• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξιδιωτικές υποσχέσεις, τις τηρούμε;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση:
Έχω περάσει από την περιοχή της Λωραίνης και ήταν τόσο όμορφα που έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα επιστρέψω κάποια στιγμή στο μέλλον.
σε αλλο τόπικ, θυμηθηκα τουλάχιστον 2 φορές που εδωσα ανάλογη υπόσχεση στον εαυτό μου, αλλά δεν κατάφερα να την τηρήσω...

- την πρώτη φορά ηταν οταν επισκεφτηκα νεαρος το Παρίσι πριν αρκετά χρόνια
και την
δευτερη φορά οταν το 2002 επισκέφτηκα την Βαρκελώνη...

Φαντάζομαι οι περισσότεροι απο μας εδω εχουμε δωσει ανάλογες ταξιδιωτικές υποσχέσεις στους εαυτούς μας... Τις εχουμε τηρήσει;

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γεια σου ρε Θάνο με τα ωραία topics :clap:

Οι ταξιδιωτικές υποσχέσεις είναι κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μέχρι και κίνητρο για να κάνω ένα ταξίδι. Δύο μέχρι τώρα έχω δώσει στον εαυτό μου, η πρώτη ήταν όταν ήμουν 12 και ταξίδεψα στο εξωτερικό πρώτη φορά, χωρίς να ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για μένα ταξιδιωτικά, υποσχέθηκα κάποτε να ξαναπάω στο ίδιο μέρος, το Λονδίνο δηλαδή. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια, το Γενάρη θα την πραγματοποιήσω. :)

Η δεύτερη υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου ήταν όταν επέστρεφα στην Ελλάδα μετά το πρώτο μου ταξίδι στις ΗΠΑ, κυριολεκτικά σοκαρισμένος από όσα είδα, να επιστρέψω κάποτε στη Νέα Υόρκη. Τελικά τα κατάφερα μόλις 3 χρόνια μετά, και μετά μου έγινε... συνήθεια :LOL:

Υποσχέσεις ταξιδιωτικές στους εαυτούς τους νομίζω δίνουν όλοι οι ταξιδιώτες. Τους προκαλούν, τους αγγίζουν, τους γεμίζουν επιθυμίες, τους ταξιδεύουν όταν είναι καθηλωμένοι πίσω.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Χμμ! Η αλήθεια είναι οτι όσα ταξίδια έχω κάνει, τα έχω απολαύσει τόσο πολύ και έχω δώσει τόσες υποσχέσεις επανάληψης του ίδιου, που τώρα πια πιστεύω οτι αν τις τηρήσω, νέο τόπο δε θα δω ξανά μπροστά μου. Δε θυμάμαι ούτε έναν από τους προορισμόυς που να μην είπα: "Αχ! Θα ξανάρθω!" Το αφήνω λοιπόν στην τύχη σε πια μέρη θα ξαναπάω και πότε θα δω κάποιο καινούργιο. Βλέπετε και για μέρη που δεν έχω επισκεφθεί έχω δώσει την υπόσχεση οτι κάποια μέρα θα πάω.Οπότε νομίζω οτι σε κάθε περίπτωση είμαι μια επίορκη.

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχω και εγώ αυτό το δίλημα.

Δηλαδή να ξαναπάω σε ένα μέρος που μου άρεσε πάρα πολύ ή να δω κάποιο καινούριο?

Σίγουρα τα ταξίδια εντός Ευρώπης είναι πολύ πιο εύκολα να τα πραγματοποιήσουμε και δύο και τρεις φορές. Με τους πιο μακρινούς προορισμούς όμως είναι πιο δύσκολα τα πράγματα... Ποτέ δεν ξέρεις όμως...

Για παράδειγμα Μαλδίβες είχαμε πάει το 2002 (3 ζευγάρια μαζί στο www.paradiseislandmaldives.net) και περάσαμε πάρα πολύ ωράια, αλλά κατόπιν μεγάλης πίεσης ενός άλλου πολύ φιλικού ζευγαριού, ξαναπήγαμε το 2005 και περάσαμε ακόμη πιο ωραία (σε ακόμη καλύτερο ξενοδοχείο www.olhuveli.com μιας και είμασταν πιο ψαγμένοι...)

Προσωπικά είμαι από τους τυχερούς που πάω συχνά Ασία και έτσι τηρώ κατά κάποιο τρόπο τις υποσχέσεις μου ... αντίθετα όμως δεν τις τηρώ προς την Αμερικάνικη ήπειρο...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Προσωπικά είμαι από τους τυχερούς που πάω συχνά Ασία και έτσι τηρώ κατά κάποιο τρόπο τις υποσχέσεις μου ...
Εσύ ειδικά μη δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες επ'αυτού γιατί προβλέπω εγκεφαλικά στο forum :D

αντίθετα όμως δεν τις τηρώ προς την Αμερικάνικη ήπειρο...
Αίσχος. Ντροπή. Ου.:bleh:

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Εσύ ειδικά μη δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες επ'αυτού γιατί προβλέπω εγκεφαλικά στο forum :D

άστα να πάνε ...

Αίσχος. Ντροπή. Ου.:bleh:

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάξει αυτό τον Φεβρουάριο...

αχ αυτά τα ταξίδια μας έχουν πάρει τα μυαλά...(και τα λεφτά...)

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Συνήθως υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι θα επιστρέψω όταν ο προορισμός που βρίσκομαι μου αρέσει πάρα πολύ και είναι εφικτό να ξαναγυρίσω.
Μέχρι τώρα έχω υποσχεθεί σε ελάχιστα μέρη ότι θα ξαναεπιστρέψω και στα περισσότερα από αυτά έχω πάει ήδη και 2η φορά.
Γενικά στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο που είναι σχετικά κοντά είναι πολύ ευκολότερο να επιστρέψεις απ' ότι σε άλλες μακρινές χώρες.
Ας πούμε φέτος φεύγοντας από την Πράγα η αδελφή μου έλεγε ότι θα ξαναεπιστρέψει σύντομα ενώ εγώ τις απαντούσα ότι μπορεί να ξαναεπιστρέψω αν μου δωθεί η ευκαιρία σε κανένα οδικό ταξίδι όταν θα έχω πάρει σύνταξη.
Το περίεργο είναι ότι ξέρω ότι θα επιστρέψω στην Πράγα πολύ νωρίτερα από τα 65 μου.
Αντίθετα στη Σρι Λάνκα θα ήθελα να επιστρέψω για να εξερευνήσω και την υπόλοιπη χώρα αλλά ξέρω ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο και έτσι αρκέστηκα στην φράση "Ίσως κάποτε επιστρέψω".
Στην Ταϋλάνδη όμως θα επιστρέψω σίγουρα μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Τα υπόλοιπα μέρη που έχω επισκεπτεί είναι εντός των ευρωπαϊκών και μεσογειακών ορίων οπότε θα επιστρέψω σίγουρα.

gps vagelis

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Δεν δινω υποσχεση για καποιο μερος γιατι αρχικα θελω να πηγαινω σε διαφορετικα μερη και ετσι θελω να εχω την ευτυχια της εξερευνησης και του αγνωστου της πρωτης και μοναδικης φορας.Επιπλεον με τα χρηματα που διαθετω θεωρω καλυτερο να γνωρισω κατι καινουριο.Βεβαια αν τυχει λογω παρεας να ξαναβρεθω σε ενα μερος(οπως το Δεκεμβριο για Βαρκελωνη)δεν θα με χαλασει καθολου.Παντως σε γενικες γραμμες αν ειχα την οικονομικη ανεση και την χρονικη ευχερεια θα πηγαινα ευχαριστα ξανα σε ολα τα μερη που εχω παει γιατι σε ολα εχω περασει καταπληκτικα

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
έως τώρα το έχω τηρήσει.ειχα δώσει υπόσχεση οτι θα ξαναπάω στο νησί των θεων ξανά,το μπαλί. έτσι πήγα τρείς φορές. αγαπάω την ινδία,και της έδωσα υπόσχεση να την ξαναδώ,-ειναι στα κοντινά μου σχέδια...τελευταία πρίν ένα μήνα έδωσα υπόσχεση στην δαμασκό οτι θα παω πίσω ξανά. θα πάω λοιπόν αρχές του απρίλη.Γενικά κρατώ τις υποσχέσεις μου!!!

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
και γω ειμαι ανθρωπος που τηρει τις υποσχεσεις του,εχω υποσχεθει στον εαυτο μου μεχρι τα 60 μου να χω γυρισει ολο τον κοσμο με ενα μεγαλο ταξιδι τον χρονο απο εδω και περα ωστε μετα τα 60 μου εως τα 80 να κανω τα επαναληπτικα μου ταξιδια.ουτε αρρωστιες ουτε υποχρεωσεις ουτε η ελλειψη παρεας με σταματα.μονο ο θανατος.υπερβολικη ε?

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν εχω πει ποτε οτι θα επιστρεψω σε μερος που εχω παει..ο κοσμος ειναι μεγαλος και ο χρονος λιγος και με τους ρυθμους χελωνας που ταξιδευω δε με βλεπω να πηγαινω ουτε στα μερη που θελω για πρωτη φορα. Η μονη χωρα που θελω να ξαναπαω ειναι το Μεξικο,αλλα οχι στην ιδια περιοχη (Γιουκαταν) , αλλα καπου στη δυτικη ακτη.
Γενικα κραταω τις υποσχεσεις μου σε ολα τα θεματα οχι μονο τα ταξιδιωτικα και οταν βαλω εναν στοχο τον πραγματοποιω.

kosvik

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Nα γυριζω ολο τον κοσμο σιγουρα δεν προλαβαινω σ αυτην τη ζωη,ετσι εχω ξεχωρισει 50 προορισμους.Μεχρι τωρα εχω καλυψει το 12% οποτε δεν παμε καλα προς το παρον
και μου φαινεται να πιανω τα 80 αν δεν ανεβασω ταχυτητα.
Τωρα, υποσχεση εχω δωσει μονο για την βενετια και ευχομαι να την κρατησω

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh