Elena2508
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ??
- Ταξίδι-Όνειρο
- N. Υόρκη
@Krazykat, εγώ πάντως για να τους κινήσω το ενδιαφέρον κατά την επίσκεψη μας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, από πολύ μικρή ηλικία, ακολούθησα της εξής τακτική: Κάθε φορά προσπαθούσα να συνδυάσω κάποιο αξιοθέατο με κάποια ιστορία, μύθο ή θρύλο. Στους αρχαιολογικους χωρους της Ελλάδας συνδυαζα το αξιοθέατο με την ελληνικη μυθολογία και προσπαθουσα να διηγηθώ καποια σχετική ιστορία με συναρπαστικό τρόπο. Στο εξωτερικό βέβαια πήγα τα παιδιά μεγαλύτερα και η μικρή μου ηταν σχεδον 9 ετών.
Π.χ. Μπροστά στο σύμπλεγμα του Λαοκόοντα σε κάστρο της Ρόδου αφηγήθηκα τον μύθο που συνδεόταν με το Λαοκόοντα και η τετράχρονη κόρη μου εντυπωσιάστηκε τόσο που αναγνώρισε το άγαλμα σε εξώφυλλο περιοδικού μετά από 2 χρόνια και θυμόταν και που το είδε, αλλά και τον μύθο!
Εσύ με την Ιορδανία εχεις να αφηγήθεις τόσο ενδιαφερουσες ιστορίες σχετικες με τις θεότητες τους που ειναι πολυ διαφορετικές απο τις δικες μας.
Βέβαια δεν ξερω εαν ένα τοσο κουραστικό και απαιτητικό ταξίδι ενδείκνυται για 5 χρονο παιδί και πως θα ανταποκριθεί σε αυτά που βλέπει.
Καλη επιτυχία πάντως!!
Π.χ. Μπροστά στο σύμπλεγμα του Λαοκόοντα σε κάστρο της Ρόδου αφηγήθηκα τον μύθο που συνδεόταν με το Λαοκόοντα και η τετράχρονη κόρη μου εντυπωσιάστηκε τόσο που αναγνώρισε το άγαλμα σε εξώφυλλο περιοδικού μετά από 2 χρόνια και θυμόταν και που το είδε, αλλά και τον μύθο!
Εσύ με την Ιορδανία εχεις να αφηγήθεις τόσο ενδιαφερουσες ιστορίες σχετικες με τις θεότητες τους που ειναι πολυ διαφορετικές απο τις δικες μας.
Βέβαια δεν ξερω εαν ένα τοσο κουραστικό και απαιτητικό ταξίδι ενδείκνυται για 5 χρονο παιδί και πως θα ανταποκριθεί σε αυτά που βλέπει.
Καλη επιτυχία πάντως!!
Last edited: