι πιο νορμαλ.

Προσωπικά θεωρώ ότι το Πράγα - Δρέσδη - Βερολίνο σε μια βδομάδα (που συμπεριλαμβάνει και τις μετακινήσεις) βγαίνει αλλά θα είναι λίγο τρέξιμο, οπότε ίσως θα άφηνα την Πράγα τελείως και θα την αντικαθιστούσα με κάποια μονοήμερη (πχ Potsdam). Βερολίνο και Παρίσι είναι και οι δυο εξαιρετικές πόλεις που όλοι πρέπει να επισκεφτούν τουλάχιστον μια φορά και σίγουρα δε θα βαρεθείτε σε καμία από τις δύο.

Νομίζω η βασική ερώτηση είναι κατά πόσο σας ενδιαφέρει να είστε σε μια πόλη που είναι γραφική, έχει χιλιάδες όμορφες γωνιές που θα ανακαλύψεις τυχαία και γενικά ενδύκνυται για βόλτες και ρομαντικούς περιπάτους. Αν αυτό είναι κάτι που θέλετε, θα έλεγα Παρίσι. Το Βερολίνο είναι εξαιρετικό, έχει φοβερά μουσεία, εξαιρετική νυχτερινή ζωή, πολύ ωραία vibes και πολύ όμορφα σημεία αλλά γενικά δεν έχει αυτή την ομορφιά/γραφικότητα που εχει το Παρίσι (επίσης όταν είχαμε πάει γίνονταν παντού έργα, αλλά δεν ξέρω πώς είναι τώρα)
Σ’ ευχαριστώ για την απάντηση! Εξ’ αρχής ένα τσικ παραπάνω είμαι στο Παρίσι αλλά αν δεν σταθούμε τυχεροί στα καταλύματα είναι μονόδρομος -αν όχι το τουρ που περιέγραψα- αναγκαστικά κάτι άλλο!

Ό,τι είπαν ο @psilos3 και η Χριστίνα πριν, και οι δύο πόλεις είναι υπέροχες, η καθεμία με τον τρόπο της, η επιλογή εξαρτάται, αφενός από την προσωπική σας επιθυμία, αφετέρου από το μπάτζετ. Το Παρίσι είναι σαφώς ακριβότερο φυσικά. Από εκεί και πέρα, να πω κι εγώ ότι πρόκειται για μεγαλουπόλεις, μητροπόλεις ουσιαστικά, που θέλουν χρόνο. Οπότε θα συμφωνούσα κι εγώ, αν πάτε Βερολίνο, να αφήσετε την Πράγα για άλλη φορά.
Thank you! Ναι πιθανώς αν κάνουμε το Δρέσδη- Πράγα να το αφήσουμε το Βερολίνο. Κυκλοφορούν και ταξιδιωτικά πακέτα Δρέσδη -Πράγα - Μόναχο αλλά πιστεύω το αντίστοιχο περί ημερών που ισχύει για Βερολίνο θα ισχύει και για Μόναχο.

Σ’ ευχαριστώ για την απάντηση! Εξ’ αρχής ένα τσικ παραπάνω είμαι στο Παρίσι αλλά αν δεν σταθούμε τυχεροί στα καταλύματα είναι μονόδρομος -αν όχι το τουρ που περιέγραψα- αναγκαστικά κάτι άλλο!
Εμείς στο Παρίσι είχαμε καταλήξει σε αυτό το ξενοδοχείο ★★★ Ibis Paris Tour Eiffel Cambronne 15ème, Paris, France το οποίο το είχαμε κλείσει 80 ευρώ τη βραδιά το δίκλινο διότι όλα τα πιο κεντρικά ήταν πανάκριβα στις ημερομηνίες που θέλαμε. Μείναμε πολύ ευχαριστημένες, μιας και ήταν δίπλα στο μετρό και σε λεωφορεία και είχε πολλά εστιατόρια και μαγαζιά τριγύρω για όταν θέλαμε κάτι γρήγορο εκεί κοντά. Το αναφέρω σε περίπτωση που βοηθάει

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom