Ταξιδευοντας με παιδι!

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
@Krazykat, εγώ πάντως για να τους κινήσω το ενδιαφέρον κατά την επίσκεψη μας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, από πολύ μικρή ηλικία, ακολούθησα της εξής τακτική: Κάθε φορά προσπαθούσα να συνδυάσω κάποιο αξιοθέατο με κάποια ιστορία, μύθο ή θρύλο. Στους αρχαιολογικους χωρους της Ελλάδας συνδυαζα το αξιοθέατο με την ελληνικη μυθολογία και προσπαθουσα να διηγηθώ καποια σχετική ιστορία με συναρπαστικό τρόπο. Στο εξωτερικό βέβαια πήγα τα παιδιά μεγαλύτερα και η μικρή μου ηταν σχεδον 9 ετών.
Π.χ. Μπροστά στο σύμπλεγμα του Λαοκόοντα σε κάστρο της Ρόδου αφηγήθηκα τον μύθο που συνδεόταν με το Λαοκόοντα και η τετράχρονη κόρη μου εντυπωσιάστηκε τόσο που αναγνώρισε το άγαλμα σε εξώφυλλο περιοδικού μετά από 2 χρόνια και θυμόταν και που το είδε, αλλά και τον μύθο!
Εσύ με την Ιορδανία εχεις να αφηγήθεις τόσο ενδιαφερουσες ιστορίες σχετικες με τις θεότητες τους που ειναι πολυ διαφορετικές απο τις δικες μας.
Βέβαια δεν ξερω εαν ένα τοσο κουραστικό και απαιτητικό ταξίδι ενδείκνυται για 5 χρονο παιδί και πως θα ανταποκριθεί σε αυτά που βλέπει.
Καλη επιτυχία πάντως!!

Last edited:

Krazykat

Member
Ναι, ναι, έτσι θα το κάνω κι εγώ, θα τον μπάσω λίγο στην ιστορία μήπως και του εξάψω το ενδιαφέρον και την χαρά της προσμονής. Με τον Λαοκόοντα πολύ αντιπροσωπευτικό αυτό που γράφεις, εάν πράγματι κάτι τα συναρπάσει, δεν το ξεχνάνε, είναι τρομερή η μνήμη τους! Κατά τα λοιπά τι να πω, εγώ τα παιδιά τα αντιμετωπίζω στα ταξίδια (όπως και στη ζωή) - πώς να το θέσω - σαν κανονικούς ανθρώπους. Αυξημένων αναγκών μεν (αλλά και τους γονείς μου να πάω στη Ρώμη, αυξημένων αναγκών θα είναι σε κάποια θέματα, π.χ. ώρες γευμάτων, διαλείμματα από το περπάτημα κλπ.), με προσλαμβάνουσες και αντίληψη, δε. Το αν θα τα θυμάται, ουδόλως με απασχολεί. Μου αρκεί ο ενθουσιασμός και η χαρά του εκείνη τη στιγμή που τα ζει. Κι εγώ δεν θυμάμαι καν τι λένε κάποια από τα σπουδαιότερα βιβλία που έχω διαβάσει, ούτε τον ουρανό και τη μυρωδιά της Αφρικής την πρώτη φορά που πήγα, ούτε το πρώτο μου μπάνιο στη θάλασσα και το πρώτο λουλούδι που μύρισα - αλλα βεβαίως και όλα αυτά έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Ναι, ναι, έτσι θα το κάνω κι εγώ, θα τον μπάσω λίγο στην ιστορία μήπως και του εξάψω το ενδιαφέρον και την χαρά της προσμονής. Με τον Λαοκόοντα πολύ αντιπροσωπευτικό αυτό που γράφεις, εάν πράγματι κάτι τα συναρπάσει, δεν το ξεχνάνε, είναι τρομερή η μνήμη τους! Κατά τα λοιπά τι να πω, εγώ τα παιδιά τα αντιμετωπίζω στα ταξίδια (όπως και στη ζωή) - πώς να το θέσω - σαν κανονικούς ανθρώπους. Αυξημένων αναγκών μεν (αλλά και τους γονείς μου να πάω στη Ρώμη, αυξημένων αναγκών θα είναι σε κάποια θέματα, π.χ. ώρες γευμάτων, διαλείμματα από το περπάτημα κλπ.), με προσλαμβάνουσες και αντίληψη, δε. Το αν θα τα θυμάται, ουδόλως με απασχολεί. Μου αρκεί ο ενθουσιασμός και η χαρά του εκείνη τη στιγμή που τα ζει. Κι εγώ δεν θυμάμαι καν τι λένε κάποια από τα σπουδαιότερα βιβλία που έχω διαβάσει, ούτε τον ουρανό και τη μυρωδιά της Αφρικής την πρώτη φορά που πήγα, ούτε το πρώτο μου μπάνιο στη θάλασσα και το πρώτο λουλούδι που μύρισα - αλλα βεβαίως και όλα αυτά έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους.
Έτσι ακριβώς είναι όπως τα γράφεις!! Τα παιδιά δε θυμούνται πολλές λεπτομέρειες από τα ταξίδια τους πριν τα 7 χρόνια αλλά μοιραζόμαστε μαζί τους εικόνες, εμπειρίες και ενθουσιασμό για τις ιστορίες που τα συνοδεύουν.
Εγώ έχω και μια υπερβολή όταν τους παρουσιάζω ένα έκθεμα που μου αρέσει και το θεωρώ σημαντικό που τους παρασύρω με τον ενθουσιασμό μου...
Πάντως με την τακτική μου αυτή πέτυχα να αγαπήσουν τα παιδιά μου τα μουσεία και μάλιστα να μου ζητάνε να τα συμπεριλάβουμε στα ταξίδια μας. Χαρακτηριστικά να σου αναφέρω το επικό που άκουσα πριν 4 χρόνια όταν τους έκανα ένα roadtrip στη Βόρεια Ιταλία και ήταν η μοναδική φορά που δεν μπήκαμε σε κανένα κλασσικό μουσείο, παρά μόνο σε εκκλησίες και στο αρχαίο θέατρο της Βερόνα. "Ωραία ήταν... αλλά δεν είδαμε και κανένα σημαντικό μουσείο ή κάτι το εντυπωσιακό, όπως είδαμε στη Ρώμη!" Μου την είπαν δηλαδή, γιατί δεν είδαν μουσεία... Κόκκαλο η μάνα!

steisy

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Καλησπέρα!
Εμείς θα "επιχειρήσουμε" το πρώτο οικογενειακό ταξίδι με 2 παιδιά :rolleyes-80: τέλη Απρίλη-αρχές Μάη στο Παρίσι!
Πρώτα έκλεισα τα εισιτήρια και μετά θυμήθηκα τους Ολυμπιακούς που θα γίνουν το καλοκαίρι και η πόλη θα "ετοιμάζεται" :bounce:

piccolo_mondo

Member
Καλησπέρα!
Εμείς θα "επιχειρήσουμε" το πρώτο οικογενειακό ταξίδι με 2 παιδιά :rolleyes-80: τέλη Απρίλη-αρχές Μάη στο Παρίσι!
Πρώτα έκλεισα τα εισιτήρια και μετά θυμήθηκα τους Ολυμπιακούς που θα γίνουν το καλοκαίρι και η πόλη θα "ετοιμάζεται" :bounce:
Δεν πειραζει, ολα καλα θα πανε, κι εμεις θα παμε οικογενειακως το καλοκαιρι, λιγο πριν τους αγωνες! :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom