• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξιδεύοντας με τις μουσικές του κόσμου.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Wa Habibi (O Beloved) από την Fairuz

afairuzonline.com_images_tl_good2.jpg

Επ'ευκαιρία της Μεγάλης εβδομάδας ένας από τους πιό γνωστούς ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής (Good Friday hymns), που κατά παράδοση εδώ και 50 χρόνια τραγουδάει η Λιβανέζα Fairuz σε Ορθόδoξες Εκκλησίες της Βυρηττού.

Στο youtube Θα βρείτε πολλούς από τους ύμνους που τραγουδά η Fairuz. Εδώ θα ακούσουμε τον πολύ γνωστό ύμνο wa habibi σε μία σπάνια εκτέλεση του 1964.

Πιό πολλά εδώ :
Οι Ύμνοι της Μεγάλης Παρασκευής από την Fairuz

Last edited by a moderator:

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
La Compagnie Creole - Ba Moin En Ti Bo

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
To τελευταίο "Αντίο" στη Donna Summer με τα αξέχαστα τραγούδια της

deka

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Ιδού η Mingas από τη Μοζαμβίκη :D

Περισσότερες πληροφορίες για τη Mingas, εδώ

deka

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Κι ο επίσης Μοζαμβικανός Fany Mpfumo:

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Malecon Social Club (Κούβα) : Mi Dulce Anhelo

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Από το καναδο-γαλλο-αλγερινό συγκρότημα Labess (που στα αραβικά σημαίνει "όλα πάνε καλά") το τραγούδι Les Sept Couleurs

Υ.Γ. Αφού από τους Βεβέρους περάσαμε παρέα με αλγερινούς στον Καναδά, λογικά στη σκέψη μου ήρθε η πολύ ωραία ταινία O Εξαιρετικός Κύριος Lazar. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Η Chavela Vargas πήγε να συναντήσει τον Federico Garcia Lorca.

Παρά τα 93 χρόνια της η μεγάλη Μεξικάνα τραγουδίστρια (γεννημένη στην Κόστα Ρίκα το 1919) δεν δίστασε πριν λίγες μέρες να ταξιδέψει στην Ισπανία για να παρουσιάσει την τελευταία της δουλειά-αφιέρωμα, φόρο τιμής στον Federico García Lorca. Ταξίιδι που κατέληξε σε σοβαρή επιδείνωση της υγείας της.

Όταν όμως ρωτήθηκε αν άξιζε το ταξίδι αυτό, απάντησε :
«Ήξερα πολύ καλά ποιό ήταν το κόστος και ναι, οπωσδήποτε άξιζε τον κόπο. Είπα αντίο στον Federico, είπα αντίο στους φίλους και αποχαιρέτησα την Ισπανία. Και τώρα, έρχομαι για να πεθάνω στην χώρα μου».

Και έτσι έγινε, αφού λίγες μέρες μετά η Chavela Vargas, έφυγε από κοντά μας, πηγαίνοντας να συναντήσει από κοντά αυτή την φορά του F.G.Lorca.

Μουσική ιέρεια του Almodovar, από τον οποίο έγινε κυρίως γνωστή στην χώρα μας, έχει τραγουδήσει σε αρκετές ταινίες :

1. Το τραγούδι En el último trago από την ταινία του Almodovar "Το μυστικό μου λουλούδι" (La flor de mi secreto).

2. Από την ταινία Frida το τραγούδι La Llorona

3. Από την ταινία Babel το τραγούδι Tu Me Acostumbraste

Υ.Γ. Γνώρισα μουσικά την Chavela Vargas εντελώς τυχαία στο ταξίδι μου στο Μεξικό. Κατά την προσφιλή μου συνήθεια επισκέφτηκα ένα μουσικό κατάστημα και "σήκωσα" καμμιά δεκαριά δίσκους, λίγο πολύ τυχαία. Ανάμεσα σε αυτούς και έναν δίσκος της Chavela Vargas, την φωνή της οποίας αγάπησα από την πρώτη στιγμή.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Από τον εκκεντρικό αλλά υπέροχο αργεντίνο τραγουδιστή Melingo και τον καινούργιο δίσκο του "Corazón & Hueso" το τραγούδι La Novia.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom