• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξιδιωτική Ιατρική

dmdoc

Member
Αυτός είναι και ο λόγος που ρωτάς κάποιον εξειδικευμένο.Δεν γίνεται για παράδειγμα κάποιος που πάει Ινδία για περισσότερο από ένα μήνα,να παίρνει φάρμακα για την μαλάρια συνεχώς,χωρίς check up.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτο παντως ειναι ενα θεμα: Που θα βρεις τον εξειδικευμενο. Η εμπειρια μου απο τη διευθυνση υγιεινης της Νομαρχιας στη Θεσσαλονικη, η οποια ηταν υπευθυνη για το θεμα αυτο, ηταν, πριν απο χρονια τουλαχιστον, εξαιρετικα αλγεινη.

dmdoc

Member
Οι διευθύνσεις υγιεινής έχουν υπαλλήλους που ως επί το πλείστον δεν είναι καν γιατροί.Αναμενόμενο λοιπόν να μην πάρεις τις απαντήσεις που περίμενες.Μια λύση είναι να βρεις έναν καλό παθολόγο,που θα σου "μεταφράσει" αυτά που διαβάζεις.Και ακόμα καλύτερα,έναν λοιμωξιολόγο που είναι και οι πιο ειδικοί στο θέμα μεταδοτικών νόσων,πρόληψη και αντιμετώπιση.

_antonis_

Member
Θα σας αποκαλύψω το...'μυστικό' μου.
Μετά απο πολύ ψάξιμο, μάλλον καταλήγουμε...Ζιμπάμπουε μέσω Ν.Αφρικής (με διαμονή και εκεί).
Διάβασα σε πολλά ταξιδιωτικά σαιτ ότι πρέπει να κάνουμε εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό.
Αφού επικοινώνησα με το υγειονομείο της περιφέρειας, η υπάλληλος με ενημέρωσε πως δεν χρειάζεται να κάνω το συγκεκριμένο εμβόλιο και ότι μπορώ να το δώ εκεί:
Health Information for Travelers to Zimbabwe - Travelers' Health - CDC

Επίσης, πώς στις χώρες που θα σταματήσω και θα μείνω (δηλαδή Ν.Αφρική) πάλι δε χρειάζεται και δε χρειάζεται ούτε να επιδείξω κίτρινο βιβλίο που επιβεβαιώνει ότι έχω κάνει το εμβόλιο.

Όσο διάβασα και εγώ στο λινκ, ισχύουν όσα μου είπε.
Αλλά γιατί σε όλα τα σαιτ/φόρουμ λένε ότι χρειάζεται;
Επίσης, είναι ασφαλές παρόλο που η κοπέλα είπε πως δε χρειάζεται να είμαστε εκεί χωρίς το εμβόλιο ή να επιμείνω στην υπάλληο να το κάνω έτσι κι αλλιώς;;

Ευχαριστώ!!

GTS

Member
Αφού επικοινώνησα με το υγειονομείο της περιφέρειας, η υπάλληλος με ενημέρωσε πως δεν χρειάζεται να κάνω το συγκεκριμένο εμβόλιο και ότι μπορώ να το δώ εκεί:
Health Information for Travelers to Zimbabwe - Travelers' Health - CDC
Και σύμφωνα με το CDC καλώς σου είπε.

Αλλά γιατί σε όλα τα σαιτ/φόρουμ λένε ότι χρειάζεται;
Επίσης, είναι ασφαλές παρόλο που η κοπέλα είπε πως δε χρειάζεται να είμαστε εκεί χωρίς το εμβόλιο ή να επιμείνω στην υπάλληο να το κάνω έτσι κι αλλιώς;;

Ευχαριστώ!!
Εσύ τι εμπιστεύεσαι περισσότερο, το CDC ή ένα φόρουμ όπου ο κάθε άσχετος λέει τη π@π@ρι@ του?

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Nότια Αφρική και δεν χρειάζεται και δεν απαιτείται εκτός αν προέρχεσαι από χώρα όπου ενδημεί ο κίτρινος πυρετός (αν πας με πτήση από χώρα που δεν ενδημεί ο ιός κανένα πρόβλημα, αν πετάξεις μέσω ...Γκάνας αλλάζει το σκηνικό).
Ποιά σάιτ σου λένε ότι χρειάζεται και για Ζιμπάμπουε; το CDC το λέει καθαρά. Αλλά επειδή οι αρχές μιας χώρας μπορεί να είναι κολλημένες να ρωτήσεις και το πρακοτρείο που θα κλείσεις το τουρ μαζί τους
Κάνε το εμβόλιο επειδή θα βρεθείς Αθήνα αλλά μόνο αν σκοπεύεις να πάρεις αμπάριζα τη Μαύρη Ήπειρο τα επόμενα 10 χρόνια.

_antonis_

Member
Και σύμφωνα με το CDC καλώς σου είπε.

Εσύ τι εμπιστεύεσαι περισσότερο, το CDC ή ένα φόρουμ όπου ο κάθε άσχετος λέει τη π@π@ρι@ του?
Είμαι τόσο χαρούμενος που αν καταφέρω να πάω δε μ'ενδιαφέρει τίποτε άλλο, απλά να ταξιδέψω!!!
Οπότε συνεχίζω τη διαδικασία, ε;;;; :D:D:D

GTS

Member
Μόνο για ελονοσία δες τι παίζει, να δεις ποια ουσία/χάπι είναι κατάλληλο για τη περιοχή.

_antonis_

Member
Μόνο για ελονοσία δες τι παίζει, να δεις ποια ουσία/χάπι είναι κατάλληλο για τη περιοχή.
Έχετε δίκιο, όλα τα σοβαρά σάιτ λένε πως δεν χρειάζεται, εκτός αν περνάς χώρα που υπάρχει πρόβλημα (πρέπει να κοιτάξω για 1ήμερο στην Μποτσουάνα μήπως εκεί υπάρχει πρόβλημα). Τα φόρουμ όμως (δεν έχω χρόνο να ψάχνω τώρα) λένε ότι τους κατέβει!

Η κοπέλα στο υγειονομείο ήταν πολύ εξυπηρετική, μου είπε ακριβώς τι χάπια να πάρω για ελονοσία, πόσες μέρες πρίν να ξεκινήσω να τα παίρνω και τη δοσολογία, όπως και το όνομα των χαπιών φυσικά. Μου είπε και όλα τα υπόλοιπα που θα ήταν καλό να κοιτάξω πρίν φύγω, χάπια κλπ - πολύ καλή.

_antonis_

Member
Εδώ υπάρχει μια λίστα με όλες τις χώρες και τι χρειάζονται σχετικά με τον κίτρινο πυρετό, το βάζω για όποιον ενδιαφέρεται γενικα:

http://www.who.int/ith/chapters/ith2011annexs.pdf

Όσον αφορά το δικό μου ταξίδι, δε χρειάζεται τίποτα, αφού θα είμαι Ν.Αφρική-Ζιμπάμπουε-Μποτσουάνα.

Ώρα για τα εισιτήρια!!!!! :clap:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom