• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξιδιωτικό Δίλημμα- Γαλλία ή Γερμανία/Τσεχία ;;

Iliana94

Member
Καλησπέρα παιδιά,
Βρίσκομαι σε μεγάλο ταξιδιωτικό δίλημμα και θα ήθελα τις συμβουλές σας!
Είμαστε με τον σύντροφο μου ανάμεσα σε Παρίσι και Βερολίνο-Δρέσδη-Πράγα (όλα μαζί tour) για τον μήνα Απρίλη.
Τι προτείνετε;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλησπέρα παιδιά,
Βρίσκομαι σε μεγάλο ταξιδιωτικό δίλημμα και θα ήθελα τις συμβουλές σας!
Είμαστε με τον σύντροφο μου ανάμεσα σε Παρίσι και Βερολίνο-Δρέσδη-Πράγα (όλα μαζί tour) για τον μήνα Απρίλη.
Τι προτείνετε;
Καλώς ήρθες.
Δεν είναι μια απάντηση που μπορεί να δοθεί έτσι απλά μονολεκτικά. Διαφορετικά τα ζητούμενα σε κάθε ταξίδι. Αναλόγως τις μέρες που έχετε στη διάθεση σας, τα κόστη μεταφοράς και διαμονής κτλ.
Για παράδειγμα στο Παρίσι μπορείτε να πάτε και 3-4ήμερο (όχι ότι φτάνουν, απλά γίνεται), ενώ στο άλλο πλάνο ξεκινάτε με μίνιμουμ 6-7 ημερών.
Μιλάμε για εκπληκτικές πόλεις το δίχως άλλο, για μένα είναι θέμα προτεραιότητας και μόνο.

fotast

Member
Ποιά είναι τα ενδιαφέροντα σας;Πόσες διαθέσιμες μέρες;Τι μπάτζετ έχετε;Δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά και χωρίς κάποιες λεπτομέρειες....

Extra muros

Member
Παρίσι έχω να πάω από παιδί οπότε δεν έχω άποψη, αλλά για Βερολίνο υπολόγισε 4 -5 μέρες για να δεις τα απολύτως βασικά, μιλάμε για πόλη με μεγάλες αποστάσεις. Δρέσδη υπολογίζεις άλλη μία μέρα, κατά προτίμηση με διανυκτέρευση, Πράγα δεν έχω πάει αλλά με βάση τα όσα έχω ακούσει αν την επέλεγα θα αφιέρωνα μίνιμουμ 3 με 4 μέρες. Επίσης, εντελώς υποκειμενική άποψη αυτή βέβαια, ακόμα κι αν έχεις 8 με 10 μέρες για το τουρ από Βερολίνο στην Πράγα, στη θέση σου δε θα στρίμωχνα δύο πρωτεύουσες σε ένα ταξίδι. Νομίζω ότι σε μείζονες προορισμούς είναι καλό να δίνουμε λίγο χρόνο να "αναπνεύσουν" μέσα μας και να αφομοιώσουμε τον καταιγισμό εικόνων, πληροφοριών και συναισθημάτων που μας προσφέρουν.

Iliana94

Member
Λοιπόν παιδιά καταρχάς ευχαριστώ για τις πρώτες απαντήσεις.
Πράγματι παρέλειψα να σας πω ουσιώδεις λεπτομέρειες! :p
-Υπολογίζουμε 6 - 7 ημέρες σύνολο!
-Αναφορικά με τα ενδιαφέροντα μας είμαστε απόλυτα ανοιχτοί σε όλα γιατί δυστυχώς μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να δούμε μόνο Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία επομένως οτιδήποτε καινούργιο σε εικόνα είναι ευπρόσδεκτο. Η ιδεά Πράγα-Δρέσδη-Βερολίνο προέκυψε επειδή είδαμε οτι είναι αρκετά «κοντά» και θα μπορούσαμε να πάμε από την μια πόλη στην άλλη οικονομικά με flixbus (3 ημέρες Βερολίνο, 1 Δρέσδη, 2 Πράγα) Βέβαια αν θεωρείτε οτι το Βερολίνο αξίζει «μόνο» του, κατανοητό.
-Το budget ιδανικά δεν θα θέλαμε να ξεπεράσει τα 1000 έκαστος (νορμάλ διαμονές σε «βασικά» δωμάτια). Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δεν βρίσκω φυσιολογικές τιμές στα δωμάτια στο Παρίσι όλα τα βρίσκω πανάκριβα ή πολύ μακριά! Έχουν ανέβει γενικά και οι τιμές οπότε παίζει να είμαι και εκτός πραγματικότητας-κατατοπίστε όσοι γνωρίζετε.
Οπότε για να συνοψίσω=
α. Απαγορευτικό το budget για κάποιο από τα δύο ταξίδια;
β. Απαγορευτικές οι μέρες;
γ. Προσωπική άποψη που σας άφησαν οι πόλεις;
δ. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη!

Viaggi

Member
α. Απαγορευτικό το budget για κάποιο από τα δύο ταξίδια;
Το μπάτζετ είναι μια χαρά και για τους δύο προορισμούς
β. Απαγορευτικές οι μέρες;
Είναι αρκετές για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις πόλεις που σκέφτεστε
γ. Προσωπική άποψη που σας άφησαν οι πόλεις;
Παρίσι, ένα επίπεδο παραπάνω
δ. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη!
Θα έβγαζα τη Πράγα την οποία θα την συνδύαζα με άλλες πόλεις τις Τσεχίας (πχ Κάρλοβι Βάρι ή (και) Τσέσκι Κρούμλοβ)

Iliana94

Member
Το μπάτζετ είναι μια χαρά και για τους δύο προορισμούς

Είναι αρκετές για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις πόλεις που σκέφτεστε

Παρίσι, ένα επίπεδο παραπάνω

Θα έβγαζα τη Πράγα την οποία θα την συνδύαζα με άλλες πόλεις τις Τσεχίας (πχ Κάρλοβι Βάρι ή (και) Τσέσκι Κρούμλοβ)
Σ’ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!

Προσωπικά θεωρώ ότι το Πράγα - Δρέσδη - Βερολίνο σε μια βδομάδα (που συμπεριλαμβάνει και τις μετακινήσεις) βγαίνει αλλά θα είναι λίγο τρέξιμο, οπότε ίσως θα άφηνα την Πράγα τελείως και θα την αντικαθιστούσα με κάποια μονοήμερη (πχ Potsdam). Βερολίνο και Παρίσι είναι και οι δυο εξαιρετικές πόλεις που όλοι πρέπει να επισκεφτούν τουλάχιστον μια φορά και σίγουρα δε θα βαρεθείτε σε καμία από τις δύο.

Νομίζω η βασική ερώτηση είναι κατά πόσο σας ενδιαφέρει να είστε σε μια πόλη που είναι γραφική, έχει χιλιάδες όμορφες γωνιές που θα ανακαλύψεις τυχαία και γενικά ενδύκνυται για βόλτες και ρομαντικούς περιπάτους. Αν αυτό είναι κάτι που θέλετε, θα έλεγα Παρίσι. Το Βερολίνο είναι εξαιρετικό, έχει φοβερά μουσεία, εξαιρετική νυχτερινή ζωή, πολύ ωραία vibes και πολύ όμορφα σημεία αλλά γενικά δεν έχει αυτή την ομορφιά/γραφικότητα που εχει το Παρίσι (επίσης όταν είχαμε πάει γίνονταν παντού έργα, αλλά δεν ξέρω πώς είναι τώρα)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom